FERHAT YAĞMUR


İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HÜMEYRA ÖZTÜRK İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Tüp Bebek Doktoru Hümeyra Öztürk ile ilgili beklenen açıklama İl Sağlık Müdürlüğü’nden geldi.


Ve beklenen oldu.

Kayseri’nin midesini bulandıracak derecede iddialar ortaya atan ama bir türlü bu iddiaları bir isme dayandırmayan Tüp Bebek Doktoru Hümeyra Öztürk ile ilgili beklenen açıklama İl Sağlık Müdürlüğü’nden geldi.

Ortaya attığı iddiaları bir delile dayandırmayan ve yerli yersiz algı oluşturan, onları da geçtim, kendisiyle ilgili ''Şizofren değilim ama Anksiyete hastasıyım' itirafında bulunan Hümeyra Öztürk’e soruşturma başlatıldı.

Hem sivri çıkışları, hem demde meslektaşlarıyla ilgili ağır iddialarda bulunan Hümeyra Öztürk için Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü düğmeye bastı. 

Sosyal medyadaki paylaşımlarından olduğunu öğrendiğim inceleme ve soruşturma nedeniyle Hümeyra Öztürk için Sağlık Bakanlığı'nın da devreye girdiği söyleniyor. 

Kayseri'de isim vermeden sağlık kuruluşlarını hedef alan açıklamalar yapması şöyle dursun, meslektaşları hakkında da sosyal medya üzerinden karalamalarda bulunan Hümeyra Öztürk ile ilgili Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, ben ve ben gibi düşünen birçok vatandaşın yüreğine su serpti.

Ortaya attığı iddiaların muhatabını açıklamadığı için Tüp Bebek doktorlarını genelleyen paylaşımlarından, halk kadar, ben kadar Kayseri İl Sağlık Müdürlüğüde rahatsız olmuş belli ki!

Kendisi için ''Anksiyete hastasıyım. Duygu durum bozukluğum var'' itirafında bulunan Doktor Hümeyra Öztürk'ün, sosyal medya üzerinden sık sık yaptığı paylaşımların dikkatlerini çektiğini ve bu konuya kayıtsız kalamadıklarını da söyleyen İl Sağlık Müdürü Erşan, ''Hümeyra Öztürk ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı. Yargıya da yansıyan bazı konular var. Zaman geçtikçe konu daha da netleşecek'' dedi. Bu söylem benim için fazlasıyla yetti.

İl Sağlık Müdürlüğü gibi önemli bir kurumun varlığını zedeleyen, Tüp Bebek yoluyla çocuk hayali kuran birçok ailenin umutlarını kıran Doktor Hümeyra Öztürk için şimdi savunma zamanı. 

Sadece Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü’nün değil, Türk Tabipler Birliği'nin de Hümeyra Öztürk hakkında inceleme başlattığı söylentileri de kulağıma geldi.

Sağlığın şakaya gelmediği şu dönemde sırf birilerinin üzerine gölge düşürmek için olsa gerek, isim vermeden yaptığı paylaşımlarda son buldu gibi duruyor.

Hatta Hümeyra Öztürk’ün sosyal medya hesaplarına bakıldığında, bu inceleme ve soruşturmanın da halk nezdinde iyi bir etkiye yol açtığı da gözüküyor.

Nitekim Hümeyra Öztürk sert ifadelerle yaptığı paylaşımları sosyal medya hesabından silmiş.

Olaylar tam istenmeyen bir hale geliyorken, bıçak gibi sorunu kökünden kesen İl Sağlık Müdürümüz Mehmet Erşen Bey’i de aldığı bu karardan ötürü tebrik ederim.