MUSTAFA CENGİZ


KAZANARAK DEĞİL, RAKİPLERİMİZİN KAYIPLARI İLE KÜMEDE KALABİLİRİZ!

Futbola verilen uzun soluklu ara sonunda bitti. Kelimenin tam anlamı ile “Kayserispor tüm hayalleri yerle bir etti!” Bu kadar mı kötü bir geri dönüş olur? Hem Adana Demirspor’un hem de Trabzonspor’un bize karşı hedefleri bağlamında maça asılacakları kesin. Bu tablo içerisinde evinde bile gol atamayan, berabere kalamayan bir Kayserispor kazanarak değil ancak rakiplerinin kötü skorlar almaya devam etmesi sayesinde kümede kalabilir. Eğer son 7 haftada da bu kötü performans sürer ve herkes elini taşın altına koymaz ise… Başka alternatif görünmüyor zira…


Futbola verilen uzun soluklu ara sonunda bitti.

Kelimenin tam anlamı ile “Kayserispor tüm hayalleri yerle bir etti!”

Bu kadar mı kötü bir geri dönüş olur?

Evet… Eksikler var.

Sorunlar var ama?!...

Rakip takımda da benzer sorunlar vardı?

Kayserispor’un bu maçtaki rezalet için hiçbir bahanesi olmamalı!..

Trendyol Süper Lig 31. hafta müsabakaları 2, 3 ve 4 Nisan'da oynandı.

Sarı kırmızılı takım evinde Kasımpaşa’yı ağırlayarak döndü lige.

Rakibine karşı ligdeki üstünlüğüne karşın puan sıralamasındaki aradaki fark ve Ateş hattı ile ilgili sıkıntılar nedeni ile maça temkinli başladı sarı kırmızılılar.

ROTASYONLU KADRO…

Kasımpaşa’da daha önce forma giyen iki isim Jeanvier ve Bahoken’in de forma şansı beklediği teknik heyet kaleci Bilal’in de yokluğunda rotasyonlu bir onbir sürdü sahaya.

Kayserispor Onurcan, Mehdi, Hasan Ali, Julian, Attamah, Ali Karimi, Kartal, Gökhan, Cardoso, Nazon, Aylton  Yedekler: Mehmet Şamil, Kolovetsios, Bahoken, Mehmet Eray, Mane, Yiğit Emre, Carole, Ramazan, Ackah, Talha  Kırmızı kart: Kartal Kayra (dk. 38) (Kayserispor)

Maçın İftar sonrası olması bizim için son derece önemli bir ayrıntı olarak yansıdı geceye. 

KAFADAN KÖTÜ BAŞLADIK…

Müsabakanın hemen başında sarı kırmızılı takım defansında yaşanan hatalı pasta araya giren Costa’nın, Onurcan Piri'nin koruduğu kaleye şutu az farkla auta gitti.

15. Dakikada kaleci Onurcan Piri'nin uzaklaştırmak istediği top rakibe çarparak yükseklik kazandı ve yeni bir tehlike daha yarattı ceza sahamızda.

22.Dakikada Kasımpaşa'nın Costa ile kornerden kazandığı gol önce ofsayt gerekçesiyle sayılmadı ancak VAR kararı ile gol geçerli sayıldı.

Mondihome Kayserispor ile Kasımpaşa maçını Ömer Faruk Turtay yönetirken VAR hakemi Cihan Aydın olurken, (A) Alper Ulusoy (A) Mehmet Salih Mazlum görev yaptılar. 

Bu skor sonrasında yorumu sizlere bırakıyorum artık. 

Sarı kırmızılılar cezalı oyuncular nedeniyle teknik kadronun yaptığı rotasyon sonrasında rakip takımda ki 4 eksiğe rağmen evinde ilk yarım saat içinde beklenen performansın epey uzağında bir görüntü sergiledi.

10 KİŞİ KALIYORUZ

Rakip takımda kaptan Aytaç Kara'nın sarı kart cezalısı olmasına rağmen Hajrudunovic takımın yükünü çeken isim olarak dikkat çekiyor.

Forvette Nazon ve Boa Mortenin etkisiz oluşu büyük dezavantaj.

29. Dakikada sarı kart gören Kartal Kayra 41. Dakikada kırmızı kart ile oyun dışı kalırken zaten 0-1 geride oynanan sarı kırmızılılar için maçı çevirmek her geçen dakika daha da zorlaştı.

TAKIMI ÇAĞIRDILAR...

Taraftar daha fazla dayanamadı.

Baktılar ki olmuyor, ikinci yarının başında hem destek, hem gözdağı verdiler. 

İkinci yarı başlarken sarı kırmızılı takımın 12. adamı Kapalı Kale gurubu oyuncuları çağırarak hem destek verdi, hem de eksikler nedeniyle bahane kabul etmediklerini belirterek maçı ikinci yarıda çevirmelerini istediler.

BU KEZ HAJRUDUNOVİC...

Müsabakanın ilk oyuncu değişikliği kapsamında 51. dakikada takımımızda Attamah yerini Kolovetsios'a bırakıyor.

Sarı kırmızılıların beraberlik kovaladığı ikinci yarıda maçın 56. Dakikasında bu kez farkı ikiye çıkartan isim bu kez maçın en formda ismi Hajrudunovic oluyor:0-2

Takımımız maalesef kötünün de kötüsü bir performans sergileyerek kaybetti. 

Kartal’ın atılışı işin tuzu biberi tabiki de…

DEĞİŞİKLİKLER ÇARE OLMADI..

61. dakikada Takımımızda oyuncu değişikliği kapsamında Cardoso yerini Ramazan'a Ali Karimi yerini Mane'ye bıraktı.

Ardından 79. dakikada ise Nazon yerini Bahoken'e ve Hasan Ali yerini Ackah'a bırakırken değişikler tabelayı lehimize çevirmeye yetmedi.

Peki değişiklikler çare oldu mu?

Ne mümkün?

Omuz zoru ile Tahtayı açtırmak değil, açtırdıktan sonra da kaliteli isimler almak gerekmez miydi?

Ama ne mümkün!...

KÖTÜ GİDİŞ SÜRÜYOR...

Sarı kırmızılılarda kötü gidiş sürüyor.

36 Puana çakılan ve Ateş Hattı'nda sıkıntılı bir süreç yaşayan sarı kırmızılılar için tehlike çanları çalmaya devam ediyor.

Eksikler-sakatlar-cezalılar bu saatten sonra kimsenin mazereti yok.

Süper Kupa finali oynanır mı, oynanmaz mı bilinmez gelecek maçımız Adana Demirspor ile 13 Nisan'da son maçında Fenerbahçe'ye misafir olan Hikmet Karaman'ın Adana Demirspor'u ile deplasmanda. 

İlginç bir maç oldu İstanbul’da.

ZORLUK DERECESİ ARTIYOR…

Hem Adana Demirspor’un hem de Trabzonspor’un bize karşı hedefleri bağlamında maça asılacakları kesin.

Bu tablo içerisinde evinde bile gol atamayan, berabere kalamayan, bir Kayserispor kazanarak değil ancak rakiplerinin kötü skorlar almaya devam etmesi sayesinde kümede kalabilir.

Eğer son 7 haftada da bu kötü performans sürer ve herkes elini taşın altına koymaz ise…

Başka alternatif görünmüyor zira…