RECEP BULUT


“O SAYIN KANTEKİN’İN ŞAHSİ TERCİHİ PARTİMİZ BAĞLAMAZ!”

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Pınarbaşı Belediye Başkan adayları Servet Kantekin’in, MHP Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu adına çekilmesi kararını böyle yorumladı...


SAYIN KANTEKİN BİZE 

SORMA GEREĞİ DUYMADAN

BU KARARI ALMIŞ!

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Pınarbaşı Belediye Başkan adayları Servet Kantekin’in, MHP Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu adına çekilmesi kararını tepkiyle karşıladıklarını söyledi. Çayır, “Sayın Kantekin böyle bir karar alacağını nezaketen de olsa bize açıp sorma gereği bile duymamış. Bu son derece üzücü bir durum. Çekilmesi ile ilgili olarak kulağımıza gelen hoş olmayan iddialar da var ama henüz onları netleştirmediğimiz için bir şey söylemem doğru olmaz” dedi.

SERVET KANTEKİN’İN 

YERİNE YENİ ADAY 

ÇIKARACAĞIZ! 

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Pınarbaşı Belediye Başkan adayları Servet Kantekin’in, MHP Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu adına çekilmesi kararıyla iliği olarak gerek İl Başkanı Ali Saraçoğlu ve gerekse Pınarbaşı İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi adayları ile bir basın toplantısı düzenleyerek, Servet Kantekin’in Uzunluoğlu’nu destekleme adına çekilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getireceklerini belirterek, “Sayın Kantekin’in şahsi tercihidir hiçbir şekilde partimizi bağlamaz. Tekrar aday çıkaracağız” dedi.

2 Haziran’da tekrarlanması kararlaştırılan Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili tartışmalar devam ediyor… 

Özellikle önceki gün MHP İl Binasında düzenlenen ve MHP Milletvekili Baki Ersoy, İl Başkanı Seyit Demirezen ve Pınarbaşı Belediye Başkan adayları Menduh Uzunluoğlu’nun da katıldığı basın toplantısında Milli Yol Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Servet Kantekin’in 2 Haziran tarihinde tekrarlanacak seçimler de Uzunluoğlu lehine çekildiğini açıklaması tartışmaların fitilini ateşlemiş oldu…

SAYIN KANTEKİN BİZE 

SORMA GEREĞİ DUYMADAN

BU KARARI ALMIŞ!

Bu gelişmeler üzerine görüştüğümüz Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Pınarbaşı Belediye Başkan adayları Servet Kantekin’in, MHP Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu adına çekilmesi kararını tepkiyle karşıladıklarını söyledi. Çayır, “Sayın Kantekin böyle bir karar alacağını nezaketen de olsa bize açıp sorma gereği bile duymamış. Bu son derece nezaket dışı ve üzücü bir durum. Çekilmesi ile ilgili olarak kulağımıza gelen hoş olmayan iddialar da var ama henüz onları netleştirmediğimiz için bir şey söylemem doğru olmaz” dedi.

SERVET KANTEKİN’İN 

YERİNE  YENİ ADAY 

ÇIKARACAĞIZ! 

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Pınarbaşı Belediye Başkan adayları Servet Kantekin’in, MHP Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu adına çekilmesi kararıyla ilgili olarak gerek İl Başkanı Ali Saraçoğlu ve gerekse Pınarbaşı İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi adayları le bir basın toplantısı düzenleyerek, Servet Kantekin’in Uzunluoğlu’nu destekleme adına çekilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getireceklerini belirterek, “Sayın Kantekin’in şahsi tercihidir hiçbir şekilde partimizi bağlamaz. Tekrar aday çıkaracağız. Buna yasal olarak hakkımız var. Parti olarak bizim bir duruşumuz var; kimsenin lehinde ya da aleyhinde kolay kolay bu duruşumuzu bozmayız Seçim kampanyası başladığında bizzat bende Pınarbaşı ilçemize gelip adayımıza destek talep edeceğim. Kayseri’deki arkadaşlarımızla sürekli istişare halindeyiz” dedi.

**

MİLLİ YOL PARTİSİ İL 

BAŞKANI SARAÇOĞLU’NDAN 

“MHP ÇOK YANLIŞ YAPTI!”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulunan Milli Yol Partisi İl Başkanı Ali Saraçoğlu’nun, “Baki Bey bu transfer işinden önce beni aradı, parti il binamızda basın toplantısı yapacağız buyurun sizde gelin dedi. Biz gidip konu mankeni mi olacaktık? Biz, izlenen yolun yanlış olduğunu kendilerine söyledik. MHP çok yanlış yaptı” dedi. 

SARAÇOĞLU. “SADECE

NEZAKET ZİYARETİNDE 

BULUNDUK”

Milli Yol Partisi İl Başkanı Ali Saraçoğlu, Pınarbaşı Belediye Başkan adayları Servet Kantekin’in etik olmayan bir şekilde vazgeçirmelerini doğru bulmadıklarını ve parti genel merkezi ile yürüttükleri istişare doğrultusunda en kısa zamanda tekrar aday çıkaracaklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a yaptıkları nezaket ziyaretinde yanlış anlaşılmaması gerektiğini dile getiren Saraçoğlu, “Bu ziyaret seçimlerden sonra kararlaştırılmış bir ziyaretti. Henüz Servet Kantekin’in vazgeçme durumu da sözkonusu değildi. Sayın Büyükkılıç ile ilişkilerimiz eskiden beri medeni ölçüler dahilinde sürüyordu. O nedenle tekrar seçimleri kazanmasından dolayı bir nezaket ziyaretinde bulunduk. Yoksa Servet Kantekin’in kararıyla falan uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok” dedi. 

