MUSTAFA CENGİZ


SAĞANAK ALTINDA!...

Hikmet Karaman’ın tüm eksikleri dikkate alarak 4 yerli oyuncu ile sahaya çıktığı maçta sahaya sürdüğü 4-1-4-1 ilk yarı da tuttu. Evsahibi takımın 4-2-3-1’i ikinci yarıda etkili oldu. Maçın genelinde ev sahibi takım daha üstün, daha istekli ve kazanmaya yakın olan taraftı. Nitekim Çaykur Rizespor evinde üst üste 3. Galibiyetini alırken, Kayserispor ise 5. Deplasmanında eli boş döndü. Süper ligde çıktığı son 14 deplasmanda maçının sadece birini kazanan Kayserispor (6B 7M) tek galibiyetini bu sezon Başakşehir’e karşı aldı. Son 6 deplasman maçında rakiplerini mağlup edemeyen sarı kırmızılılar (2 B 4M) kalesinde toplam 14 gol gördü. Ligde kolay maç yok. Hele hele oynamadan hiçbir maç kazanılmıyor. Kayserispor’da oynamalı ve kazanmalı. Nasıl Giresunspor ve rakiplerimiz kazanıyor ise, bizde kazanmalıyız…


Süper Lig'in 14.haftasında oynanan Çaykur Rizespor- Yukatel Kayserispor maçı her yönü ile çok konuşulması gereken bir maç.

Öncelikle Hikmet Karaman’ın Çaykur Rizespor ile küme düştüğünü unutmamak lazım.

Nitekim maçtan sonra Rize taraftarı Hikmet Karaman’ı tribünlerden istifaya davet ederek o sezonu unutmadığını bir kez daha gösteriyor.

Çaykur Rizespor sezona eski teknik direktörlerimizden Bülent Uygun ile başlayıp sonradan yine takımı geçen sezonki teknik direktörlerimizden Hamza Hamzaoğlu’na teslim etmiş sıkıntılı bir süreç yaşayan bir ekip.

Bu arada geçen sezon bizim takımda 6 maç süre ile teknik adam olarak görev yapan ve galibiyetlerde sıfır çeken Hamza Hamzaoğlu’nun Rize performansı da sezon başı itibarı ile pekte iyi değil aslında.

Rizespor’da forma giyen Boldrin sarı kırmızılı takımdan kopmuş eski bir oyuncumuz olarak duran toplardaki niteliği ile dikkat çekiyor.

Nitekim maçta tek golde Boldrin’in ikinci yarıda duran topta ortasında Selim’in kafasından geliyor.

3 PUAN HESAPLARI…

Yukatel Kayserispor deplasmanda oynadığı Çaykur Rizespor maçına evindeki son beraberlik olan Göztepe maçındaki 2 puanlık fire nedeni ile telafi planladığı maçta 3 puan hesapları ile sahaya çıktı.

Maç öncesinde Teknik Direktör Hikmet Karaman, haftayı 3 puanla noktalayıp önümüzdeki maçlara daha umutla bakmak istediklerini ifade ederek zorlu maçtan istediklerini alarak ayrılacaklarına inandıklarını söylerken maç sonrasında ise “Minimum 1 puan hesaplarımız vardı. Olmadı. Çaykur Rizespor’a başarılar” diliyorum diyor.  

EKSİKLERİMİZ… THİAM SÜRPRİZİ  

Sakatlığı geçen ve kart sınırında olan kaptan Uğur Demirok ile Mario Gavranovic kafileye dahil edildi.

Yukatel Kayserispor’un forvet futbolcusu Mame Thiam, Çaykur Rizespor maçı kadrosunda yer almadı.  

Sarı kırmızılı takımın önemli futbolcularından Mame Thiam, Cumartesi Rizespor Kayserispor maçı kadrosunda yer almadı. Sakatlığı bulunan ve riske edilmek istenmeyen Thiam’ı yerine Mustafa Pektemek ilk 11'de yer aldı.

23 KİŞİLİK KAFİLE…

Teknik Direktör Hikmet Karaman nezaretinde Cuma günü 14.00’de özel uçakla Trabzon’a  giden  Silviu Lung, Cenk Gönen, Bilal Bayazıt,  Onur Bulut, Ramazan Civelek, Dimitrios Kolovetsios, Uğur Demirok, Majid Hosseini, Lionel Carole, Yasir Subaşı, İbrahim Akdağ, Joseph Attamah, Gustavo Campanharo, Olivier Kemen, Carlos Mane, Mame Thiam, Nurettin Korkmaz, Emre Demir, Anthony Uzodima, İlhan Parlak, Mustafa Pektemek, Mario Gavranovic ve Gökhan Sazdağı yer aldı.

