FERHAT YAĞMUR


KILIÇDAROĞLU’NDAN ARIK’A ADAYLIK TEKLİFİ

Tartışmaların gölgesinde il kongresinin yapıldığı saatlerde “Değişim” için adeta bayrak açtığı Kılıçdaroğlu ile makamında görüşen Arık’a, sürpriz teklif geldi. CHP’li eski Milletvekili, “Olmaz” deyip kapıyı kapatmazken, genel başkanından “şartlı” süre istedi.


Tartışmaların gölgesinde il kongresinin yapıldığı saatlerde “Değişim” için adeta bayrak açtığı Kılıçdaroğlu ile makamında görüşen Arık’a, sürpriz teklif geldi. CHP’li eski Milletvekili, “Olmaz” deyip kapıyı kapatmazken, genel başkanından “şartlı” süre istedi. 

Genelde ve yerelde tartışmaların dinmek bilmediği Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), yerel siyaset gündemini alt üst edecek gelişme yaşandığı ortaya çıktı. CHP’de üç dönem milletvekilliği yapan ve değişim safında yer alan Çetin Arık, partisinin Kayseri İl Kongresi’nin yapıldığı 23 Ağustos 2023 tarihinde Ankara’da Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme yaptı. 

ŞARTLI SÜRE İSTEMİŞ…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamında iki ismin baş başa gerçekleştirdiği görüşmede yerel seçimler için adaylık teklifi alan Arık, genel başkanından “şartlı” süre istedi. Arık’ın, Kılıçdaroğlu’na değişimden yana olduğunu hatırlatmasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun teklifini geri çekmemesi dikkat çekerken, CHP eski il başkanlarından Ümit Özer’in sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım da Feyzullah Keskin başkanlığındaki mevcut yönetimi rahatsız edeceğe benziyor. 

“OLANLARDAN HABERİM YOKTU”

Edindiğimiz bilgilere göre, CHP Kayseri eski Milletvekili Çetin Arık, partisinin İl kongresinin yapıldığı gün Genel Merkez binasında Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. 12.00 olarak belirlenen randevu saatinin 15.30’a alındığı bilgisiyle CHP Genel Merkezine giden Arık, burada Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 45 dakika süren görüşme yaptı. Baş başa gerçekleşen görüşmede Kayseri’nin konuşulduğu bilgisi edinilirken, Kılıçdaroğlu’nun, Arık’tan kongre sürecine ilişkin bilgi almasının ardından, “Olanlardan haberim yoktu” dediği öğrenildi. 

“ŞAŞKINLIKLA İZLEDİM”

Kılıçdaroğlu, Arık’a, “Kayseri’deki süreci şaşkınlıkla izledim. Feyzullah Keskin’i Kayseri’nin en önde gelen iş insanlarından birisi olarak takdim etmişlerdi. Kayseri’yi sakın bırakma” şeklinde yakınmış ve “Aday olmayı düşünür müsün?” diye soru yöneltmiş. Arık, genel başkanının bu sorusuna, “Değişimden yanayım dolayısıyla aday olmam etik olmaz” karşılığını vermiş. 

“BİRLİKTE, BERABER OLMALIYIZ”

Parti genel merkezinde yapılan görüşmede, Kılıçdaroğlu’nun, Arık’a “En yoğun çalışan milletvekillerinden birisiydin” diyerek, “Kayseri’de organize ettiğin Kadın toplantısı ve engelliler toplantısını” unutmadığını, bunların çok değerli olduğu hatırlattığı ve “Birlikte, beraber olmalıyız” dediği öğrenilirken, Arık’ın da Kılıçdaroğlu’na, “Sürece bakalım” şeklinde ucu açık ifade kullandığı bilgisi edinildi.

“AYNI ODADA BİLE OLMAM”

CHP eski milletvekili Çetin Arık’ın, genel başkanına, “Teklifinizi kabul etsem bile mevcut il başkanıyla çalışamam. Hatta aynı odada bile olmam. Kaldı ki kendisi meşru bir il başkanı değil. Melikgazi seçimlerine engel oldukları için 240 delegenin oy kullanamadığını hatırlatmak isterim. Ayrıca 160 delege de kongreyi ve sürece protesto ederek oy kullanmadı” şeklinde ifade kullandığı edinilen bilgiler arasında.

ÖZER DE MESAJ VERDİ!

Öte yandan, CHP’nin İl eski başkanlarından Ümit Özer’in, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım da dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana olduğu bir fotoğrafı kullanan Özer, yaptığı paylaşımda, “Telefonla arayıp, hal hatır soran Sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisiyle Kayseri başta olmak üzere sürece ilişkin, yaşanan ve ortaya konan haksızlıklara yönelik de istişarede bulunduk. Aynı zamanda kendisine düşüncelerimizi de ilettik” ifadelerini kullandı.