MUSTAFA CENGİZ


HATAY-KAYSERİ-GİRESUN ÜÇGENİ…

Hatayspor ile Yukatel Kayserispor, Süper Lig'in 5. haftasında Yeni Hatay Stadında karşılaştılar Pazar akşamı haftanın kapanış maçlarında birisinde. Yarın evimizde Galatasaray’ı ağırlayıp, hafta sonunda Giresun deplasmanındayız. Yani 7 günde üç kritik maç. İlk maçta deplasmanda öne geçtiğimiz mücadelede Hatayspor’a 2-1 teslim olduk. Hepsi de birbirinden zorlu maçlar ve nefes nefese bir maratonun daha ilk 100 metresindeyiz. İnşaallah kısa sürede toparlanır ve 3 puanlı sistemin nimetlerini yaşarken, maddi bağlamda da kasamızı doldurmaya devam ederiz…


Hatayspor ile Yukatel Kayserispor, Süper Lig'in 5. haftasında Yeni Hatay Stadında karşılaştılar Pazar akşamı haftanın kapanış maçlarında birisinde.

Yarın evimizde Galatasaray’ı ağırlayıp, hafta sonunda Giresun deplasmanındayız.

Yani 7 günde üç kritik maç.

İlk maçta deplasmanda öne geçtiğimiz mücadelede Hatayspor’a 2-1 teslim olduk.

ZORLU MAÇLAR SERİSİ…

Yukatel Kayserispor, Hatayspor deplasmanında kaptan Mensah’ın 4. Dakikada attığı gol ile öne geçtiği ve ilk yarısını 0-1 önde tamamladığı maçın ikinci yarısında ev sahibi takıma teslim oldu.

Diof ve El Kaabi’nin golleri ile kazanan ve bir o kadar da kaçıran Hatayspor ikinci sezonunda süper ligde ilk kez 3 hafta üst üste kazanmanın sevincini yaşarken, sarı kırmızılılar Başakşehir (D) ve Kasımpaşa (İ) maçları sonrasında seriye ara verdi.

Bu galibiyetle ilk kez 3’lü bir seri yakalayan Hatayspor puanını 10 yaparken Kayserispor ise 7 puanda kaldı. 

YARIN CİM BOM GELİYOR…

Çarşamba günü evinde saat 20.00’da Kadir Has’ta Lazio galibiyeti akabinde evinde Alanyaspor’a tek golle teslim olan Fatih Terim’in öğrencileri Galatasaray’ı ağırlamaya hazırlanan temsilcimiz ardından Karadeniz’e gidecek ve Pazar günü saat 13.30’da Giresunspor’un konuğu olacak.

Cim Bom’a dair geniş bir yazı yarın bu sütunlarda yer alacak kısmet olursa.

Galatasaray camiasının gelgitleri ve son Alanyaspyor maçındaki yuhalamalar ne anlam ifade ediyor?

Neler yaptılar transferde ve bu gün ne haldeler?

ULUSOY 13. KEZ YÖNETTİ  

Hakem Alper Ulusoy, Kayserispor'un 13. kez maçında düdük çaldı.  

Süper Lig'in 5. haftasında Hatayspor ile Kayserispor karşılaştı.

İzmir Bölgesi hakemi, Pazar günü 13.kez Kayserispor maçında düdük çaldı. Bugüne kadar Alper Ulusoy'un yönettiği 13 maçta Yukatel Kayserispor 4 kez kazanırken 4 kez kaybetti. 5 maç da berabere bitti. Bu maçlarda Alper Ulusoy Kayserisporlu futbolculara 22 sarı kart 2 kırmızı kart çıkarırken rakiplerine ise 33 sarı kart 4 kırmızı kart çıkardı. Alper Ulusoy son olarak Kayserispor'un geçen sezon sahasında oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı Gençlerbirliği maçını yönetmişti.

Ev sahibi takımın direkten dönün iki topu bizim adımıza şans dakikaları demekti…

Ulusoy’a tempolu maçta pek iş düşmedi bizim takip edebildiğimiz kadarı ile de penaltıya dair maçta tartışmalı pek pozisyon yok gibi idi.

3. KEZ KARŞILAŞTIK

Hatayspor ile Yukatel Kayserispor, Süper Lig tarihinde üçüncü kez karşılaştılar.  

İki ekip Süper Lig tarihinde 2 kez karşılaştı. Geçen sezon Hatay'da oynanan maçı Kayserispor 3-1 kazanırken Kayseri'de oynanan maçı ise Hatayspor 1-0 kazanmıştı.

Hatayspor ile Yukatel Kayserispor arasında oynanan maçlarda 8 gol atıldı.

Eğer maça Mensah’ın golü ile girdiğimiz gibi tempolu devam edebilsek ya da ikinci golü bulabilse idik durum farklı mı olurdu acaba?

Sanmam ikinci golü bile bulsak ev sahibi takım maçı forse edebilecek kadro ve kapasiteye sahipti. En kötü maç 2-2 berabere biterdi ki bu da kötünün iyisi olarak bize yetebilirdi belki de…

MAÇA DAİR RAKAMLAR

Maçın finali ile birlikte ev sahibi takımın atığı 21 şuta karşılık Kayserispor’un 6 şutu var ve isabetli şutlarda durum 5-1 şeklinde bu da tabelaya 2-1 olarak yansıyor.

