MUSTAFA CENGİZ


KAYSERİSPOR 41 PUANA ULAŞTI!...

Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, sonunda 41 puana ulaşarak “Maşaallah” dedirtti… Kayserispor, Karagümrük iç saha beraberliği ile 41 puana ulaşarak küme düşme hattı ile temasını son 3 maça kala kesti. Sarı kırmızılılar bu hafta deplasmanda Fenerbahçe, ardından evinde Konyaspor ve ligin son haftasında da deplasmanda Sivasspor ile oynayarak 2023/2024 sezonuna nokta koyacaklar.


Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, Karagümrük iç saha beraberliği ile 41 puana ulaşarak küme düşme hattı ile temasını son 3 maça kala kesti. 

Sarı kırmızılılar bu hafta deplasmanda Fenerbahçe, ardından evinde Konyaspor ve ligin son haftasında da deplasmanda Sivasspor ile oynayarak 2023/2024 sezonuna nokta koyacaklar.

2 MAÇTA 4 PUAN ALDIK…   

Süper Lig'de 6 maç üst üste kazanamayan Kayserispor; oynadığı son 2 maçından 1 galibiyet ve 1 beraberlik alarak hanesine 4 puan yazdırdı.   

Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, ligde oynadığı son 2 maçından 1 galibiyet ve 1 beraberlikler ile ayrıldı. 

Pendikspor’u yenerek galibiyet özlemine son veren Kayserispor, son 2 maçta 4 puan topladı. 

Ligin 34. haftasında deplasmanda Pendikspor’u 2-1 yenerek 3 puanın sahibi olan Kayserispor, ligin 35. haftasında ise sahasında Karagümrük ile 2-2 berabere kaldı. 

Son 2 maçta 4 puan alarak 35. haftayı 41 puanla kapatan Kayserispor, ligin 36. haftasında deplasmana Fenerbahçe’ye konuk olacak. 

Bu arada Ligde geride kalan 35 maç sonunda 41 puanı bulunan sarı kırmızılı takımda Aylton Boa Morte gollerine devam ediyor.  

8. MAÇTA BERABERLİK VAR…

Trendyol Süper Lig’de Kayserispor evinde ilk maçta deplasmanda 4-1 yenildiği rakibi Fatih Karagümrük ile karşılaştı. 

Bu müsabakayla iki takım, ligde 8. kez rakip oldu.   

Geride kalan 8 maçın 5’inde Karagümrük galip gelirken, 1 mücadeleyi de Kayserispor kazandı. 

İki ekip arasındaki 2 karşılaşma ise berabere tamamlandı. Geride kalan 8 maçta İstanbul ekibinin 16 golüne, Kayseri temsilcisi 7 golle karşılık verdi. 

Karagümrük ile Kayserispor, Cumartesi günü oynanan müsabakayla birlikte Süper Lig'de 8. kez rakip olurken ikinci kez puanlar paylaşıldı.  

Sarı kırmızılılar bu beraberlikle puanını 41’e, konuk takım ise 37’ye yükseltmeyi başardı. 

RAKAMLARLA MAÇIN ARDINDAN

Süper Lig tarihinde en yüksek mağlubiyet yüzdesine sahip olduğu rakibiyle karşılaşan Kayserispor (%71; 1G 1B 5M), Fatih Karagümrük ile oynadığı son dört maçtan puansız ayrılmıştı. Bu beraberlik ile kazanamasakta kaybetmemiş olduk. 

Kayserispor'a konuk olduğu son galibiyetini Fatih Karagümrük Süper Lig'deki son ziyaretinde 4-2'lik skorla aldı (Ocak 2023).

İstanbul takımlarını konuk ettiği son beş Süper Lig maçını kazanamayan Kayserispor (2B 3M), daha uzun bir seriyi en son Mart 2017-Ocak2018 arasındaki beş karşılaşmalık süreçte yaşadı.

Son iki Süper Lig maçında puan kaybetmeyen Fatih Karagümrük, üst üste üç galibiyet aldığı son seriyi Nisan-Mayıs 2022 arasında Volkan Demirel yönetiminde yakaladı.

Süper Lig'deki altı maçlık galibiyet hasretini (2B 4M) Pendikspor'u yenerek sonlandıran Kayserispor, en son şubat ayında üst üste iki karşılaşmayı puan kaybetmeden geçebildi (3-2 İstanbul Başakşehir ve Ankaragücü)

41 KERE MAAŞALLAH… 

Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, sonunda 41 puana ulaşarak “Maşaallah” dedirtti…

Geride kan haftada haftalar sonra deplasmanda oynadığı Pendikspor maçını kazanarak, 40 puana erişen  sarı kırmızılılar ligde 6 maç sonra kazanmış ve kümede kalma yolunda dev bir adım atmıştı. 

