MUSTAFA CENGİZ


KAYSERİSPOR’DA İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR!...

Ne yazık ki Kayserispor’da işler  yolunda gitmiyor!... Nitekim… Kapalı Kale grubunun "Kelle" istiyoruz açıklamasından sonra önceki akşam toplanan Kayserispor Yönetim kurulu menajer Murat Duman ile yolları ayırdı. Ardından… Bu arada sarı kırmızılı takımda ayrıca İdari Menajer Yunus Akbulut ile  de yollarını ayırdığı duyuruldu. Fenerbahçe 4 gün içinde “Hem Avrupa’ya hem de lig şampiyonluğuna mendil salladı...”. Futbol böyle enteresan bir oyun. Hele hele de bu sezon yaşanan bu kadar rezillik sonrasında. İnşaallah Kayserispor’da bu tiyatronun son kurbanlarından birisi olmaz ve kümeyi boylamaz. Ne diyelim, Türkiye’de futbol, futbol olmaktan çıkalı çok oldu ne yazık ki… Bakalım İstanbulspor’dan sonraki 3 piyango kime çıkacak?!...


Ne yazık ki Kayserispor’da işler  yolunda gitmiyor!... 

Sarı kırmızılılar son haftalarda iyiden iyiye yere düşen performansı nedeni ile her an finalinde küme düşme riski ile karşı karşıya.

Her hafta kaybedilen puanlar taraftarın moralini bozuyor.

Her maç sarı kırmızılı camiayı daha da çok kahrediyor. 

Süper Lig takımlarından Kayserispor, oynadığı son 6 maçta 3 puan sevinci yaşayamadı.   

Sarı kırmızılılar Teknik Direktör Burak Yılmaz yönetiminde çıktığı 11 maçta 2 galibiyet alabildi.

Herkes Ali Çamlı ve Burak Yılmaz ile ilgili eleştiri yaparken gözden kaçan isim Murat Duman’ın istifa etmesi yönündeki taraftarın ısrarı sürüyordu. 

KAPALI KALE İSTEDİ... GÖNDERİLDİLER

Nitekim…

Kapalı Kale grubunun "Kelle" istiyoruz açıklamasından sonra önceki akşam toplanan Kayserispor Yönetim kurulu menajer Murat Duman ile yolları ayırdı.

Ardından…

Bu arada sarı kırmızılı takımda ayrıca İdari Menajer Yunus Akbulut ile  de yollarını ayırdığı duyuruldu. 

Teknik direktör Burak Yılmaz ile ilgili karar Pendikspor maçı sonrasına bırakıldı.

Yönetimin ve Burak Yılmaz ekibinin kaderi Pendikspor maçına bağlı.

Hepsi toptan gidebilir…

Son şanslarını iyi kullanmak zorundalar…

TRABZONSPOR-KAYSERİSPOR

Kayserispor'a konuk olduğu son sekiz Süper Lig maçını kaybetmeyen Abdullah Avcı (5G 3B), kariyerinde daha uzun bir yenilmezlik serisini sadece iki deplasmanda yaşadı (11 vs Konyaspor & 9 vs Ankaragücü).

Kayserispor'a konuk olduğu son 10 Süper Lig maçının sekizini kazanan  Trabzonspor (2B), son dört galibiyetini aynı skorla aldı. 2-1 (Nisan 2024) 2-1 (Ekim 2022) 2-1 (Ekim 2021) 2-1 (Temmuz 2020)

Kayserispor'a konuk olduğu son dokuz Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (7G 2B), lig tarihinde sadece iki deplasmanda 10+ karşılaşmalık yenilmezlik serisi yakaladı (12 vs Adanaspor & 11 vs Gençlerbirliği). 

İKİSİ BİZE YETTİ...

Kayserispor karşısında 18 ikili mücadele kazanan Berat Özdemir, bu sezon bir Süper Lig maçında en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu. 

