MUSTAFA CENGİZ


MELİKGAZİ’DE YENİ REKORLAR KIRACAĞIZ

Mevcut belediye başkanları arasında son olarak Melikgazi Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimlerinde yeniden adaylığını açıklayan Mustafa Palancıoğlu  Tanıtım Programı ile projelerini anlattı. Derli, toplu, düzenli ve etkileyici bir sunum oldu. Akademisyenliğinde verdiği mikrofon hakimiyeti ile tane tane anlattı anlamayanlar için… Melikgazi’de “Önce” temasıyla öncelikli projeler üreteceğinin altını çizen başkan Palancıoğlu, “İstikrarlı büyüme güçlü Melikgazi için hazırız ve kararlıyız” dedi. Ve… Daha neler neler?!... İki-üç gün yazsanız yerimiz yetmez. Başkan Palancıoğlu’nun hedefi daha da büyük. Hayırlısı olsun ülkemiz, ilimiz, ilçemiz, kendisi adına da inşallah.


Mevcut belediye başkanları arasında son olarak Melikgazi Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimlerinde yeniden adaylığını açıklayan Mustafa Palancıoğlu  Tanıtım Programı ile projelerini anlattı. 

Derli, toplu, düzenli ve etkileyici bir sunum oldu.

Akademisyenliğinde verdiği mikrofon hakimiyeti ile tane tane anlattı anlamayanlar için…

Melikgazi’de “Önce” temasıyla öncelikli projeler üreteceğinin altını çizen başkan Palancıoğlu, “İstikrarlı büyüme güçlü Melikgazi için hazırız ve kararlıyız” dedi.

Palancıoğlu, yeni dönemde hayata geçireceği yeni vizyon projelerini tanıttı.

Çocuk Üniversitesi, Doğa Temalı Parklar, Salon Sporları Merkezi, Nazmi Toker Güzel Sanatlar Atölyesi, Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi, Sağlık Turizmi Kampüsü ve dahası…

Palancıoğlu’nun sunumunda dikkatimizi çeken önemli unsurlar oldu. 

Başkanın konulara hakimiyeti, zaman darlığına rağmen vermek için didindiği her ayrıntı Melikgazililer adına önemli bir şanstı. 

Dev ekrana yansıtılan görüntülerin satır başlıkları özenle seçilmiş.

Resimler canlı, seçkin ve netti. 

Bilge Mimar Turgut Cansever'in sözüne atıfla başkan Palancıoğlu, "Şehri imâr ederken nesli ihyâ etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder..." diyor haklı olarak. 

PALANCIOĞLU, EPEY İDDİALI…

Hatırlarsınız son meclis toplantısında epey sert esmişti.

İddiasını da net bir dille ortaya koymuştu.

O toplantı da “İnşallah bu dönem olmazsa önümüzdeki dönem bir şekilde çalışma imkanı yakalayacağız. Çünkü ben gemileri yaktım. Artık geri dönüş yok bundan sonra siyasette gidebildiğimiz noktaya kadar gideceğiz. Hakkımızda dedikodu çıkardılar. “Bunun yüzü sert.”, "Bu kendini ne zannediyor. Gidecekmiş bırakacakmış’ falan dediler” , “Bizde inadına yaptığımız projelerin reklamını en iyi şekilde bundan sonra yapacağız. Mütevazılıktan anladıkları demek ki bu ama esnaf çocuğuyuz. Tırnaklarımız ile bu noktalara geldik. Doçentliği biz bakkaldan satın almadık” şeklinde konuşmuştu. 

GAZETE MELİKGAZİ….

Belediyenin yeni yayın organı Gazete Melikgazi ile geride kalan 5 Yılı kamuoyuna duyuran başkan “Rekor Hizmetlerin belediyesi Melikgazi’de 5 Yıl” başlığı altında “Cumhuriyetimizin 100. Yılına damga vuran projelerle Melikgazi’ye değer katmaya devam ediyoruz” ifadesi yer aldı.

56 Sayfalık kuşe kağıda Tabloid boy basılan gazete’de “5 Yılda 21 Okul” tanıtımı yapılırken başkan 22. Okul müjdesini de sunumunda verdi. 

“ÖNCE” TEMAMIZI KULLANACAĞIZ.

Palancıoğlu, 'Bu dönem önce temamızı kullanacağız. Yol, asfalt, okul zaten yapılacak işlerimiz. Önce aile, insan, gençlik, eğitim, sanayi, tarım, turizm ve ticaret diyeceğiz. Bu öncelikler çerçevesinde bütün projelerimizi yaptık. Bundan sonra aileyle, gençlikle yatıp kalkacağız ve birçok projeyi bu şekilde gerçekleştireceğiz” dedi. 

Tanıtım toplantısına katılan üç eski bakan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hulusi Akar, Enerji eski Bakanı Taner Yıldız’a sık sık teşekkür eden ve bundan sonraki süreçte de yardımlarını beklediklerine değinen ve bu bağlamda da söz alan Palancıoğlu, daha da bir güvenli ve ayakları yere daha sağlam basan projelerini büyük bir coşku ile tanıttı. 

