RECEP BULUT


MÜTEAHHİTİN TEMİNAT MEKTUPLARI SAHTE ÇIKTI!

Deprem sonrası güçlendirilmesi kararlaştırılan 9 okulun güçlendirme işini alan Konya firması işi yarım bıraktı. Verdiği teminat mektupları nakde çevrilmek istenince mektupların hem karşılığının olmadığı hem de sahte olduğu ortaya çıktı.


9 OKUL İÇİN GÜÇLENDİRME

İHALESİ AÇILMIŞTI!

***Peşpeşe meydana gelen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremi sonrası deprem bölgesi kapsamında yeralan Kayseri’de de okullarda deprem riski analizi yapıldı. Yapılan analizde 9 okul inşaatının güçlendirilmesi gerektiği kararına varılarak bu 9 okul için güçlendirme ihalesi açıldı. Açılan ihale bir Konya merkezli firmada kaldı. Ancak sözkonusu firma okullardaki inşaatı başlatmayınca ihale feshedildi ve ilgili firma hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. 

9 TEMİNAT MEKTUBUNUN  9’U DA 

SAHTE VE KARŞILIKSIZ ÇIKTI!

**** Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihalenin feshedilerek teminat mektubu tutarının Defterdarlık tarafından hazineye gelir olarak kaydedilmesi için resmi yazı yazması, Defterdarlığı’nda ilgili banka ile yazışmaya başlaması ilgili kamu bankasının da bankalarında butür bir işlem kaydının görülmediğini ve 9 teminat mektubunun karşılığının olmadığı gibi teminat mektuplarının da sahte olduğunu bildirmesiyle gerçek ortaya çıkmış oldu. 

11 İlimizi etkileyen ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen ve peş peşe iki ayrı dalga halinde meydana gelen 6 Şubat depremleri sonrası Kayseri’de de özellikle kamu kuruluşlarında başlatılan “deprem hasar tespiti” ve “analiz” çalışmaları doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bağlı Tomarza Dadaloğu Battal Topuz Anadolu Lisesi, Sarıoğlan Palas Anaokulu, Yeşilhisar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Felahiye Şehit Bekir Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi binası, Hoca Yusuf Erdem Ortaokulu, Kadir Has Ortaokulu, Yahyalı Hacı Zeliha Kurmel Kız Pansiyonu ve Yahyalı Ali Elmacı Ortaokulu’nda güçlendirme çalışması yapılması zorunlu olarak görüldü…

Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Şubesi 9 okul da bina güçlendirme ihalesi açtı. Yaklaşık 700 bin TL tutarındaki ihaleyi merkezi Konya’da bulunan Ayazata Limited Şirketi aldı.  Ancak ihaleyi alan firmanın aldığı güçlendirme işini savsaklaması üzerine ihalenin iptali yoluna gidildi. 

İhalenin iptal edilmesi üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü ihale için verilen yaklaşık 43 bin TL tutarındaki teminatın gelir olarak kaydedilmesi için Defterdarlığa resmi yazıyla bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine 43 bin TL tutarındaki toplam 9 ayrı teminat mektubunu nakde çevirmek için ilgili bankayla temasa geçen Defterdarlık, ilgili bankanın bu tür bir teminat mektubu vermediğini, söz konusu teminat mektuplarının bankada kaydının olmadığını bildirmesi üzerine Defterdarlık, durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu olumsuz gelişme üzerine Konya Merkezli Ayazata Limited Şirketi hakkında kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçu iddiasıyla Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bakalım Cumhuriyet Savcılığı yürüteceği soruşturma sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün suç duyurusunu dava konusu yapacak mı yoksa kovuşturmaya yer olmadığına mı karar verecek? Bekleyip şikayet sürecini görmek lazım… 

**

EKREM SABUNCU 

TEKRAR İL MİLLİ EĞİTİM 

MÜDÜR YARDIMCI  OLDU!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de ilginç gelişmeler yaşanıyor… Malum Ekrem Sabuncu Ayhan Teltik’in İl Müdürlüğü döneminde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden alınmış ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmiş daha sonra önce Çemişkezek ve daha sonra da Akkışla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmişti… Bahamettin Karaköse’nin İl Milli Eğitim Müdürü olmasıyla birlikte Ekrem Sabuncu, önce Akkışla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine alınmıştı. Sabuncu, geride bıraktığımız hafta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine tekrar getirildi.