Topla buluşma: 64 Kazandığı ikili mücadele: 18 Sahipsiz top kazanma: 8 Top kapma: 6 Pas arası: 3 ve Uzaklaştırma: 3

Süper Lig kariyerinde attığı altı golün beşini kafayla kaydeden Enis Destan, Caleb Ekuban'dan (Aralık 2018) bu yana  Trabzonspor formasıyla Kayserispor filelerini bu şekilde havalandıran ilk isim oldu.

GALATASARAY-PENDİKSPOR 

Bu sezon İstanbul takımlarının aralarında oynadıkları Süper Lig maçlarında en fazla galibiyet alan (11) ve puan toplayan (34) takım Galatasaray.

Galatasaray'ın Süper Lig'e o sezon yükselen takımları konuk ettiği son altı maçta da karşılıklı goller atıldı ve bu karşılaşmalar toplam 30 gole sahne oldu (Galatasaray 20-10 Rakipleri).

Evinde oynadığı son 20 Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, lig tarihinde ikinci kez 20+ karşılaşmalık seri yakaladı.25G Mayıs 2001-Kasım 2002 ve 20G Mayıs 2023-Nisan 2024

Süper Lig kariyerinde ceza sahası dışından ilk golünü Pendikspor'a atan Mauro Icardi (42 gol), 

@GalatasaraySK tarihinde iki lig sezonunda 20 gole ulaşan ilk yabancı oyuncu oldu. 20 2023/24 ve 22 2022/23

Galatasaray-Pendikspor maçında sarı kart gören Erdem Canpolat cezalı duruma düştü. 6 oyuncuları da kart sınırında Sequeira, Mame Thiam, Badou Ndiaye, Umut Nayir, Arnaud Lusamba ve Khadim Rassoul

THİAM ESKİ TAKIMINA KARŞI…

Sarı kırmızılı takımın en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanını ilk yarıda ele geçiren Baba Mame Thiam bu kez Pendikspor takımı ile sarı kırmızılı takıma karşı forma giyecek.

Baba Mame Thiam açısından da gelgitlerle dolu bir 90 dakikaya sahne olacak lan müsabaka her iki taraf açısından da zor geçecek.

Kayserispor’un eski oyuncusuna iyi bir önlem alması şart.

Fenerbahçe’den geldikten sonra sarı kırmızılı takıda uzun bir zaman dilimi geçiren ve Thiam, Kayserispor takımını avucunun içi gibi biliyor.

Bu hem ciddi avantaj hem de ciddi dezavantaj her iki taraf içinde.

Zira Thiam’ın şansı bize tutarsa, sarı kırmızılı takımı kümede kimse tutamaz!...

ŞAMPİYON BELLİ GİBİ…

Sivasspor evinde Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı.

Bülent Uygun Kayserispor’un başında tek golle devirdiği eski takımına bu kez Avrupa yolunda takoz oldu ve rakibini şampiyonluktan etti.

Ligin bitimine 5 hafta kala aradaki puan farkı 4’e yükselirken Galatasaray 90 puanda ve tarihi bir rekora yani 105 puana koşuyor sezon sonu itibarı ile.

Eğer Galatasaray puan kaybetmezse sezon finalindeki Derby’nin de bir anlamı kalmayacak.

Fenerbahçe 4 gün içinde “Hem Avrupa’ya hem de lig şampiyonluğuna mendil salladı” desek riya etmiş olmayız.

Futbol böyle enteresan bir oyun.

Hele hele de bu sezon yaşanan bu kadar rezillik sonrasında.

İnşaallah Kayserispor’da bu tiyatronun son kurbanlarından birisi olmaz ve kümeyi boylamaz.

Ne diyelim, Türkiye’de futbol, futbol olmaktan çıkalı çok oldu ne yazık ki…

Bakalım İstanbulspor’dan sonraki 3 piyango kime çıkacak?!...