FARUK ERGAN


LİNÇ ETMEK!

Bir topluluk suçlu saydığı kimseyi, yargılamadan üzerine hücum edip döverek öldürmek. Birden çok kimsenin kendilerine göre suç olan bir davranışından ötürü birini, Yasa dışı ve yargılamasız olarak öldürmesi. TDK.


Bir topluluk suçlu saydığı kimseyi, yargılamadan üzerine hücum edip döverek öldürmek. Birden çok kimsenin kendilerine göre suç olan bir davranışından ötürü birini, Yasa dışı ve yargılamasız olarak öldürmesi. TDK.
Hayatımın hiçbir noktasında küfür, hakaret ve argo konuşmak olmadı ve çok nefret ederim. Halka mal olmuş, siyasetçi, medyatik, yazar-çizer, Genel ve Yerel yöneticiler vs. dikkat etmek ve nerede, kime, ne konuştuğunu, nasıl davranmaları gerektiğini bilmek zorundalar. Öyle gayri ahlaki davranışlar ve hatalar var ki, muhatabından, toplumdan özür dilemek, af dilemek yeterli olmayabilir, çoğu zaman kabul görmez. Ola ki nezaketsiz, saygısız ve hakaret içerikli davranışı olan insanlar, idareciler tarafından senden-benden ayrımı yapılmaksızın eşit şekilde eleştirilmelidir. Kendi tarafınızdan olan yanlışları görmezden gelip müsamaha göstermeniz, karşı taraftan olan bir Milletvekilinin şehit ailesine küfür etmesinden dolayı “Neresinden baksanız alçaklık dolu bir skandal” demeniz, yargılamasız öldürmek anlamı taşımaz mı?
  Biraz gerilere gidip hafızamızı zorlarsak neler yaşanmış bir bakalım. Soma faciasında Şehit yakınını tekmeleyen danışman için, Bakara makara oradan beğen bir tane salla diyen ve Kutsal kitabımızla dalga geçen Egemen Bağış için, Başbakanımıza dokunmak bile ibadet diyen Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin için, Kuran kurslarında çocuklara tecavüz edenler ve çocukları diri diri yakanlar için, Peygamber efendimiz için gurura kapıldı, biz gurura kapılmadık diyen Efkan Ala için, Birkaç Mehmet Şehit oldu diye Meclisi toplayamayız diyen parti sözcüsü için, Müsamaha göstermek normal midir? Tüm bunları göz önünde bulundurursak, bu muhteremlerin linç edilip edilmediklerini ve üstelik özür bile dilemedikleri halde Siyasetçilerin ve Basın mensuplarının iki laf etmemelerini merak ediyoruz.
  Hülasa, neticeye gelecek olursak Ülkemizin o kadar çok hayati konuları var ki, Ekonomik, Sağlık, Eğitim, Üretim, komşu Ülkelerle sorunlarımız, yani çözülmesi gereken yığınla problemler varken lütfen yapıcı ve çözüm odaklı Politikalar üretin. Sayın Cumhurbaşkanı, siyasi Parti Liderleriyle, Oda Başkanlarıyla, Muhalefet ve iktidar Partisinden olan Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla, Ekonomistlerle, Banka Genel Müdürleriyle, Ekonomiye yön veren Sanayici ve Holding CEO’larıyla ara ara toplantılar yaparak, Vatandaşlarımıza ve Ülkemize kumpas kurmak isteyen Ülke Liderlerine mesaj vermeniz, Dünyanın en etkili tedavi reçetesi olacaktır. Rüşvet aldığı iddia edilen eski Bakanlar ve görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanları, Lütfü Türkkan kadar linç edilmedi. Bizden olanlar ve sizden olanlar ayrımı yapıldı, adil olmak lazım Azizim.
  “Öfkesine hâkim olamayan, aklına da hakim olamaz