MUSTAFA CENGİZ


HERŞEYİN OLDUĞU BİR MAÇ VAR!

9 Kişi kaldığımız ve 2-0 kazandığımız maç tarihe geçecek nitelikte zorlu bir müsabaka oldu. 11 Kişi başlayıp 9 kişi bitirdiğimiz ve 90 dakikalık maçın 114 dakika olarak oynadığı futbolcularımızın insanüstü bir azim ve kararlılık göstererek aldıkları 3 puan analarının ak sütü gibi helal. Konuk takımın topla oynamada yüzde 23/77’lik bir üstünlüğü ve 199 pasımıza karşı yaptığı 605 pasa karşın 2’si kırmızı olmak üzere 7 kart ile biten müsabaka sarı kırmızılı takımın rakibine karşı kazandığı 9. maç oldu lig tarihinde. Başta Lung olmak üzere Majid ile birlikte tüm takımın büyük bir direniş gösterdiği ve ayakta kaldı zorlu 90 dakikada teknik direktör Hikmet Karaman ve ekibi de aldıkları bu galibiyet sayesinde kritik bir virajda hem de skandal bir maçı firesiz geçerek büyük bir “Oh!” çektiler.


Yukatel Kayserispor evinde FT Antalyaspor’u ağırladı.

Takımımız karşılaşmaya mavi forma ile çıktı.

14 hafta sonunda 4 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 4 beraberlik alan sarı kırmızılılar bu zorlu maç öncesinde toplam 16 puan topladı.

Son 3 maçında galibiyet çıkaramayan Kayserispor, oynadığı son 4 lig maçında 3 galibiyet alan FTA Antalyaspor'u konuk etti.

Son iki maçımızı kaybetmiştik Güney ekibine. Antalyaspor sarı kırmızılı takımı ligde üst üste iki kez Kayseri’de mağlup etme hedefi ile sahada.

Yukatel Kayserispor ile Fraport-Tav Antalyaspor maçı iki takım arasında lig tarihinde ki 37. buluşma olarak dün oynandı.

Hafta içinde “Antalyaspor maçlarımız hep zor olur. Bize ters geliyorlar” demiştik.

Zor oldu ama kazanmasını bildik.

KAFADAN DEZAVANTAJ…

Kadir Has Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy ve Candaş Elbil hakem üçlüsü yönetirken maçın VAR hakemi Özgüç Türkalp oldu. Ne ilginçtir ki geçtiğimiz hafta oynanan Rizespor maçında yine Özgüç Türkalp görev almıştı. AVAR ise Erkan Engin.

Maçtan önce Başkan Berna Gözbaşı “Lig uzun bir maraton. Enerjimizi yüksek tutalım. Yukatel Kayserisporumuza Antalyaspor karşısında başarılar diliyorum.” diyerek takıma moral verdi.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan müsabaka beklendiği gibi zorlu bir 90 dakikaya sahne oldu.

THİAM VE GAVRANOVİÇ

Nihayet ilk 11’de bir arada oynama fırsatı buldular.

Sarı kırmızılı takımın en öneli iki ismi Thiam ve Gavranoviç’ten bahsediyorum.

Thiam’ı attığı gollerle Gavranoviç’i ise sorumsuzluğu ile yazmak durumunda kalıyoruz maalesef…

Hikmet Karaman’ın 4-2-3-1’ine (4-1-4-1) Nuri Şahin’in 5-4-1’i (3-4-2-1) karşılık veriyor sahada.

Aslında 18 puanla 12. sırada Kayseri’ye gelen Antalyaspor’u yenmemiz yetiyor yerlerimizi değiştirmemiz bağlamında.

29 Yaşındaki Senegalli Baba Mame Thiam 11. ve 17.(P) Dakikalarda attığı gollerle ligdeki gol sayısını 6’ya çıkartırken, sarı kırmızılı takım kazanmak ve 3 puanı hanesine yazdırmak adına önemli bir fırsat yakalamış oldu daha maçın hemen başında.

