FARUK ERGAN


MUCİT OLMAK….?


 

Oldum olası mucit olanları çok severim. İnsanına, Ülkesine, Ekonomisine ve Dünya insanlığına faydalı olacak işler yapanları, rekabet edenleri ve AR-GE yatırımı yapan firmaları, gururla takip eder ve sitayişle anlatırım.

İnsanlığa faydalı konularda mucitlik yapmanın yanında laf olsun diye fikir beyan ederek, toplumun dikkatini başka yerlere çekmek gibi asli görevi olan büyüklerimizde var. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını birkaç satır halinde vermek istiyorum. “Türk gençliği bizim has bahçemiz, istikbal güvencemizdir. Onlar Türk Milletinin yüz aklarıdır.  Üniversite sınavı kaldırılmadan, üniversite kapılarına yığılan genç kuşağın özlemleri karşılanmadan,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    hakkaniyetli ve huzurlu bir vicdana kuşkusuz sahip olamayız”. Üniversiteden mezun ettiğimiz gençlere sahip çıkarak, sosyal devlet olduğumuzu hatırlayarak, özellikle Devletteki kadro sayısı ve gençlerimize iş imkanı sağlanmalıdır. İşte o zaman gençler Ülkemizin teminatı ve güvencesi olmayı severek yaparlar.

2001 Yılında 74 olan Üniversite sayımız, günümüzde 206 olmuş ama her ile bir Üniversite politikası, gençlere, yükseköğrenime ve Türkiye’nin hedeflediği gibi olumlu bir katkısı oldu mu, Dünya gençliği ile rekabet gücümüz nedir? Her isteyen Üniversiteye gitmemeli, Ortaokul veya Lisede başarı durumu ve becerisine göre meslek liselerine girişleri teşvik edilmelidir. İşte o zaman sanayide, tarımda ve diğer sektörlerin ara eleman ihtiyacı temin edilerek verimli, mutlu ve işsizlik ordusundan kurtarılmış bir gençliğe sahip oluruz ki, Türk gençliği bizim has bahçemiz olur.

Baraj puanını düşürüp gençliği Üniversiteye yerleştirmekle sokaktan kurtarmış olamazsınız ancak milyonlarca işi gücü olmayan gençliği üniversite mezunu yapmış olursunuz. PISA sonuçlarına göre, Türkçe bir metni,( ana dilde) okuduğunu anlamada 79 Ülke arasında 41. Sırada, Fen bilimlerinde 40. Sırada, Matematikte 43. Sırada kendisine yer edinmiştir. Eğitimde OECD ortalamasının altında kalmış bir gençliğimiz var. Yeterli öğretim elemanı ve teknik donanımları olmayan, sınıflarda kapasitenin çok üstünde öğrenci sayısı olan bir Fakülteden mezun ettiğiniz gençliği, sokaktan ve baba parası yiyor olmaktan kurtarmanız zor be azizim.

Her alanda kötü gidişimizi tersine çevirecek, saygı, sevgi ve güler yüzlü bir toplum olmamıza katkı sağlayarak mucitlik yapan, tüm Ülke yöneticilerimize, Eğitimcilerimize, Sanayicilerimize ve Siyasetçilerimize saygı duyarım. Her gelen Bakan’ın kendi kafasına göre Eğitim politikası uygulamasına, başarısızlığının faturasını gençliğe ödetenlere ve bu başarısızlığı destekleyenlere, her kim olursa olsun “MUCİT” diyemem, saygı duymam.

“Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız”. Mustafa Kemal ATATÜRK