RECEP BULUT


PINARBAŞI İLÇE SEÇİMLERİ İPTAL EDİLDİ!

CHP adayı Deniz Yağan’ın 319 oy farkıyla kazandığı açıklanan Pınarbaşı ilçe seçimleri MHP’li avukatların başvurusu üzerine ilçe Seçim Kurulu tarafından bazı torbaların mühürsüz olduğu gerekçesiyle iptal edildi ve 2 Haziran tarihi için seçim kararı verildi.


PINARBAŞI İLÇE SEÇİMLERİ İPTAL EDİLDİ!

CHP adayı Deniz Yağan’ın 319 oy farkıyla kazandığı açıklanan Pınarbaşı ilçe seçimleri MHP’li avukatların başvurusu üzerine ilçe Seçim Kurulu tarafından bazı torbaların mühürsüz olduğu gerekçesiyle iptal edildi ve 2 Haziran tarihi için seçim kararı verildi.

1’E KARŞI 6 

OY ÇOKLUĞUYLA 

SEÇİMLER İPTAL EDİLDİ!

CHP adayı Deniz Yağan’ın 319 oy farkıyla kazandığı açıklanan Pınarbaşı ilçe seçimleri MHP’li avukatların başvurusu üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından bazı torbaların açıldığı ve mühürsüz olduğu gerekçesiyle iptal edildi ve 2 Haziran tarihi için seçim kararı verildi. İptal kararında gerekçe gösterilen aynı torbalar da yeralan Büyükşehir Belediyesi ile muhtarlık seçimleri için kullanılan oyların iptal edilmemesi İstanbul seçimlerini hatırlattı. 

AKP, MHP, İYİ PARTİ

TEMSİLCİLERİ İPTALİ 

YÖNÜNDE OY KULLANDI!

Çarşamba günü İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya başkanlığında yapılan toplantı da CHP Temsilcisi Mesut Çetinkaya’nın red oyuna karşılık, ilçe Seçim Kurulu memur üyeleri Ahmet Ekinci ve Ebubekir Sadık Arkalı, AK Parti temsilcisi Türkay Kara, MHP Temsilcisi Bayram Algül ve İYİ Parti Temsilcisi Feyzullah Taşkın’ın iptali ve seçimlerin 2 Haziran pazar günü tekrarlanması yönünde oy kullandı.

Pınarbaşı seçimleri İlçe Seçim Kurulu kararıyla iptal edildi ve 2 Haziran pazar günü seçimlerin tekrarlanması yönünde karar adlı…

MHP’nin avukatları aracılığıyla Pınarbaşı ilçe Seçim Kurulu’na yaptığı itirazı görüşen İlçe Seçim Kurulu çarşamba günü bu kararı aldı…

1’E KARŞI 6 

OY ÇOKLUĞUYLA 

SEÇİMLER İPTAL EDİLDİ!

CHP adayı Deniz Yağan’ın 319 oy farkıyla kazandığı açıklanan Pınarbaşı ilçe seçimleri MHP’li avukatların başvurusu üzerine ilçe Seçim Kurulu tarafından bazı torbaların açıldığı ve mühürsüz olduğu gerekçesiyle iptal edildi ve 2 Haziran tarihi için seçim kararı verildi. İptal kararında gerekçe gösterilen aynı torbalar da yeralan Büyükşehir Belediyesi ile muhtarlık seçimleri için kullanılan oyların iptal edilmemesi İstanbul seçimlerini hatırlattı. 

AKP, MHP, İYİ PARTİ

TEMSİLCİLERİ İPTALİ 

YÖNÜNDE OY KULLANDI!

Çarşamba günü İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya başkanlığında yapılan toplantı da CHP Temsilcisi Mesut Çetinkaya’nın red oyuna karşılık, ilçe Seçim Kurulu memur üyeleri Ahmet Ekinci ve Ebubekir Sadık Arkalı, AK Parti temsilcisi Türkay Kara, MHP Temsilcisi Bayram Algül ve İYİ Parti Temsilcisi Feyzullah Taşkın’ın iptali ve seçimlerin 2 Haziran Pazar günü tekrarlanması yönünde oy kullandı.

