MUSTAFA CENGİZ


MAÇSIZ HAFTADA ÜÇ TAKIMIMIZA DAİR…

Milli maç dönüşü 31 Mart yerel seçimleri nedeni ile TFF tarafından açıklanan program hafta içine denk geliyor. Sarı kırmızılılar bu nedenle Kasımpaşa maçını 3 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da oynayacaklar.


Alanya deplasmanı sonrasında milli maç arası nedeni ile sarı kırmızılı takıma verilen izin sona erdi.

Kayserispor, gelecek hafta sonunda oynayacağı Kasımpaşa maçının hazırlıklarına moralsiz başladı.

Rakibin Galatasaray maçındaki hem 3 puanlık kaybı hem de 3 oyuncusunun kart cezalısı olması nedeni ile ilimize eksik ve moralsiz gelecek olmasının avantajını değerlendirmek isteyen Kayserispor’da yönetim ve teknik kadro işi sıkı tutuyor.

36 PUANA ÇAKILDIK!

Kritik bir süreçte son dönemdeki kayıpları ile 36 puana çakılı kalan sarı kırmızılılarda işler şimdilik yolunda gitmiyor.

Son haftalarda gelen kayıplar serisi ile dikkat çeken sarı kırmızılı takımda özellikle öncelikli hedef olarak konan 38 puanın altında kalınması ve rakiplerinde kazanımları doğal olarak takımı ve camiayı da ister istemez strese soktu.

Bu nedenle Kasımpaşa maçı her yönü ile büyük bir önem kazanmış durumda.

KASIMPAŞA CEPHESİ BURUK…

Öte yandan bir önceki hafta ligde Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Kasımpaşa 1-0 geriye düştüğü maçta İstanbulspor'u 2-1 mağlup ederek 3 maç sonra galibiyet sevinci yaşayan ekip 3 gol attığı maçta Galatasaray önünde aldığı 3-4'lük mağlubiyetin şokunu ve 3 oyuncu kaybının da sıkıntılarını yaşıyor.

''Aytaç'ın milli takıma alınmamasına şaşırdım''diyen Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, ''Üç gol atıp, G.Saray’ı yenememek üzücü'' şeklinde konuştu.

Bu sezon Trendyol Süper Lig'de 11. yenilgisini yaşayan Kasımpaşa ise 43 puanda kaldı.

Bu arada takım adına son günlerde önemli bir avantaj yaşandı.

Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Saraç, Kulüpler birliğinde yeni başkan oldu.

PAŞA, HEM ATIYOR HEM DE YİYOR  

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Galatasaray ile karşılaşan Kasımpaşa'nın geride kalan bölümde gollü maçları dikkat çekiyor. Ligde 53 gol atan ve kalesinde 55 gol gören Kasımpaşa, en fazla gol atan ve en fazla gol yiyen 3. takımı konumunda yer alıyor.

Paşa, ligde oynadığı 30 maçta 12 galibiyet, 11 mağlubiyet ve 7 beraberlik alarak topladığı 43 puanla 5. sırada bulunuyor.

Lacivert-beyazlılar, kalesinde gördüğü 55 golle Pendikspor ve İstanbulspor’un ardından en fazla gol yiyen 3. takım olurken, attığı 53 golle ise Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından ligde en fazla gol atan 3. ekibi olarak yer alıyor. 

3 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Kasımpaşa’da Erdem Çetinkaya, Driess Saddiki ve Julien Ngoy’un sakatlıklarını bulunurken, durumları bu hafta netlik kazanacak. Lacivert-beyazlılarda Haris Hajradinovic, Mamadou Fall ve Yasin Özcan sarı kart sınırında yer alıyor.

Bu oyuncular Kayserispor karşısında sarı kart görmesi durumunda 32. haftada oynanacak maçta cezalı duruma düşecek.

Milli maç arası dönüşü sarı kırmızılıların misafiri olarak Kayseri’ye gelecek olan İstanbul ekibi üç kayıp birden verdi. Galatasaray maçında Sarı kart gören Kenneth Omeruo ve Aytaç Kara ayrıca Kırmızı kart gören Cláudio Winck Kayserispor maçında cezalı duruma düştükleri için Kayserispor maçında forma giyemeyecekler.

Bu Kayserispor açısından kritik maç öncesinde Bilal’in yokluğuna rağmen önemli bir avantaj.