MHP MİLLETVKİLİ BAKİ 

ERSOY BENİ DE ARADI…

Pınarbaşı Belediye Başkan adayları Servet Kantekin’in MHP Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu’nun lehine çekilmesi olayından haberdar olup olmadığını sordum. Saraçoğlu, “Son iki gün haberimiz oldu. Sayın Baki Ersoy beni aradı ve Parti İl Merkezi’nde düzenleyecekleri basın toplantısına bizim de katılmamızı talep etti. Ben kendisine izledikleri yolun yanlış olduğunu, eğer böyle bir karar alınacak ise parti genel merkezimizin bilgisi ve oluru dahilinde yürütülebileceğini ve izlenen yolun yanlış bir yol olduğunu izah ettim. Ama beni dinlemedi. Bence MHP yanlış yaptı. Bu yolla seçim kazanılamaz. Biz gidip de ne yapacaktık, konu mankeni mi olacaktık? O bize yakışmaz, o tür bir konuma düşmezdik de. Sayın Baki Ersoy’ın açıklamasını izledik, alınan o oyların Servet Kantekin tarafında alındığını söyledi. Madem öyle Servet Kantekin bağımsız aday olsaydı. Biz parti olarak onca kısıtlı imkanlarımıza rağmen canla başla destek verdik. Sayın Ersoy, hiçbir pazarlık yapılamadan Sayın Kantekin’in Sayın Uzunluoğlu lehine çekildiğini açıkladı. Bizim kulağımıza gelen laflar hiç de hoş değil. En basit şekliyle ifade etmek gerekirse; daha önce Sayın Kantekin’e, Belediye Başkan Yardımcılığı ve üç-beş adamını da işe aldırma ve seçim masraflarını karşılama gibi birtakım söylentiler de gelmişti. Ama biz butür söylentilere de itibar bile etmemiştik. Doğru olmayacağı kanaatindeyiz de. Bunlar basit şeyler. Fakat butür söylentilere yola açacak butür davranışlara da gerek yoktu. Madem böylesine şerefli bir yola çıktınız, alnınızın akıyla ikinci turu da tamamlayacaksınız. Kazanırsınız ya da kaybedersiniz hiç önemli değil. Ama şerefinize ve itibarımıza laf getirecek butür davranışlardan kaçınmanız gerekir” dedi.

**

BİR KAÇ GÜN 

İÇİNDE KAYSERİ

KAMUOYUNU 

BİLGİLENDİRECEĞİZ!

Milli Yol Partisi İl Başkanı Ali Saraçoğlu, “Merak etmeyin birkaç gün zarfında bir basın toplantısı yoluyla bu konu da Kayseri kamuoyunu bilgilendireceğiz. Genel Merkezimiz ile sürekli temas halindeyiz. Sayın Genel Başkanımızı ve Genel Merkezimizi bu konu da sürekli bilgilendiriyoruz. Sayın Genel Başkanımız da bu durumdan son derece rahatız oldu. O da bize bu konunun tüm detaylarıyla aydınlatılması için talimat verdi. En kısa zamanda Sayın Kartekin’in yerine de yeni bir aday çıkaracağız. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Biz bu partiyi tüm imkansızlıklara rağmen kurduk ve de yücelteceğiz. Biz bu partiyi birileri makam ve mevki sahibi olsun diye kurmadık” dedi.

Yani anlayacağınız Milli Yol Partisi hem İl hem de Genel Merkezi, Pınarbaşı Belediye Başkan adayları Servet Kantekin’in kendileriyle “istişare” bile yapma gereği duymadan MHP Belediye Başkan adayı Menduh Uzunluoğlu lehine çekilmesi büyük rahatsızlık yaratmış… Birkaç gün zarfında belki de pazartesi günü falan hem duydukları rahatsızlığı dile getirecekler hem de yeni adaylarını açıklayacaklar… 

Aynı rahatsızlığı Milli Yol Partisi Pınarbaşı İlçe Başkanı Atakan Acar’da duymuş… Hatta Servet Kantekin, “MHP İl binasındaki basın toplantısına birlikte katılalım!” önerisinde bulunmuş, Atakan Acar şiddetle reddetmiş… 

Gelişmeleri takip edeceğiz… 

Milli Yol Partisi Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Servet Kantekin’in MHP adayı Menduh Uzunluoğlu lehinde çekilmesi MHP adayına kazandırır mı yoksa kaybettirir mi bilemeyiz… 2 Haziran akşamı sandıkları açılıp oylar sayıldığında göreceğiz…

Ama görülen o ki 2 Haziran akşamına kadar daha bunun tartışması sürecek gibi…

**

ERSOY’DAN ÖZHASEKİ’YE 

PINARBAŞI DESTEĞİ

TALEBİ GÖRÜŞMESİ! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile TBMM’de bir araya gelen MHP Milletvekili Baki Ersoy, Özhaseki’yi hem Pınarbaşı ilçe seçimleri ile ilgili olarak bilgilendirdi hem de Pınarbaşı ve Kayseri’ye yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi alış-verişin de bulundu.

ÖZHASEKİ İLE PINARBAŞI

SEÇİMLERİNİ İSTİŞARE ETTİK!

Bakan Özhaseki ile buluşmasını sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafla duyuran MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, geçtiğimiz gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, kıymetli büyüğümüz Mehmet Özhaseki ile TBMM’de bir araya gelerek Kayseri’mize yapılacak olan yatırımlar ve 2 Haziran’da tekrarlanacak olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili istişarelerde bulunduk. 

Şehrimizi her anlamda ileriye taşımak için Cumhur İttifakı olarak gece-gündüz çalışacağız ifadelerini kullandı.