Topla oynamada ev sahibi takımın yüazde 62-38’i bir anlamda her iki toptan birisini ancak bizim oynadığımızı gösterirken, 486-314 pas sayısı da ortalamaların epey altında kaldığımızın bir bayşka göstergesi.

Yüzde 85-75 Pas isabetlerine bakarsak, faullerde 15-11 ile yine en çok faule maruz kalan takım biziz.

SERTLİK DERECESİ YÜKSEKTİ…

Maç öncesinde 54 faul ile ligde 3. olan Kayserispor maç sonrasında 69 faul ile yeni zirvede ve ilk üçte.

Evsahibi takımın sert futbolu 4-2’lik sarı kartlarla tescilleniyor.

Ofsatlarda 2-0 öndeler ve kullandıkları 12 kornere karşı ancak 4 korner kullanmışız ki bu da her üç kornere karşı ancak 1 korner demek.

Bu arada Engellenen şutlar 8-4, Direkten dönen top 2-0, Gol beklentisi 1.47-0.73, rakip ceza sahasında topla buluşma 33-9, serbest vuruşlar 11-1 şeklinde. Bilmem başka söze gerek var mı?

Hatayspor ligdeki üst üste 3. Galibiyetini bize karşı alırken hem rakamlarla, hem de sahadaki fiziki üstünlüğüne tabelaya ve 3 puana endeksleyerek bunu teyit ediyor.

ARAYIŞTAYIZ…

Kadroda eksikler var.

Sakatların sayısı da bir hayli fazla.

Fizik olhana Mensah ve Fernandes ile Hossei’nin durumu ortada.

Bu arada Care-Campanharo-Gavronoviç’ten ses seda yok.

Bu eksikler teknik heyetin işini bir hayli zorlaştırıyor ve öne geçtiğiniz bir oyunda bile maçı tutmamızı zorlaştırıyor.

İki maçta alınan 2 galibiyet ve milli maç arası ile gelinen nokta itibarı ile ileriye doğru umutlandığımız bir süreçte Hatay mağlubiyeti ve ardından oynayacağımız Galatasaray maçı ile birlikte ligin yavaş yavaş zorluk derecesi de artıyor.

Rakipler 3 puanlı sistemde puan üstüne puan toplarken, bir çok takım daha yeni yeni 3. Hafta itibarı ile puanla tanışırken bu kayıp puanlar ileride yine bizim başımızın en büyük belası olacak gibi görünüyor.

ÖRNEK DAVRANIŞ

Turkuaz formalarla başlayan ve özellikle de Otizmli hastalara yönelik örnek girişimimiz büyük beğeni topluyor.

Başkan Berna Gözbaşı "Futbol sadece skor demek değil; topluma dokunacak, nefes, ilaç, katkı olacak, sorunları giderecek sosyal sorumluluk projeleri de olmalı.

Otizm ve Selçuklu temalı formamızın geniş kitleler tarafından taktirle karşılanmasının, futbola artı değer katmamızın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

GALATASARAY CEPHESİ…

Yarın evimizde ağırlayacağımız Galatasaray cephesinde kelimenin tam anlamı ile Alanyaspor şoku yaşanıyor.

Fatih Terim: "Demek ki rotasyon yapmalıymışım." derken ekliyor tecrübeli teknik adam.

“İlk yarı belki çok üstündük değildi ama gol pozisyonları yakaladık. İkinci yarıda değişiklilerle oyunu elimize aldığımızı düşünüyorum. Yarım saat atak, pozisyon ve sette doğru yayıldık. Hatta hücum sürekliliği de aldık. Ancak topu içeri atmak lazım. Özellikle Ali Sami Yen'de taraftarlarımız bu tepkiyi gösterirse biz bu işin üstesinden gelemeyiz.""

BUNDAN SONRAKİ YOL HARİTAMIZ…

6. Hafta 22 Eylül Çarşamba Saat 20.00 Kayserispor-Galatasaray A.Ş 7. Hafta 26 Eylül Pazar Saat 13.30 GZT Giresunspor- Kayserispor 8. Hafta 02 Ekim  Cumartesi  16.00 Kayserispor-Trabzonspor 9. Hafta 18 Ekim Pazartesi   20.00 Aytemiz Alanyaspor- Kayserispor 10.Hafta 23 Ekim Cumartesi   16.00 İttifak Holding Konyaspor-Kayserispor 11.Hafta 31 Ekim Pazar   13.30 Kayserispor-Vavacars Fatih Karagümrük 12.Hafta 07 Kasım Pazar  19.00 Fenerbahçe-Yukatel 13.Hafta 22 Kasım Pazartesi  20.00 Kayserispor-Göztepe A.Ş 14.Hafta 27 Kasım Cumartesi  16.00 Çaykur Rizespor-Kayserispor 15.Hafta 05 Aralık Pazar     13.30 Kayserispor-Fraport Antalyaspor ve 16.Hafta 12 Aralık Pazar     19.00 Beşiktaş A.Ş-Kayserispor

Hepsi de birbirinden zorlu maçlar ve nefes nefese bir maratonun daha ilk 100 metresindeyiz.

İnşaallah kısa sürede toparlanır ve 3 puanlı sistemin nimetlerini yaşarken, maddi bağlamda da kasamızı doldurmaya devam ederiz…