Sezon başında Yukatel Kayserispor'a transfer olan Mame Thiam, takımını taşımaya devam ediyor. 12 maç’ta 6 gol ve 2 asist ile oynayan oyuncu adı gibi Baba’lık yapıyor.

SORUMSUZLUK…

Bir profesyonel futbolcu bu kadar sorumsuz olabilir mi?

Elbette ki de olur. Hele hele bizde oynuyorsa.

Bu tür oyuncuları daha önce de çok görmüştük…

Sarı kartı var ve rakibine dirsek atıyor. VAR’da ki incelemede Allahtan kılpayı yırtıyor. Ama adam kafaya koymuş bir kez atılmayı.

Maçın 34. Dakikasında sorumsuz göstere göstere büyük ihtimalle de isteye isteye Gavronoviç 14. Dakikada gördüğü ilk sarı kartın ardından çok gereksiz bir itiraz ile 2-0 önde olduğumuz bir maçta hakemin faul vermediği gerekçesi ile topa vurarak ikinci sarıdan Kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

55 Dakika 10 kişi oynamak ve öncelikle 3 puan için 2-0’lk üstünlüğümü korumak durumundayız.

İlk yarı bitmek bilmiyor.

45+9 oynanıyor Kadir Has’ta.

Dimitrios Kolovetsios 45+4’te sarı kart gören ikinci oyuncumuz.

Allah’tan gol yemeden gidiyoruz ilk yarı itibarı ile soyunma odasına ve 2-0’ın avantajını korumak adına daha iyi bir strateji ve daha çok savaşmak durumundayız ayağımıza gelen fırsatı tepmemek adına…

TARİH TEKERRÜR EDER Mİ?

Ligdeki son 6 İç saha maçımızda (3G 2B 1 M) ile oynuyoruz ve Gaziantepspor’dan sonra (4) evinde en az gol yiyen takımız (5)

Bu sezon ilk golü attığı Süper lig maçlarında en fazla puan kaybeden takım olarak dikkat çeken temsilcimiz Kayserispor (14: 3G, 4 B, 2 M) ile dikkat çekerken Antalyaspor ise 14 maçta ilk golü yediği maçlarda sadece berabere kalarak 1 puan alabildi.

Kayserispor bu kez kaybetmedi ve aldığı 3 Altın puan ile rakibi ile yer değiştirdi ve taraftarını kritik virajda büyük sevince boğdu.

İLK YARI RAKAMLARI…

İlk yarıda skor bizim lehimize ama tüm rakamlar konuk takım lehine önde.

Sarı kırmızılılar belki de tarihin en az topla buluştukları maçı oynuyorlar Kadir Has’ta.  Topla oynama yüzdeleri 28/72 şeklinde. Pas sayıları ise 124/311. İkili mücadele kazanma oranları Yüzde 41/59 şeklinde. Toplam şutlar 2/6, isabetli şutlar 2/0, Pas isabeti yüzde 66/86, Fauller 5/4, sarı kartlar 1-2, kırmızı kartlar ise 1-0 şeklinde ilk yarı itibarı ile.

Antalyaspor geçen haftaki Alanyaspor maçında 440 pas yapmıştı maç boyunca. Bunu nerede ise ilk yarıda yapmış durumda Kadir Has’ta.

Eğer bu rakamsal istatistik devam ederse 2-0’ı korumak hiçte kolay olmayacak gibi gözüküyor.  

Hele hele defansa gömülüp rakibe “Üzerime gel!” dersek bilindik sonuç kaçınılmaz olur.

BEKLENDİĞİ GİBİ BİR İKİNCİ YARI

Emrah Başsan’ın yerine Ramazan Civelek oyunda.

Konuk takımda ise Amilton ve Bahadır’ın yerine Gacha ve Miloseviç oyunda.

Hızlı Ramazan ile çıkarak Thiamla 3. Golü bulmak adına geliştirdiğimiz cılız kontrataklarımız var.