Süper Lig'deki son galibiyetini sahasında oynadığı ve 3-2 kazandığı Ankaragücü maçında elde eden Kayserispor, haftalar sonra 3 puanı Pendikspor deplasmanında kazandı. 

Ankaragücü maçı sonrası 2 beraberlik 4 yenilgi alarak 37 puanda kalan sarı-kırmızılılar, uzun süren galibiyet orucunu İstanbul'da bozdu.

Maçın hemen başında yenik duruma düşmesine rağmen Aylton Boa Morte ve Mehdi Bourabia'nın golleri ile 3 puanı kazanmayı bilen Kayserispor, puanını da 40'a yükseltirken, ligin 35. haftasında bu hafta sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaşan ekip bu maçtaki 2-2’lik beraberlikle puanını 41’e yükseltti ve işi bitirdi. 

BOA MORTE 8. GOLÜNÜ ATTI   

Kayserispor’un Portekizli futbolcusu Aylton Boa Morte, ligdeki 8. golünü attı.   

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor evinde Karagümrük ile 2-2 berabere kaldı. Bu maçta gollerimiz Mane (dk. 3), Boa Morte (dk. 64)’deng eldi. Mane bu sezonki 3. Golüni imza koyarken, Boa Morte ise 8 gole ulaştı. 

Ligde geride kalan 35 maç sonunda 41 puanı bulunan sarı kırmızılı takımda Aylton Boa Morte gollerine devam ediyor. 

Fatih Karagümrük maçında sahaya 11’de çıkan ve 90 dakika sahada kalan Aylton Boa Morte, karşılaşmanın 64. dakikasında attığı golle takımına beraberliği getiren isim oldu. 

Attığı golle ligdeki gol sayısını 8’e çıkartan Aylton Boa Morte, son 2 maçta 2 gol kaydetti. 

Ligde Hatayspor, Kasımpaşa, Adana Demirspor, Karagümrük(2), Galatasaray, Başakşehir ve Pendikspor maçlarında gol sevinci yaşayan Aylton Boa Morte, kupa maçlarıyla birlikte Kayserispor forması ile toplam 10 gole ulaştı. 

MANE’DEN LİGDEKİ 3. GOL…   

Kayserispor’un Portekizli kanat oyuncusu Carlos Mane, bu sezon Süper Ligdeki üçüncü golünü attı. 

Süper Ligin 35. haftasında evinde Fatih Karagümrük’ü konuk eden Kayserispor sahadan 2-2’lık beraberlikle ayrılan sarı kırmızılı takımın ilk golünü Carlos Mane kaydetti. 

Karşılaşmaya on birde başlayan ve 90 dakika sahada kalan Carlos Mane bir gol kaydetti. Attığı golü eşi ve doğacak olan çocuğuna armağan eden Carlos Mane büyük sevinç yaşadı. 

BERABERLİK YETERLİ!

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Kayserispor, deplasmanda 4-1 kaybettiği ve sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük  ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi ekip 1-0 üstün tamamladı. 

Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas, Fatih Karagümrük karşılaşmasının ardından, "Beraberlikten tatmin olmamız gerekiyor" derken, Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki üç tane kritik maç var. Artı bir kupa maçı var. Ligde kalmak için var gücümüzle çabalayacağız" şeklinde konuştu.

KISMETSE OLUR… NE DİYELİM!

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, önümüzdeki sezon Burak Yılmaz'la görevine devam edeceklerini 

Yılmaz'la beraber yaz transfer dönemi için çalışmalara başladıklarını da belirterek, 19'luk orta saha Eyüp Aydın ve Galatasaray U19 takımının yükselen yıldızı Baran Demiroğlu'nu kiralık olarak istediklerini söyledi. 

Genç teknik adamın listesinde 2 Galatasaraylı futbolcunun bulunduğu ortaya çıktı.

Yılmaz, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un fazla şans vermediği 19'luk orta saha Eyüp Aydın ve Galatasaray U19 takımının yükselen yıldızı Baran Demiroğlu'nu kiralık olarak kadrosunda görmek istiyor.

Daha kafadan hedefi küçülmüş bir mentalite.

Bizim çocuklar ne olacak bu arada geleceğin yıldız adayları?

Bakalım listede ki ağır toplar kim olacak?