FARUK ERGAN


NEFES VAR….!


Tüm canılar nefes almazsa ölür, yaşayamaz ama bu nefes başka. “MHP Lideri Bahçeli; Mansur bey dikkat etsin, arkasında bir ülkücü nefes var ve her günde takip edilecektir” demiş. Devlet adamları, Siyasi Liderler ve Yerel yöneticiler, topluma karşı verdikleri mesaj ve konuşmalarına çok dikkat etmeliler diye onlarca defa yazmışımdır. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı tüm Liderleri bir kahvaltı masasında toplayarak, topluma verilecek resmin, Dünyanın en etkili ekonomik ve siyasi mesajı olacağını, milyar dolarları piyasalara sürmekten çok daha kısa sürede olumlu şok etkisi yapacağını hala düşünmekteyim.

Devletimizin yönetiminde çok etkili olduğunu ve ne söylese yapılacağını düşündüğüm Sayın Devlet Bahçeli, özellikle bu günlerde insanların ve piyasaların aşırı derecede gergin olduğu bir süreç içerisindeyken neden böyle bir mesaj verme ihtiyacı duyar? “Nereye varmak istemektedir”? Her zamankinden daha fazla nezaketli, daha fazla kibar olmaya ve daha fazla insan sevgisine ihtiyacımız vardır. Helali, haramı, kul hakkını, Kamu hakkını ve diğer tüm canlıların yaşam hakkını bilen ve savunan insanlar olduğunu düşündüklerimin gelişigüzel konuşmaları, ölçüsüz davranmaları çok nahoş oluyor.

Dünyada olabilecek tüm zorlukları yaşamayı, tüm olumsuzlukları göze almayı düşünerek yinede hiç kimseye hakaret etme, tehdit etme yetki ve hakkını kendimde görmüyorum.

Hiç kimseye akıl vermek gibi, saçma sapan anlatım tarzıyla, ukalalık yapmak gibi bir niyetim hayatım boyunca olmadı ve olmayacakta. Ülkemi ve insanları çok sevdiğim için, daha doğrusu çocukların ve gençlerin gerginlikten, tahrikten ve doğru olmayan mesajlardan çok çabuk etkilenecek ve fevri davranışlar sergileyeceklerini tahmin ettiğim için sadece tavsiyem olur. Kötü niyetlilerin ve kaos ortamından beslenerek kendilere makam elde eden yaratıkların bu gelişmelerden nemalanacaklarını tahmin etmekteyim.

Tüm Dünyada nasıl olduğunu bilemem ama Ülkemizde insan olmak, insanca yaşamak, insanca yaşama haklarına sahip olabilmek ve karşımıza muhatap aldıklarımızın insani davranışlara layık olduklarını algılayabilmek, birazcık insanlaşabilmemize bağlıdır. Hukuk Devletinde hiç kimse dilinden, renginden, inancından ve görüşünden dolayı ötekileştirilerek insanlık dışı muameleye tabii tutulması, temel insan hak ve Hürriyetinden mahrum edilmesi düşünülemez.

“Türk Milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.” Mustafa Kemal ATATÜRK