ASİST LİDERİ HAJRADİNOVİC

Bu sezon gösterdiği performansla Süper Lig’de en iyi dönemini geçiren Haris Hajradinovic, 30 maçın tamamında forma giyerken, 3 gollük de katkı sağladı.

6 sezondur Kasımpaşa forması giyen 30 yaşındaki futbolcu, verdiği 14 gol pasıyla ise Süper Lig'in asist krallığında zirvede bulunuyor.                          Bosna Hersekli futbolcuyu, 9 asistle Dusan Tadic, 8’er asistle Sebastian Szymanski ve Deniz Türüç takip ediyor.

GELECEĞİN YILDIZLARI…

U19 Millî Takımımız, Romanya’yı 2-0 yenerken Kayserisporlu geleceğin yıldız adaylarından Baran Ali Gezek 90 dakika sahada kaldı.

Muhammed Eren Arıkan aynı maçta 62 dakika oynarken gençlerimizin gelecek için ortaya koyduğu önemli performans yüz güldürüyor.

Bu arada keşke Arif Kocaman’da biraz kartlarda istikrar sağlasa ve hem performansı ile hem de fair play ruhu ile yeni ve yeniden milli takımlarda boy göstermeye devam etse.

Genç bir yetenek.

Hem onun futbolumuza, hem de futbolumuzun ona ihtiyacı var.

Umarım kısa sürede toparlar…

MELİKGAZİ BASKET DÜKKANI KAPATTI

Normal sezon sona erdi sarı kırmızılılar için.

Lig ve Avrupa’da epey terlediler.

Son London Lions maçında biraz daha kıpırdanabilselerdi çok şey değişirdi ama kısmet değilmiş.

Melikgazi Kayseri Basketbol, 28 haftalık lig maratonunu 9. sırada tamamladı.  

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele veren Melikgazi Kayseri Basketbol, 28 haftalık maratonu 40 puanla noktaladı. Son maçta sahasında BOTAŞ ile karşılaşan ve müsabakayı 75-80 kaybeden sarı-kırmızılılar Play-Off’a kalma şansını kaybetti. Sarı-kırmızılılar, bu sezon ligde oynadığı 28 maçta 12 kez kazanıp 16 kez kaybederek sezonu 40 puanla noktaladı.

2 BİN 352 SAYI ÜRETTİLER  

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezon tamamlanırken, ligde mücadele veren Melikgazi Kayseri Basketbol da 2 bin 352 sayı üretti.  

Melikgazi Kayseri Basketbol 2023-2024 sezonunda oynadığı 28 maçta 12 galibiyet ve 16 mağlubiyet aldı.

Sarı-kırmızılılar 28 maçta rakip potaya 2 bin 352 sayı atarken kendi potasında ise 2 bin 314 sayı gördü.

Sarı-kırmızılılar ligi +38 sayı averajla tamamladı. 

İnişli çıkışlı bir grafik çizen Melikgazi Kayseri Basketbol, yeni sezonda da yoluna Süper Lig’de devam edecek.

METİN İLHAN’A GİDİYORLAR…

Yarın Sarı lacivertliler ilk maçta Kayseri’de 3-0 yendikleri Kayserili teknik adam Metin İlhan’ın takımı Karabük İdmanyurdu Spor’a konuk oluyor.

Metin İlhan’ın takımının başında ilk çıktığı maç olarak dikkat çeken Talasgücü Belediyespor maçı onun için kötü bir giriş gibi görünse de başarılı genç teknik adam takımını kısa sürede toparlamasını bildi ve Karabüklülerinde gözdesi olmayı başardı.

İç sahadaki puan kayıpları ile dikkat çeken Talasgücü Belediyespor’un bundan sonra kalan süreçteki performansı son derece önemli ilk kez mücadele verdiği 3. Ligde kümeye tutunması açısından.

Yarınki maçta hem dostluk hem de tatlı bir rekabet yaşanacak.

Her iki takıma da başarılar diliyorum.

MAÇSIZ HAFTA SONU…

A Milli Takımımızın Macaristan ve Avusturya hazırlık maçları nedeniyle Trendyol Süper Lig 31. hafta müsabakaları 3 Nisan'da, Trendyol 1. Lig 28. hafta müsabakaları 2 Nisan'da başlayacak.

TFF 2. Lig 32. hafta müsabakaları 23 ve 24 Mart'ta, TFF 3. Lig 25. hafta müsabakaları 23 ve 24 Mart'ta oynanacak.