MUSTAFA CENGİZ


OLMASA İYİ OLUR AMA BURASI DEĞİŞMEYEN ADRES!...

Tabi ki de Kayserispor’un durumu Beşiktaş’a göre farklı. Ancak sarı kırmızılı takımda da işler yolunda gitmiyor yine son günlerde. Hikmet Karaman bir türlü sarı kırmızılı camiaya bu gelişinde kendini kabul ettiremedi. Bir türlü frekanslar uyuşmadı ve galibiyette bile eleştirilen isim oldu. Kaldı ki son haftalarda deplasmanlarda galibiyetimiz yok ve içeride de puan dağıtmaya devam ediyoruz bol keseden. Bu haftaki Antalyaspor maçının da en az Rize deplasmanı kadar zor olacağı ve ardından gelen Beşiktaş maçının ise tam bir muamma olduğu kesin…


Türkiye Sergen Yalçın, Beşiktaş’ın gerek Şampiyonlar liginde Sıfır Çekmesi gerekse de ligde son maçlarda gelen 10 maçlık mağlubiyet serisi ile çalkalanıyor.

İstifa ve yeniden yapılanmanın ya da bir başka ifade ile B planının konuşulduğu Kara Kartal ile ilgili netlik bu hafta içinde yaşanacak ve iki hafta sonra 16 Aralıkta Kara Kartal ile İstanbul’da deplasmanda oynayacağız.

Bu kadar büyük bir istikrarsızlık olabilir mi?

Bir sezon önce nerede ise “Kuru Söğütten düdük öttüren” ve iki kupa kaldıran Sergen Yalçın bu sezon işi fazla ciddiye almamamın bedelini ağır ödüyor ve ödetiyor siyah beyazlı camiaya…

KAYSERİSPOR ÖRNEĞİ…

Tabi ki de Kayserispor’un durumu Beşiktaş’a göre farklı.

Ancak sarı kırmızılı takımda da işler yolunda gitmiyor yine son günlerde.

Hikmet Karaman bir türlü sarı kırmızılı camiaya bu gelişinde kendini kabul ettiremedi.

Bir türlü frekanslar uyuşmadı ve galibiyette bile eleştirilen isim oldu.

Kaldı ki son haftalarda deplasmanlarda galibiyetimiz yok ve içeride de puan dağıtmaya devam ediyoruz bol keseden.

Bu haftaki Antalyaspor maçının da en az Rize deplasmanı kadar zor olacağı ve ardından gelen Beşiktaş maçının ise tam bir muamma olduğu kesin…

RAKİPLERİMİZ KAZANDIKÇA…

Giresunspor ve Sivasspor’un kazanımları ile sarı kırmızılı takım bir anda 16. Sıraya geriledi ve 16 puanda kaldı.

Böyle olunca rakiplerimiz hem maddi hem de manevi bağlamda güçleniyorlar.

Maç başına aldıkları Milyonlar bir yana bir anlamda da lige daha fazla ve dört elle sarılıyor ve sarı kırmızılı takımı ligin dibine doğru da itmeye başlıyorlar.

Antalyaspor ve Gaziantepspor’un haftayı 3’er puanla geçmesi ve Altay’ın deplasmandan puanla dönmesi bizim için en büyük dezavantaj.

Nitekim 14. haftayı 16 puanla ve ligin 16. Sırasında geçen Kayserispor’un tekrar Ateş Hattı’na dönmesine ramak kalmış durumda…

KUPA’DA MORAL ARIYORUZ…

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. eleme turu heyecanı başlıyor.

1 Aralık Çarşamba günü yani yarın Ziraat Türkiye kupasında 3. Lig temsilcisi Iğdır’ı ağırlayacak olan sarı kırmızılılar Aralık ayında iki Pazar mesaisi birden yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, müsabakaların oynanacağı tarihleri belirledi ve kamuoyu ile paylaştı. Ziraat Türkiye Kupası 4. eleme turunda Iğdırspor ile karşılaşacak sarı kırmızılılar, Kadir Has Stadı'ndaki bu maç saat 19.00’da başlayacak.

Sarı kırmızlı takımın sıkıntılı günlerinde araya giren Kupa maçları moral oluyor herkes açısından.

Hem teknik heyet oynayamayan isimlere forma şansı veriyor ve son durumlarını görüyor, hem de tur morali ile artan tepkilere karşı bir nebze de olsa fren oluyor bu tür maçlar…

ÇİFTE PAZAR MESAİSİ…

15.Hafta 05 Aralık Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde saat 13.30’da son maçında Alanyaspor’u 3-0 ile geçerek moral bulan güney temsilcisi  Fraport Antalyaspor’u ağırlayacak olan temsilcimiz bir hafta sonra sezonun en büyük hayal kırıklığını yaşayan Sergen Yalçın’ın takımı Kara Kartal’a konuk olacak 16.Hafta buluşmasında 12 Aralık Pazar günü itibarı ile saat 19.00’da eğer Yalçın takımın başında kalırsa ve bu maçı görürse…

Aksi takdirde bu maç yeni teknik heyetle bizim için daha da zor bir maç olacaktır…

RİZE MAÇININ ARDINDAN...