Beklendiği gibi oluyor. Konuk takım beraberlik sayısı için bastırıyor. Kale sahamızdan çıkmakta epey zorlanıyoruz ve kaleci Slviu Lung’a yine büyük iş düşüyor.

Kolovetsios ikinci sarı’dan kırmızı kartla oyun dışı kalıyor ve 9 kişi kalıyoruz son yarım saatte.

İnsanın aklına ister istemez, “Beşiktaş maçı altyapısı mı var. Bu işi anlamak mümkün değil!” diye geçmiyor değil aklımızdan…

Poli Çıkıyor-Gökdeniz giriyor.

Campanharo’nun yerine ise Uğur Demirok sahada.

Maç 1-7-1’e dönmüş durumda.

“Çanakkale geçilmez” in 9 kişilik versiyonu.

Kalemiz düştü düşecek…

Taraftarın müthiş desteği var…

 “Futbolun katili Türk hakemleri” diye isyan ediyor tribünlerde  Kayserispor taraftarları…

Kayserispor taraftarı, "Golü atsana Halil Umut Meler" şeklinde tezahürat yapıyor.

“Etten duvar” olmuş durumdayız adeta 9 kişi ile. Majid Hosseini ve Thiam dahil herkes müthiş bir direniş içerisinde ceza alanımız içinde.

Miloseviç’in nefis şutunda ardından Güray’ın vuruşunda üst üste inanılmaz kurtarışlarla Lung takımı ipten alan isim.

MAÇ BİTMEK BİLMİYOR…

70. dakika biterken gözler artık son 20 dakikada ama maç bir türlü bitmek bilmiyor bizim için…

Meşin yuvarlak sürekli rakip takımda. Biz sadece savunma yapmak ve gol yememek adına savaşıyoruz.

Ramazan ve Doğukan sarı kort görüyorlar aynı dakikada.

Mukairu-Naldo değişikliği son kozu Nuri Şahin’in.

Thiam yerini Attamah’a bırakırken alkışlar arasında Kadir Has’ta İbrahim Akdağ’ın sakatlığı nedeni ile bir anda bu değişiklik İbrahim-Attamah şeklinde gerçekleşiyor.

37. RANDEVU’DA BULUŞTULAR

Spor Toto Süper Lig'de FT Antalyaspor ile Kayserispor,  37. kez rakip oldu. Kayserispor- FT Antalyaspor’a karşı karşıya gelirken, iki takım arasında oynanan mücadelelerde kırmızı-beyazlılar 16 galibiyet elde ederken, Kayseri ekibi 9 kez kazandı. 12 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı. Geçen sezon oynanan iki karşılaşmayı Antalyaspor 1-0 ve 2-0’lık skorlarla kazanmıştı.

TARİHE GEÇECEK MAÇ…

9 Kişi kaldığımız ve 2-0 kazandığımız maç tarihe geçecek nitelikte zorlu bir müsabaka oldu.

11 Kişi başlayıp 9 kişi bitirdiğimiz ve 90 dakikalık maçın 114 dakika olarak oynadığı futbolcularımızın insanüstü bir azim ve kararlılık göstererek aldıkları 3 puan analarının ak sütü gibi helal.

Konuk takımın topla oynamada yüzde 23/77’lik bir üstünlüğü ve 199 pasımıza karşı yaptığı 605 pasa karşın 2’si kırmızı olmak üzere 7 kart ile biten müsabaka sarı kırmızılı takımın rakibine karşı kazandığı 9. maç oldu lig tarihinde.

Başta Lung olmak üzere Majid ile birlikte tüm takımın büyük bir direniş gösterdiği ve ayakta kaldı zorlu 90 dakikada teknik direktör Hikmet Karaman ve ekibi de aldıkları bu galibiyet sayesinde kritik bir virajda hem de skandal bir maçı firesiz geçerek büyük bir “Oh!” çektiler.