CHP ADAYI DENİZ 

YAĞAN’DAN, İSTANBUL 

SEÇİMLERİ BENZETMESİ

319 oyla seçimi kazandığı ilan edilen CHP adayı Deniz Yağan yaptığı açıklamada, iptale gerekçe gösterilen torbalarda sadece ilçe belediye başkanlığı ile belediye meclis üyeliklerinin iptal edildiğini ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Muhtarlıklar için kullanılan oyların iptal edilmediğini belirterek, 2019 yerel seçimlerinde iptal edilen İstanbul seçimleri benzetmesini yaptı ve 2 Haziran seçimlerinden daha fazla oy alarak çıkacaklarına inandıklarını önesürdü. İşte CHP Belediye Başkan adayı Deniz Yağan’ın açıklaması: ” 31 Mart mahalli idareler seçiminde taşımalı ve bindirilmiş kıtalara karşı Pınarbaşı seçmenimizin helal oyları ile kazandığımız seçimi hukuksuz ve haksız bir şekilde ilçe seçim kurulu iptal etmiş ve karari il seçim kuruluna göndermiştir. İl seçim kurulunun yapacağı inceleme neticesinde bu yanlış kararı red etmesi hukukun ve vicdanların gereğidir. Aksi durumda dahi, 2019 Mart yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'na karşı yapılan haksızlığı halkın oyları ile düzeltildiği gibi Pınarbaşı halkı da kendine karşı yapılan haksızlığa sandıkta gereken cevabı vereceğine inancım tamdır.’ 

MEVCUT BELEDİYE 

BAŞKANI UZUNLUOĞLU 

BİR KEZ DAHA DESTEK İSTEDİ! 

Mevcut Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu’da tekrarlanacak olan seçimlerle ilgili olarak bir kez daha güçlü bir destek verilmesini istedi.

İşte Uzunluoğlu’nun açıklaması:

“Sevgili Pınarbaşı Sakinleri, geçtiğimiz günlerde, hepimizin büyük bir heyecanla katıldığı yerel seçim sürecimiz, beklenmedik gelişmelerle dolu bir dönemi geride bıraktı. Pınarbaşı'nın geleceğini şekillendirecek bu önemli karar anında, ortaya çıkan usulsüzlük tesbitleri ve bunların sonucunda alınan yeniden seçim kararı, demokratik değerlerimizi ve birlikte yaşama arzumuzu sınamıştır.

Ancak unutmayalım ki, her zorluk, aynı zamanda yeni bir başlangıcın kapısını aralar. Yüksek Seçim Kurulu'nun 2 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verdiği seçimler, Pınarbaşı için birlik, beraberlik ve ortak karar verme ruhumuzu yeniden pekiştirme fırsatı sunmaktadır.

Bu seçimler, Pınarbaşı'nın renkli karakterini, zengin kültürel mirasını ve güçlü topluluk bağlarını bir kez daha gösterme zamanıdır. Biz, Pınarbaşı olarak, farklılıklarımızla birlikte yaşamanın, bir arada çalışmanın ve ortak hayaller kurmanın gücüne inanıyoruz. Bu süreç, hepimizin Pınarbaşı için en iyisini istediğinin, halkın sesine ve seçimine saygı duyduğumuzun altını çiziyor.

2 Haziran, sadece yeniden bir seçim yapacağımız gün değil, aynı zamanda Pınarbaşı'nın birliğini, dayanışmasını ve demokrasiye olan inancını tüm dünyaya göstereceği bir gündür. Bu gün, Pınarbaşı'nın geleceğine yön verecek, halkımızın iradesini yansıtacak ve toplumumuzun temel değerlerini daha da güçlendirecek bir dönüm noktası olacak.

Bu nedenle, her bir Pınarbaşılı olarak, bu seçim sürecine aktif katılım gösterelim. Gelin, oylarımızla, Pınarbaşı'nın daha aydınlık, daha adil ve daha müreffeh bir geleceğe doğru ilerlemesine katkıda bulunalım. Birlikte, Pınarbaşı'nın sesini daha güçlü bir şekilde duyuralım ve demokrasimize olan bağlılığımızı pekiştirelim.

Coşkuyla, umutla ve büyük bir inançla dolu bir gelecek için, 2 Haziran'da sandık başına gidelim. Pınarbaşı'nın geleceğini birlikte şekillendirelim.

Sevgiyle ve saygıyla”

Şimdi gözler İl Seçim Kurulu’na CHP’nin yapmış olduğu Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı kararın iptali ve 31 Mart’ta yapılan seçimlerin geçerli sayılması yönündeki talebine çevrildi. Bakalım İl Seçim Kurulu nasıl bir karar alacak? Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu’nun kararını onaylayacak mı yoksa kaldıracak mı? Onaylaması durumunda CHP bu kez Yüksek Seçim Kurulu’na başvuracak.

CHP İL SEÇİM KURULUNA İTİRAZ ETTİ!

