MUSTAFA CENGİZ


KAYSERİSPOR HUZURA KAVUŞMAK İSTİYOR! 

Yarınki maç her iki takım açısından da zorlu bir buluşma olacak… Temennimiz ve arzumuz öncelikle kazanmak, ikinci alternatif ise kaybetmeden 38 puanla mutlu sonu kucaklamak. Nasıl olsa gelenek olduğu üzere rakiplerimizin kayıplarına duacıyız… Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, bu hafta sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak. Sarı kırmızılılar, bu maçı kazanıp puanını 40'a yükseltmek ve huzura kavuşmak istiyor. Sorunlu bir sezon yaşayan temsilcimiz hiç olmazsa sezon finalinde bu sıkıntılardan arınmış ve geleceğe umutlu bakmak arzusunda.


Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, bu hafta sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

Sarı kırmızılılar, bu maçı kazanıp puanını 40'a yükseltmek ve huzura kavuşmak istiyor.

Sorunlu bir sezon yaşayan temsilcimiz hiç olmazsa sezon finalinde bu sıkıntılardan arınmış ve geleceğe umutlu bakmak arzusunda.

Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, ligin ilk yarısında deplasmanda devirdiği rakibi Trabzonspor ile bu hafta sahasında karşılaşacak.

KAYSERİSPOR, ATANDAN TAZMİNAT KAZANDI...

Kayserispor, şık olmayan şekilde sarı kırmızılı takımdan kopan ve sözleşmelerini tek taraflı fesh ederek giden Çağdaş Atan ile ilgili UÇK'den yaklaşık 4 milyon TL'lik tazminat kazandı. Kayserispor, şimdi yine UÇK'den Onur Bulut için de benzer bir karar ve 3.5 milyon Avro bekliyor.

Mondihome Kayserispor tarafından sözleşmesini 3 yıl daha uzattıktan sonra tek taraflı fesh ederek Başakşehir’e giden ve ayrıca oyuncumuz Kemen'i de ayartan Çağdaş Atan UÇK tarafından yaklaşık 4 milyon TL'lik tazminat ödemeye mahkum edildi.

Sarı kırmızılı takımın başkanı Ali Çamlı Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na (UÇK) gittiklerini ve olumlu bir karar beklediklerini Çağdaş Atan'a hakkını helal etmeyeceğini açıklamıştı.

UÇK, tarafından bu dava ile ilgili olarak Kayserispor’a 3 milyon 983 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

DARISI ONUR BULUT'A...

Öte yandan sarı kırmızılılar Onur Bulut, için Beşiktaş ile davalık olduğu ve yine UÇK'da bekleyen karar içinde bu karar sonrası epey umutlandı.

Bilmem hatırlar mısınız Kara Kartal apar topar 1 Milyon Avro havale etmişti.

Sarı kırmızılı takım bunu iade ederek ikinci sözleşmeden doğan tazminat bedelinin 3.5 milyon Avro olduğunu ifade ederek Tahkim’e ve oradan da dava UÇK’ye gitmişti.

Kayserispor, şık olmayan şekilde sarı kırmızılı takımdan kopan ve sözleşmelerini tek taraflı fesh ederek giden Çağdaş Atan ile ilgili UÇK'den yaklaşık 4 milyon TL'lik tazminat kazandı.

Kayserispor, şimdi yine UÇK'den Türkiye 6 Şubat depremlerin acısını yaşarken şık olmayan bir transfere imza atan Onur Bulut için de benzer bir karar ve 3.5 milyon Avro bekliyor.

GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKELİM…

Ligde oynadığı son 5 maçından galibiyet çıkaramayan sarı kırmızılılar, küme düşme hattından uzaklaşmak adına taraftarı önünde kazanıp 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor.

Çalışmalarını Teknik Direktör Burak Yılmaz nezaretinde sürdüren Kayserispor, yarın oynayacağı maçta taraftarının desteği ile kazanıp 37 olan puanını 40'a yükseltmek ve kötü gidişatı da sonlandırmayı amaçlıyor.

Ligin ilk yarısında deplasmanda yendiği rakibini bir kez daha mağlup etmeyi planlayan sarı kırmızılılarda kart cezası sona eren Kartal Kayra yarınki müsabakada takımındaki yerini alabilecek.

Sakatlığı bulunan Ali Karimi ve düz koşulara başlayan Majid Hosseini de yine forma giyemeyecek.

BİLET FİYATLARI BELLİ OLDU…

Bu arada Kayserispor-Trabzonspor maçı bilet fiyatları belli olurken bu rakamlar biraz daha makul olabilirdi sanırım.

