FERHAT YAĞMUR


KAYSERİSPOR’DA AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE!

Bu şehre final ve kupa yaraşır.. Ancak şunun da altını çizelim ki; Kayserispor kupayı kazansa da kaybetse de, sezonun hesabı muhakkak masaya yatırılacak. Yatırılmalı da… Hiçbir şey gizli kalmamalı.. Her şey şeffaf olmalı.. Hesap kitap gibi.. Alacak verecek gibi.. Transferler gibi..


Kupa maçı öncesi Gaziantep deplasmanına giden Kayserispor’da Hikmet Karaman yine hepimizi şaşırttı.

Hafta boyunca ligde artık hedefi kalmayan Kayserispor’un bundan sonrası için takımın geleceğini düşünerek gençlere daha fazla şans vermesini bekledik.

Bu doğrultuda da yol gösteren olduk.

Ama gelin görün ki; Hikmet hoca yine Türk futbolunun ve Kayserispor’un geleceği adına hamle yapmak yerine kendi geleceğini ve transfer ettiği futbolcuların cebini düşündü! Çünkü sezon boyu Kayserispor’a doğru düzgün faydası olmayan bazı futbolcular, sahaya adım atarak primden faydalanmış oldu.

Yakışan, birçok eksiğin olduğu ve bizim için hiçbir anlam ifade etmeyen Gaziantep maçında ilk on birde sahaya çıkan ama sezon boyunca transferi tartışılan Gökhan Sazdağı’nın yerine Hayrullah’ı, devre arası kurtarıcı olarak Trabzonspor’dan kiralanan ve daha 1 hafta önce Trabzonspor’un şampiyonluğunu “Çocukluk hayalim gerçekleşti” diye paylaşan Abdulkadir’in yerine Made In Kayseri menşeli Emre Demir’i, kalıp kalmayacağı tartışılan Lung’un yerine Bilal Bayazit’i oynatması idi.. Ama kamuoyunun ve taraftarların haftalarca hatta aylarca bu konuda teknik direktöre ve yönetime yaptığı çağrının bir kez daha sonuçsuz kaldığını gördük.. Ki, maç sonrasında da Hikmet hoca açıklamasında skoru önemsedikleri için gençlere şans vermediğini deklare etti.

Aslında bu çelişkileri çok görmüyorum!

Çünkü Kayserispor’un hocası (!) bunları söylerken kulüp başkanı sayın Berna Gözbaşı’nın düşüncelerini okuyunca “Al birini vur ötekine” demekten kendimi alamadım! Berna Hanım, maç sonrası “Emeklerimizin karşılığını bu sezon son haftalara rahat tempoyla girmekle aldık” cümlesi kurdu.

Yani bunca emeğin karşılığı bu mu?

Tıpkı geçen sezonki gibi, rakiplerin kötü performansı ve maç kazanamamasından ötürü bir alt lige gitmeyen Kayserispor’un başkanı bunu başarı görmesi, bunu da kamuoyu ile paylaşması üzerinde durulması, düşünülmesi, tartışılması gereken nokta!

Kümede kalmayı başarı gören bir Başkan..

Son 10 dakikada gençleri oynatmayı kâr gören bir hoca..

İstifa etmenin yollarını arayan bir yönetim..

Gelecek sezonun hesabını yapan futbolcular..

Bu durumları toz pembe göstermeye gayret edenler...

İşte böyle bir ortamda; Kayserispor’umuz bence sezonun en kritik maçına çıkacak. Trabzonspor ile yarın kupa maçında rövanş oynayacak temsilcimiz umarım tur geçen taraf olur. Buna şehir olarak, takım olarak, birey olarak çok ihtiyacımız var. Muhakkak taraftarımız, takıma her zamanki gibi tam destek verecektir. Kupa maçı ile ilgili son sözü elbette futbolcular söyleyecek.

Dilerim ki; her şey yolunda gitsin..

Bu şehre final ve kupa yaraşır..

Ancak şunun da altını çizelim ki; Kayserispor kupayı kazansa da kaybetse de, sezonun hesabı muhakkak masaya yatırılacak.

Yatırılmalı da…

Hiçbir şey gizli kalmamalı..

Her şey şeffaf olmalı..

Hesap kitap gibi..

Alacak verecek gibi..

Transferler gibi..