Erhan Aydemir CHP Genel Başkan Yardımcısı Metin İlhan Kırşehir Milletvekili, Aşkın Genç Kayseri Milletvekili…

İl Seçim Kurulu önünde toplanan CHP’liler, 31 Mart yerel seçimlerini iptal eden Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu kararını protesto etti:

SANDIKTA  KAZANDIĞIMIZI 

MASA BAŞI OYUNLARINA 

FEDA ETTİRMEYİZ!

Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesine tepki gösteren CHP’liler dün hem ilçe Seçim Kurulu’nun iptal kararını protesto ettiler hem de İlçe Seçim Kurulu’nun kararının iptal edilmesi için İl Seçim Kurulu’na resmi başvuruda bulundular. 

319 oy farkıyla CHP adayı Deniz Yağan’ın kazandığı açıklanan Pınarbaşı İlçe Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği seçimlerinin İlçe Seçim Kurulu tarafından mühürlü olması gereken oy torbalarının mühürsüz olduğu ve seçime şaibe karıştığı gerekçesiyle iptal edilmesi üzerine CHP’liler de İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Dün saat 13.30’da İl Seçim Kurulu önünde toplanan kalabalığa CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Aydemir, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, İl Başkanı Feyzullah Keskin, Kocasinan İlçe Başkanı Barış Özdemir, Talas İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Molu, Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Yıldız, Melikgazi adayı Özgür Alçı, Talas Adayı H. İbrahim Yıldırım, Merkezin dışındaki ilçe belediye başkan adayları ilçe başkanları, Pınarbaşı İlçe Başkanı Eser Çetinkaya ve Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Deniz Yağan ile çok sayıda partili katıldı. Sık sık, “Hak, hukuk, adalet!” sloganları ile “Pınarbaşı bizimdir bizim kalacak!”, “Sandıkta kazandığımızı masabaşı oyunlarına feda etmeyeceğiz!” şeklindeki sloganların atıldı toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Aydemir,”Halkın tevecühiyle seçilen Deniz Başkanımız maalesef baskılarla ilçe seçim kurulu üzerinde yapılan darp girişimi sonucunda hakimin aldığı bir karar var. Maalesef Deniz Başkan 319 açık oy farkıyla kazanmış olduğu seçimin iptal bir yarış gasp edilmek isteniyor. Biz buna izin vermeyiz. Nedeni şu; ıslak imzalı belgeler elimizde, MHP’nin sandıkta ki görevlisi imzasını atmış İYİ Parti ve diğer parti temsilcileri imzasını atmış. Tutanaktaki sonuçlarla oy çuvallarındaki sonuçlar bire bir örtüşüyor. İtiraz ediliyor ve tekrar sayılıyor bire bir örtüşüyor. Demek ki burada bir gasp yok. Demek ki burada Deniz Başkanın seçimi Belediye Başkanlığını kazandığının açık belgesi var. Biz burada hakkımızı yedirmeyiz.Nede hak yeriz! Halkın iradesine ipotek koymayın! Hakkımızı verin biz hakkımızı istiyoru” dedi.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’de, “31 Martta halkın iradesine resmen darbe vuruldu. Fakat bu ilk değil. Deniz Başkan beş yıl önceki seçimi yine kazanmıştı. Zorbalıkla belediye başkanlığı masa başında kaybettirilmişti. İstanbul seçimleri sonuçlanmıştır ama hala Pınarbaşı seçimleri bir türlü sonuçlanmamıştır. Neden biliyor musunuz? Bir türlü kabullenemiyor da ondan. Bunun bir hizmet yarışı gibi görmüyorlar sanki bunu bir savaşmış gibi görüyorlar. Ve adliyede hakime yapılan saldırı var. Darp başlı başına bir utançdır. Seçimin iptal edilmesinden daha da büyük bir utançdır. Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi biz ne kimsenin hakkına tecavüz eder ne de hiç kimsenin hakkımızı elimizden almasına müsaade ederiz. Artık meydanı boş bulmak yok. Öyle kabalıklarla, zorbalıklarla insanları sindirerek istedikleri sonuçları alacakları dönemler bitti artık. Bize düşen bütün yasal süreci takip etmek. Bugün İl Seçim Kuruluna itirazımızı yapıyoruz. Haklı itirazımızı yapıyoruz. Bakın bir zarfta dört tane pusula var. İlk iki pusula iptal ediliyor. İlçe Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliklerini iptal ediyorlar Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muhtarlık seçimini iptal etmiyorlar. O zarfta hile varsa onları da iptal etmeniz lazım. Ve daha acısı şu arkadaş, o torbaları getirenler CHP’nin üyeleri ya da görevlisi değil. Seçim Kurulunun görevlileri. Belki de 14 Sandık 14 görevlisi de MHP’li ya da AKP’lidir. Islak imzalı tutanlarda sorun yok imzalamışlar. Tekrar tekrar sayım yapıldı yine sıkıntı yok. Ama dediğim gibi siyasi bir baskıyla, hukuki olmayan bir sebeple seçimi iptal ettiler ama inanıyoruz ki bugün bu kararı verecek olan üç tane hakim var. Diğer ilçe seçiminde olan 7 üye içinde sadece bir hakim vardı. Diğerleri siyasi parti temsilcileri.  Yani baskı altına alınabilecekler”

