NEBAHAT ERDOĞAN


HÜZÜNLÜ BİR BAYRAM!

Dönüp dolaşıp hep eskiyi özlemle andığımız zamanlar gelip çattıkça ne ah lar bitiyor nede vah lar. Her bayram bir şekilde çevremizde duyduğumuz serzenişler bunlar “Ahhh nerede o eski bayramlar”


Mübarek Ramazan ayını bitirmeye üç gün kaldı, en güzel bayramları çocukluğumuzda yaşadığımız ki bence öyle ama sizleri bilmiyorum, her şeysiyle bambaşka bir dünyadaydım sanki… 

O dönemler bayram yaklaştıkça heyecan artar, yüzlerde ışıltı, sevinç, mutluluk tarif edilemez boyutta olurdu, çünkü yeni bir şeylerin alınacağı bir zamandı bayramlar… 

Özlediğim bayramlar mı, yoksa çocukluğum mu bu da ayrı bir soru? 

Evet bayramlar, bayramı bayram yapan birliktelikler, küslerin barıştığı, dargınların kucaklaştığı anlamı büyük manevi değerlerimiz bayramlarımız…

Büyüklerimiz kimin evinde ise o evde yapılan bayram kahvaltısı, kalabalık aile coşkusu ile kültürümüzün olmazsa olmazı bayram ziyaretleri ve harçlıklarımız, her anı başka güzel anılarımız, bayramlar en güzel serüvenlerimizdi belki.

EN ACI KAYBIMIZ…

Yıllardır bizde de yaşanır bu kalabalık ve tatlı yoğunluklar, ama bu bayram farklı olacak  öyle kalabalık ve yoğun geçecek ki ANNESİZ geçen ilk bayramımız olacak, L sevenleri akın akın gelecek, onun için yaptığımız hazırlıklar ikram edilecek misafirlere, çocukluğumda yaşadığım, her şeysiyle bambaşka bir dünyada olduğum  bayramların tadını, önce babamı sonra annemi kaybetmenin acısı ile artık bulamayacağım. 

O bayramlar anne-baba ve sevdiklerimizle daha güzel ve anlam kazanıyormuş  onun için geriye dönüp baktığımızda o bambaşka bir dünyada olduğumuz günleri gel de arama, gel de özleme şimdi. 

Buradan tüm İslam alemine şeker tadında bayramlar diliyorum.

KADİR GECESİ

Ramazanın bitmesine sayılı günler kala, her Ramazan ayının yirmi yedinci gecesinde idrak ettiğimiz “KADİR GECESİ” o gece Kuran-ı Kerim inmesiyle Allah Teala’nın bin aydan daha hayırlı kıldığı bir zaman dilimidir, bu mübarek gecede manevi duyguların daha yoğun yaşandığı, duaların ne zaman kabul bulacağını bilmediğimiz için ancak bu gecede tüm duaların kabul bulduğu söylenir ve ibadetlerin sabahlara kadar devam ettiği en hayırlı gündür. 

Kadir gecesinin tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim

YEREL SEÇİMLERİNİN ARDINDAN…

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde partilerin başkanlık yarışı, kimisi için sevinç, kimisi için hüzünlü bitti.  

Seçim bu elbette bir kazanan bir kaybeden olacak değil mi? 

Ama en çok sürpriz ise iktidar partisinde yaşandı. 

Bu kötü gidişatın sonucu olarak vatandaş sandıkta hesaplaştı. 

Tablo şaşırtıcı Türkiye haritasının çoğunluğu kırmızıya bürünmüş durumda çıktı.

22 Yıldır ajans verilerine göre şampiyon ilan edilen iktidar  bu seçimde büyük bir hezimete uğradı…

Evet bu kez sandıktan halk çıktı, emekli çıktı, dar gelirli çıktı, asgari ücretli çıktı. Kazanan halk oldu.

Şuraya küçük bir dip not düşeyim. 

31 Mart seçimlerinde kadın aday sayısının diğer yıllara göre artış olması dikkatlerden kaçmadı.  11 il ve 61 ilçede kadın belediye başkanı seçilmesi ayrı bir gurur kaynağımız oldu. Cesaret verici bir örnek olarak genç kızlarımıza umut ışı oldular, dileğimiz yeni seçimlerde bu sayıların artması diyerek  hepsini yürekten kutluyorum.

Her seçim sonrası zehir zemberek sözler sarf ederek kırıcı konuşmalar yapılıyordu, bu seçim sonunda “Kendimizi halka anlatamadık, umduğumuz neticeyi alamadık,  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir" dedi. 

Demek ki kırmadan dökmeden de kırıcı olmadan da konuşulabiliyormuş.