MUSTAFA CENGİZ


KİTAP FUARI VE ŞENLİĞİ, MİNİKLERİN UFKUNU AÇTI…

Büyükşehir Belediyesi Başkan Memduh Büyükkılıç yönetiminde bir ilke daha imza atmayı başardı. Büyükkılıç’ın çocuklara armağanı Kitap Fuarı ve Şenliği, 10 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı. Bu kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı ve Şenliği ile miniklerin ufkunu açtı. Onlara yepyeni bir dünya görüşü kazandırdı. Biliyorsunuz ilimiz Kütüphaneler şehri. Ancak Kütüphaneye gidip ders çalışmak ile Kitap fuarında gezmek, alış veriş yapmak, bu yaşta beğendiğiniz yazarlar ile buluşmak, onlara kitap imzalatmak bambaşka bir olay. Öncelikle minikler birey oluyor. Topluma katılıyor. Kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Yeni insanlar, yepyeni bir çevre ile tanışıyor. Hem yazarların, hem de kendi yaşıtlarının dünyalarına da yepyeni pencereler açıyorlar.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Memduh Büyükkılıç yönetiminde bir ilke daha imza atmayı başardı.

Büyükkılıç’ın çocuklara armağanı Kitap Fuarı ve Şenliği, 10 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

Bu tür fuarlar büyüklerin olduğu kadar geleceğin büyükleri olan miniklerin de ufkunu açıyor.

Mesela bir sanayicinin, iş adamının kendisini geliştirmek adına katıldığı yerli ve yurt dışı fuarlarındaki izlenimleri ve bu girişimlerin ardından iş hayatına getirdiği yenilikleri pek çok kez duymuşsunuzdur.

Bu tür olaylar insanların hayatlarında nadir yaşayabildikleri seçkin organizasyonlar.

Bu miniklerin ne bir Ankara, İstanbul, İzmir ya da başka bir ilde bu tür fuarlara katılma şansları yok.

Binde bir şans eseri “Geçiyorduk uğradık!” türünden bir ziyaret olursa ne ala…

Ama sağ olsun büyükşehir belediyesi hem yazarlarını, hem de kitaplarını ayaklarına kadar getirdi. 

YEPYENİ BİR DÜNYA GÖRÜŞÜ 

Bu kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı ve Şenliği ile miniklerin ufkunu açtı.

Onlara yepyeni bir dünya görüşü kazandırdı.

Biliyorsunuz ilimiz Kütüphaneler şehri.

Ancak Kütüphaneye gidip ders çalışmak ile Kitap fuarında gezmek, alış veriş yapmak, bu yaşta beğendiğiniz yazarlar ile buluşmak, onlara kitap imzalatmak bambaşka bir olay.

Öncelikle minikler birey oluyor.

Topluma katılıyor.

Kendilerine olan özgüvenleri artıyor.

Yeni insanlar, yepyeni bir çevre ile tanışıyor.

Hem yazarların, hem de kendi yaşıtlarının dünyalarına da yepyeni pencereler açıyorlar. 

HEPSİ DE BAMBAŞKA DUYGULAR…

Kitap okumak, kitap sevgisi başka, bir Kitap fuarına giderek orada ki yaşamı görmek, yazarlarla buluşmak, farklı kitaplar arasında gezinmek ve ayrıca size sunulan oyun imkanları ile de bunları taçlandırmak apayrı bir olay.

Minik yavrularımız ilk kez katıldıkları Kitap fuarı ve şenliği ömür boyu unutamayacaklardır.

Hatta ve hatta belki de geleceğin büyük yazarları olmak adına çıkacakları yolcukta kendilerini yüreklendirecek olan bir büyük başlangıcın da çıkış noktası olacaktır bu Kitap fuarı ziyareti. 

Kim bilir?!...

UNUTULMAZ SAATLER…

Hem aileleri ile, hem arkadaşları ile hem de yeni tanıştıkları insanlarla bir araya geldiler.

Keyifli ve unutulmaz saatler yaşadılar.

Okudukları yazarlara bizzat kitap imzalatmak gibi bir de büyük bir olay yaşadılar.

Hediye kitaplar aldılar.