Kayserispor'da sakatlığı bulunan Bernard Mensah, Emrah Başsan, Miguel Cardoso ve kadroda düşünülmeyen Manuel Fernandes de maç kadrosunda yer almadı.     

Süper Lig'in 14.haftasında deplasmanda sahaya çıkan temsilcimizde ameliyat olan Bernard Mensah ile henüz sakatlığı geçmeyen Emrah Başsan, Miguel Cardoso Rize karşısında forma giyemeyen isimler oldular. 

Fernandes’le ilgili artık konuşmamak lazım.

25. RANDEVUDA BULUŞTULAR

Çaykur Rizespor ile Yukatel Kayserispor  Cumartesi günü Süper Lig'de 25.kez karşı karşıya geldiler.  

Geride kalan 25 maçta 10 kez Kayserispor kazanırken 8 kez Rizespor kazandı. 7 maç ise berabere bitti. Bu maçlarda Kayserispor 29 gol atarken Rizespor ise 25 gol attı.

Rize'de oynanan 13 maçta 7 kez Rizespor kazanırken 2 kez Kayserispor kazandı. 4 maçta da eşitlik bozulmadı. Geçen sezon Rize'de oynanan maçı da ev sahibi ekip kazanmıştı.

4-1-4-1’E KARŞI 4-2-3-1

Hikmet Karaman’ın tüm eksikleri dikkate alarak 4 yerli oyuncu ile sahaya çıktığı maçta sahaya sürdüğü 4-1-4-1 ilk yarı da tuttu.

Evsahibi takımın 4-2-3-1’i ikinci yarıda etkili oldu.

Maçın genelinde ev sahibi takım daha üstün, daha istekli ve kazanmaya yakın olan taraftı.

Nitekim Çaykur Rizespor evinde üst üste 3. Galibiyetini alırken, Kayserispor ise 5. Deplasmanında eli boş döndü.

Süper ligde çıktığı son 14 deplasmanda maçının sadece birini kazanan Kayserispor (6B 7M) tek galibiyetini bu sezon Başakşehir’e karşı aldı. Son 6 deplasman maçında rakiplerini mağlup edemeyen sarı kırmızılılar (2 B 4M) kalesinde toplam 14 gol gördü.

TARTIŞMALI POZİSYON

Ev sahibi takım Rizespor’un üstünlüğü ile geçilen maçta Kayserispor adına ilk yarının finalinde üst üste yanan iki pozisyonda hakem Yaşar kemal Uğurlu pas geçti.

Daha önce de yazmıştık, Hakem’in sadece soyadı Uğurlu…

Eksiklere Rize’de bir’de Thiam eklenince Rize’de kazanmak zaten hayal olmuştu.
Hakemin avantaj kurallarını ev sahibi takım lehine kullanması ve çalmaktan ziyade çalmadığı düdükler ile de maça tesir etmesi ile Rize’de ne yazık ki beklenen olmadı.

İSTATİSTİKLER…

Maçın genelinde Rizespor bizden daha iyi.

Yağmur altında oynanan maçta bölgesel iklimin özelliğini iyi kullanan Karadeniz ekibi Topla oynamada bir ara %70’yere kadar çıktıysa da maç sonundaki tablo % 54/46 oldu.

Pas sayısında 446/381 İsabetli paslarda 81/76, Toplam şutlarda 9/12, İsabetli şutlarda 3/1, Faullerde 12/13, Ofsaytlarda 3/0 ve kornerlerde ise rakamlar 5/5 şeklinde tabloya yansıdı.

TARİHİ TERS’TEN YAZIYOR…

Karaman’ın Rize’de bundan sonra işi zor teknik adamlık kariyerinde.

Sarı kırmızılı takımında ligde bundan sonra işi epey zor.

Hele hele Giresunspor’un Beşiktaş’ı deplasmanda 4’lediği ve bizimle de durumu eşitlediği bir süreçte alttan gelen takımların gösterdiği performans sarı kırmızılı takımı geçmiş durumda.

1 Aralık itibarı ile Iğdır Kupa maçımız var Kadir Has’ta moral olur inşallah…

Bu hafta oynayacağımız Antalyaspor’un eksikte olsa Alanyaspor’u 3-0 yenmesi ile yakaladığı hava bizim için en büyük dezavantaj olacak evimizde.

Ardından son 12 maçından 10’unu kaybederek, Şampiyonlar liginde Sıfır çeken ve tarihi bu kez tersten yazan Sergen Yalçın ve Beşiktaş deplasmanı var.

Ligde kolay maç yok.

Hele hele oynamadan hiçbir maç kazanılmıyor.

Kayserispor’da oynamalı ve kazanmalı.

Nasıl Giresunspor ve rakiplerimiz kazanıyor ise, bizde kazanmalıyız…