TELEFONLA KATILARAK, DESTEK VERDİ…

Bu arada toplantıda önemli bir başka ayrıntı da Proje tanıtımı öncesi toplantıya telefon bağlantısıyla katılan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Palancıoğlu’na başarılar temennisinde bulunarak, “Çok güçlü bir ekibimiz var. Genel Başkanvekilimiz var, milletvekillerimiz var Allah’a şükür. Nihayetinde bende bakanlık makamındayım. Azıcıkta olsa bir siyasi gücümüz, birikimimiz, ağırlığımız varsa kendimiz için sonuna kadar Allah’ın izniyle biz bunu kullanırız zaten. Eksiğimiz, yapılması icap eden neyse bunu da omzumuza alır taşırız. Yeni dönemde daha büyük işlere imza atılacağına inanıyorum. Öyle ümit ediyorum. Değerli kardeşimize başarılar diliyorum. İnşallah sonuna kadar yanındayız, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Kayseri’de güzel işler yapacaktır” diye konuştu.

ŞEHİRCİLİĞİN DOKTORU…

Evet… Kendisi gerçekten doktor olma yolunda.

Doçentlik’ten sonra Doktorluk ve ardından da Profesörlük titrini bekliyor en kısa süre içerisinde.

Talas ve Melikgazi belediye başkanlığı sonrasında “Şehirciliğin Doktoru” unvanını hak etti sanırım.

Bakalım Büyükşehir’de uzun vadede kısmet olacak mı kendisine?

İKİ ÖNEMLİ ANEKDOT…

Salça günlerine dair yaptığı tanıtımda başkan Palancıoğlu, “Bu etkinlik ailelerin kaynaşmasına, dostluklara vesile oldu. 

Hatta bir aile dünür bile oldular. 

Ne mutlu bizlere.” dedi.

Öte yandan Talas Amerikan kolejine dair yaptığı bilgilendirme ve tespitte son derece önemli idi. 

5 YILDA NE YAPTI?

Yazımıza geride kalan 5 yılda yapılanlarla devam edelim.

Dolu dolu geride kalan ve bir 5 yıla daha talip olan Melikgazi Belediyesinde  başkan Palancıoğlu’nun imzasını taşıyan 21 Okul, 15 Kütüphane, 15 Aile Sağlık Merkezi, 18 Cami, 9 Kuran Kursu, 270 Yeni Park, 16 Tarihi Eser Restorasyonu en önemli satır başları.

NELER YAPILACAK?

Yeni 5 yıldaki yapacağı projelerinden bahseden Palancıoğlu, “Bu dönem ‘Önce’ temamızı kullanacağız. Önceliklerimiz var. Yol, asfalt, okul zaten yapılacak işlerimiz. Bunları zaten yapmak zorundayız. İnsanı bizim yaşatmamız lazım. Önce aile, önce insan, önce gençlik, önce eğitim, önce sanayi, önce tarım, önce turizm, önce ticaret diyeceğiz. Bu öncelikler çerçevesinde bütün projelerimizi yaptık. Bundan sonra aileyle, gençlikle yatıp kalkacağız ve birçok projeyi bu şekilde gerçekleştireceğiz. Bir harita mühendisi olarak, en çok çalışmamız kentsel dönüşüm noktasında olacak. Melikgazi Belediyesi olarak bin 581 sondaj noktasında mikro bölgelendirme yaparak jeolojik etüt yapılmasını Çevre Şehircilik Bakanlığı’na ilettik. 

Daha sonra onlar sadece Melikgazi için olmaz, bütün Kayseri’yi kapsayalım ve zemin etütlerini yapalım dediler. Şimdi bütün Kayseri bu çalışmaya ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesine 3 ay önce Melikgazimiz’deki 15 katlı yapıları 10 kata düşürecek şekilde meclis kararımızı aldık. Karar geçtiğinde Melikgazi’de artık 10 katlı yapılar olacak. Şehrin merkezini gücümüz, paramız yettikçe dokunarak güzelleştireceğiz. Özellikle Hunat bu dönem bizim önceliğimiz.                      

Teknopark’ın hemen karşısına, üniversiteye yakın güzel bir kongre merkezini yapacağız. Bu kongre belediyemize ait olacak. Dış alanlarda da etkinliği yapılacak şekilde bir kongre olacak” ifadelerini kullandı. 

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ
Kamp Merkezi projesini anlatan Palancıoğlu, “Kamp Merkezi Türkiye’ye ve diğer belediyelere örnek olacak bir çalışma olacak diye düşünüyorum. 50 bungalov evle başlayacağız. 2 farklı tipte bungalov ever olacak. Her evde 4-6 kişi konaklayabilecek. Bu yerde Erciyes’e çıkış yönünde olacak. İhale aşamasında şu an yakın zamanda bu projemizi hayata geçireceğiz” dedi. 
Yeni dönemde Çocuk Üniversitesi kuracağını dile getiren Palancıoğlu, “Kuracağımız Çocuk Üniversitesi projesiyle gençlerin yeteneklerini tanıyacağız. Birçok eğlenceli faaliyetle çocukların yetenekleri burada keşfedeceğiz. Bu çocukların başarılı olması, hayata tutunması, iş bulması, eş bulması, para kazanması hepimiz için önemli. Bu projeyle yanlış meslek seçimi önleyerek hayata hazırlayacağız. Bu projeyi Kayseri ve Melikgazi ile buluşturacağız” şeklinde konuştu.
Ve… Daha neler neler?!...

İki-üç gün yazsanız yerimiz yetmez. 

Burada kesmek en iyisi sanırım. 

Başkan Palancıoğlu’nun hedefi daha da büyük. 

Hayırlısı olsun ülkemiz, ilimiz, ilçemiz, kendisi adına da inşallah.