Kayserispor Medya "Bu hafta olmazsa gelecek haftalarda gider.

Her hafta aynı senaryo ne kadar erken o kadar iyi.."

Yalnız gitmesin diyenlerde ayrı bir tavır içerisindeler.

Murat ÖZBEK "Ali çamlı #İSTİİİİİFAAAAAA"

Şükran@skrn_krc "Hikmet istifa sesleri mi duydum… Futbol kurallarını öğrenmek isterseniz Yaşar Kemal Uğursuz-Kayserispor arasında geçen maçları izleyebilirsiniz teşekkürler."

Yasir @TimXKs "Bu taraftar galibiyete rağmen Hikmet Karaman’ı istifaya davet etmişti. Taraftar haklıydı  3 puan “Her şeye rağmen” taraftara hediye olsun demişti Başkan. Her şeye rağmen geç kalmadınız kovun şu adamı…”

Recep Gördebil @RecepGordebil "Rizespor'da gecen galibiyette olduğu gibi Kaptan Selim Ay yine baş rolde. @ay_selim5 tebrikler. Kayserispor yöneticilerin dediği gibi malesef "Taş gibi" top oynamıyor. Kadir Çalış @kadirrcalis "Bırak gol atmayı pozisyon üretemiyoruz. #Hikmetİstifa"

Ahmet Gültekin @ksahm38 “5 sakat var adam ne yapsın diyeceğinize neden 5sakat var deseydiniz buralarda olmazdık. Ya gerekeni yapın ya da seri mağlubiyetlere hazır olun… Göz var nizam var 8 haftada 1mac kazanmış adama nasıl başarılı diyor imam bey ? İstifa!!!!!”

Çetin Uzunoğlu @cetinUzunoglu2 “Kayserispor'a hayatını adayanlar,fikstür ile yaşamını devam ettirenler geleceği bu günleri 1 ay önce gördü ve dile getirdi,haykırdı.Günü kurtardık diye susanlar bugün haydi bakalim sahne sizin.”

SALİH ERHAN@salih_erhan “Kayserispor başarılı olmak istiyorsa; Karaman ile acil yollar Ayrılmalı. Ali Çamlı'ya bu kadar yetki verilmemeli. Futboldan anlayan iyi bir menajer şart. Berna Hanım bunları yapmazsa sıkıntılı günler bizi bekleyecek.  Tahminim de yapmayacak ve yine sıkıntılı sezon bekliyor…”

Uğur Arda @Ugurarda1966 “Hikmet ile yollar ayrılırsa Okan Buruk ya da Çağdaş Atan olmalı”

KAYSERİSPOR MAÇI ÖNCESİ...

Bu hafta Antalya ardından Beşiktaş maçlarımız var.

Son 11 maçtan 10'unu kaybeden eski teknik direktörlerimizden Sergen Yalçın'ın durumu kritik ve bizim de işimizi epey zora sokan bir tabloya doğru evriliş var.

Beşiktaş'ın son 15 maçı;3 galibiyet, 1 beraberlik ve 11 mağlubiyet…

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, Ahmet Nur Çebi'ye istifasını sunacak.

Ahmet Nur Çebi: "Sergen Yalçın'ın yerine B planını bu saate kadar düşünmedik."

Attila Gökçe: "Bu kadar yenilgiyi hakemle, sakatlıkla, talihsizlikle anlatamazsınız. Artık birileri de Sergen Hoca’yı eleştirmeli. Önce kendisi! Aynaya baksın ve konuşsun."

CİM BOM PARA BASTI…

UEFA Avrupa Ligi'nde grupta oynadığı 5 maç sonunda liderlik koltuğunda oturarak bir üst turu garantileyen Galatasaray'ın elde ettiği gelir: 16 Milyon Euro

Ya Beşiktaş mı?

14 Milyon Euro'luk tablodan maçlarda olduğu gibi gelir bazında da Sıfır çektiler...

FENERBAHÇE’DEN…

Fenerbahçe'nin, ocak ayı transfer dönemindeki planı belli oldu!

Fenerbahçe; forvet, bek ve Attila Szalai ile Kim-Min Jae'nin olası satışı üzerine bir stoper takviyesi hedefliyor.  Sarı lacivertlilerde Avrupa’ya veda sonrasında tek hedef lig  kalmış gibi. Bu nedenle Vedat Muriç, Samuel Umtiti ve Fabrizio Angileri listedeki bazı isimler.

İKİ BASAMAK YUKARI ÇIKTIK…

Türkiye, 18'den 16. sıraya yükseldi.

UEFA Ülkeler Sıralamasında Türkiye A Milli takım ve Galatasaray sayesinde iki basamak yukarı çıktı.

11) Ukrayna 31.400 12) Sırbistan 29.875 13) Belçika 29.800 14) İsviçre 28.675 15) Yunanistan 25.950 16) Türkiye 25.900 17) Kıbrıs Rum Kesimi 25.875 Türkiye, 18'den 16. sıraya yükseldi.