Kayserispor Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre bilet fiyatları 100 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Kayserispor Kulübü'nün kamuoyu ile paylaştığı bilet fiyatları şu şekilde: Güney alt tribün bileti: 100 TL  Kuzey üst tribün bileti: 100 TL   Doğu üst tribün bileti: 200 TL   Doğu alt tribün bileti: 250 TL   Batı alt tribün bileti: 400 TL   Batı balkon tribün bileti: 500 TL ve  Misafir tribün bileti: 130 TL

Yine araya bir 38 TL sıkışsa fena olmazdı bu kritik maçla ilgili olarak. Malum öncelik 38 puan ve bu bağlamda “38’e 38’TL’ye bağlan!” sempatik olurdu…

RAKİBİMİZİN DEĞERİ DÜŞTÜ

Bu arada rakibe dair’de birkaç istatistik paylaşmaya devam edelim.

Önümüzdeki sezon için güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen Trabzonspor'un, son 3 sezonluk Transfermarkt verilerine göre değeri de düştü.

2020-2021 sezonunda 99 milyon Euro, şampiyonluk sevinci yaşadığı 2021-2022 sezonunda 123 milyon Euro, 2022-2023 sezonunda 135 milyon Euro olan piyasa değeri, 2023-2024 sezonunda ise 98 milyon Euro'ya geriledi.

Tabi ki bunda kur artışının da önemli ir etkisi yok değil.

Ama neresinden bakarsanız bakın bordo mavili takım şampiyon olduğu sezonun çok ama çok gerisinde.

Ve… Değer kaybetmesi de son derece normal.

Zira bu sezon doğru dürüst top oynamadılar ki…

YENİLER YÜZDE 46.3’DE KALDI

Karadeniz ekibinin, bu sezon attığı 54 golün 51'i kendi oyuncularından gelirken, diğer golleri ise rakip takımlar kendi kalelerine kaydetti.

Hep yanlış hamleler.

Hep yanlış transferler.

Doldur-boşaltla giden ve iki teknik adamla bitecek bir sezon.

Kimin ne yaptığı belli değil sanırım.

Ayrıca sezon başında kadroya dahil olan oyuncular 25, geçtiğimiz sezondan beri kadroda bulunan futbolcular ise 26 gole imza attı. Trezeguet 10, Bardhi 5, Visca ve Bakesetas 4'er, Denswill, Umut Bozok ve Poyraz da 1'er gol kaydederken, sezon başında kadroya dahil olan Onuachu 9, Enis Destan 5, Pepe 4, Fountas ve Benkovic 2'şer, Berat, Mendy ve Göktan Gürpüz de 1'er gol attı. Yeni transferler bu alanda yüzde 46.3 ortalama yakalayan isimler.

ESKİLER, YENİLERİ GEÇTİ  

Trabzonspor'un, Trendyol Süper Lig'de sezon başında transfer ettiği oyunculardan daha çok bir önceki sezon da kadrosunda bulundurduğu futbolcular golle tanıştı.  

Trendyol Süper Lig'de son iki sezondur sportif istikrarın yanı sıra kadro istikrarı da arayan Trabzonspor'da, sezon başında kadroya dahil edilen oyuncular gol yollarında eskileri geçemedi. Bordo-mavili takımda bu sezon 15 futbolcu golle tanışırken, takımın en skrorer oyuncusu ise 10 golle geçtiğimiz sezondan beri kadroda bulunan Trezeguet oldu.

ONUACHU GERİ DÖNÜYOR  

Bizim maç öncesi kötü haber.

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Paul Onuachu, 50 günlük aranın ardından yeniden sahalara dönmeye hazırlanıyor.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Başakşehir ile oynanan maçta sol kolunda kırık tespit edilen Onuachu, tedavisinin ardından yeniden sahalara dönüyor.

29 yaşındaki forvetin, 50 günlük aranın ardından Kayserispor ile oynanacak olan maçta forma giymesi bekleniyor.

UMUT IŞIĞI MI?

Yarınki maç her iki takım açısından da zorlu bir buluşma olacak…

Temennimiz ve arzumuz öncelikle kazanmak, ikinci alternatif ise kaybetmeden 38 puanla mutlu sonu kucaklamak.
Nasıl olsa gelenek olduğu üzere rakiplerimizin kayıplarına duacıyız…

Atan Davası ile gelinen UÇK’nin kararı, Onur Bulut ile ilgili umut ışıkları, kaleci Bilal Beyazit’in satışı için planlanan 7 Milyon Avro ile neler olmaz ki?!...

Borçlar biter, takım düze çıkar.

Kazanalım ki bir an önce kulüp borçlarını ödemeye başlasın!...

Bu maçı kazanırsak herkesi, her şeyi satabiliriz.

Yeter ki kulüp borçlardan kurtulsun.

Yeter ki takımın geleceğe dair ayakları yere basan planları olsun…

Kayserispor camiası takımın getirildiği uçurumun farkında ve yıllardan bu yana dilenci rolü oynamaktan, birilerinin sürekli kulübün içini boşaltmasından bıktı usandı.

Kayseri’ye, Kayserispor’a bu tablolar yakışmıyor…