CHP Milletvekili Aşkın Genç’te, “Seçilmiş bir belediye başkanımızın hakkı gasp edilmeye çalışılıyor. Kıymetli Başkanımız 2019’da a seçimi kazanmıştı. 31 Martta da kazanmıştı. İki kere bu seçileri kazandı. Ama geçen seçimler de bir şekilde hakkı gasp edilmişti. Ben o gece Pınarbaşı’ndaydı. Yaşsan her şeyi gördüm. Hakime saldırıları, hakimin darp edilmesi, seçimin başından sonuna kadar kıymetli başkanımız hep en az 300 oy önde götürdü. Bu adliyenin bilgisayarlarında da mevcut, A.A.’nda da mevcutur ANKA Haber Ajansında da mevcut Hiçbir zaman yüzde 2’nin altına fark düşmedi. Dolayısıyla İlçe Seçim Kurulunun verdiği kararı kınıyorum. Ben bu kararın İl Seçim Kurulu tarafından düzeltileceği kanaatindeyim” dedi. 

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’da, “Şunu söylemek istiyorum aslında biz adalet istiyoruz, aslında biz hukuk istiyoruz, aslında biz demokrasi istiyoruz. Maalesef çoğu yerde üç oyla beşi oyla kazanılan yerler de özellikle AKP’nin MHP’nin kazandığı yerlerde seçim sonuçları mazbatalar veriliyor fakat bugün bakıyorsunuz 35 yıl sonra Pınarbaşı’nı kazanıyoruz 350 oy farkı var ama mazbata verilmiyor. Yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum” dedi.

CHP Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Deniz Yağan’da, “Halkımızın iradesiyle almış olduğumuz seçim Baki Ersoy’un zorbalığıyla elimizden alınmak isteniyor. 14 Sandık üzerinde itirazda bulunmuşlardı. 14 sandık seçim kurulu müdür ve hakimiyle temsilcilerinin gözleri önünde açıldı. ve sandıkların hepsinde de en ufak hile olmadığı açık açık görüldü. Netice itibariyle sayımlar yapıldı parti temsilcileri ver kendi avukatları tarafından tutanaklar tutuldu ve o şekilde sisteme girildi. Ama her ne hükmetse bir sonraki gün itiraz edildi ve seçim iptal edilmek zorunda kalındı. İtiraz ettikleri sandıkların hepsinde de kendileri öndeydi. Yani bizim orada herhangi bir hile yapmamız mümkün değil teveccüh etmeyiz” dedi. 

CHP Pınarbaşı İlçe Başkanı Eser Çetinakaya’da, “Biz seçimlere 2019 seçimlere olduğu gibi bu dönemde de seçimleri almayı düşünen Sayın Baki Ersoy, aslında Sayında demek istemiyorum. Ama, kendi elindeki geldiği torbayla, kendisi torba içerisinde evrak sormaya çalışırken arkadaşlarımız tarafından orada görüldü. Bu kayıtlarda da var. Kendi videolarını sanki Cumhuriyet Halk Partisi yapmış gibi hazırladıkları videoyla halka böyle lanse etmeye çalışıyorlar ve videoları da her şekilde kullanıyorlar. Hiçbir şekilde CHP’yle alakası yok ve bağdaşmazda. Bu kadar çirkinleşen bir milletvekilini bundan sonra hiçbir şekilde destekleyeceğini de düşünmüyorum. Çünkü bunu hak etmiyor. Pınarbaşı’na gelip her seferinde karıştırmak isteyen bir milletvekillinin Pınarbaşı’na bu kadar düşkünlüğünü de anlamış değilim. Bizler o ilçede yaşayan ve o ilçeyi düşünen insanlarız. Onlar kadar o ilçede bizim de hakkımız var. Kazanılmış bir seçimi, ilmek ilmek, köy köy, kapı kapı herkesin elini tuttuğumuz, gece gündüz uyamadan herkesin bildiği kazandığımız bir seçimi, hileyle hurdayla sala ama asla onlara bırakmayacağız” dedi.

CHP’lilerin İl seçim Kuruluna yaptıkları itirazın bugün mesai bitimine kadar sonuçlanması bekleniyor.