Hatta arkadaşlarına da hediye edecekleri kitapları alarak bir başka dayanışma örneği sergilediler. 

DENEYİMLİ BİR EKİP…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bildiğiniz gibi Kitap fuarları konusunda bir hayli deneyimli.

İlimizde gerçekleştirdiği Kitap Fuarları ile de büyük ses getirmeyi ve ziyaretçi rekorları kırmayı başarmıştı.

Bu kez de Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, hem eğlenen hem öğrenen hem de deneyimlemenin tadını çıkaran çocuklar ve onların kaliteli ve verimli bir etkinlikle buluşmasından keyif alan ailelerden büyük beğeni topladı.

142 YAYINEVİ VE 72 YAZAR…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 142 yayınevi, 72 yazarın yer aldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, 10 gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

Kütüphaneler şehri Kayseri hedefiyle kente yeni kütüphaneler kazandıran ve öğrenci dostu şehir ödülüyle eğitimin ve öğrencinin kentteki en güçlü destekçisi olmayı sürdüren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi yoğun ilgi gören ve büyük beğeni toplayan bir hizmete daha imza attı.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri ve Kayserililerin gözdesi olan Millet Bahçesi’nde, 19-28 Nisan tarihleri arasında Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği düzenledi.

GELECEĞİN BÜYÜKLERİNE ARMAĞAN…

Başkan Büyükkılıç’ın yarının büyükleri olacak bugünün çocuklarının geleceğe daha donanımlı, daha eğitimli ve daha nitelikli hazırlanması için ‘Okuyan ve Okutan Şehir’ misyonu doğrultusunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı armağanı olarak gerçekleştirilen çocuklara özel Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği son günlerinde de adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Açılışının yapıldığı 19 Nisan’dan buyana, çocuklar ve aileleri tarafından yoğun ilgi gören etkinlikte minikler Çocuk Kitap Fuarı kapsamında 142 yayınevi ve 72 yazarla buluşurken sahne gösterileri, spor etkinlikleri, bilimsel deney ve gösterilerle de unutulmaz bir şenlik yaşadı.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ…

İşte en önemli ayrıntılardan bir tanesi daha.

Miniklerin ziyaretlerini anlamlı kılabilmek ve onları sorunsuz fuara taşıyabilmek adına  Büyükşehir belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından, millet bahçesi içerisindeki etkinlik alanında gerçekleşen Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği için 27 ve 28 Nisan tarihlerinde de Cumhuriyet Meydanı ile Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz ulaşım hizmeti verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın, çocuklara 23 Nisan armağanı olan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, hem eğlenen hem öğrenen hem de deneyimlemenin tadını çıkaran çocuklar ve onların kaliteli ve verimli bir etkinlikle buluşmasından keyif alan ailelerden büyük beğeni topladı.

ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Çocuklara kitabı ve yazarları sevdiren etkinlik Pazar günü sona erdi. 

Hem çocuk kitap fuarı hem de şenlik için Millet Bahçesi ziyaretçi akınına uğradı. 

Çocuklar ve özellikle ebeveynleri Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği için Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

Kayseri yine ve yepyeni bir yenilik ile hem de yüzünün akı ile çıktı bu organizasyondan.

Darısı yenilerine olsun.

Arkası gelegen olsun inşallah.

SONSUZ TEŞEKKÜRLER…

Öncelikle Büyükşehir belediye ailesine.

Fuara emeği geçen herkese.

Sun Fuar ve Nuh Mehmet Saçmacı’ya.

Katılımcılara.

Ziyaretçilere…

Ve…

Başkan Büyükkılıç’a teşekkürler.

Böylesine büyük organizasyonlara kapılarını açan Kayseri adına yapılan her olumlu şey, atılan her adım, hayata geçirilen her proje geleceğimiz adına önemli hizmetler.

Şüphesiz devamı gelecektir.

Temennimiz ve arzumuz önümüzdeki Kitap Fuarında her dünya görüşünden, her farklı fikirden insanların, yazarların, yayın evlerinin bir araya geldiği insanların çatıştığı değil, fikirlerin yarıştığı organizasyonlarda buluşmak temennisi ile…