MUSTAFA CENGİZ


FUTBOL SIFIR, PUAN BİR!

Aslında bu kadar kötü futbola rağmen Konya’da 1 puan iyi puan.İlk yarının özeti mi? Futbol adına maalesef bir şey yok…Maçı izlemediyseniz çok şey kaybetmediniz demektir. Bu takım nasıl kümede kalacak Allah aşkına?!... Maçla ilgili tek ve kestirmeden bir yorum. Futbol sıfır, puan bir.


Aslında bu kadar kötü futbola rağmen Konya’da 1 puan iyi puan.

Hele hele Gençlerbirliği’nin 2-0’da “Bu maç bitti!” dediği bir anda evinde Sivasspor’a 2-3 çarpılması işimize epey yaradı. Bu takım kümede kalacaksa bile bizim elde ettiğimiz başarı(sızlık)lardan çok rakiplerimizin  başarısızlığı ve hataları ile kalabilir ancak.

Konyaspor’un 4-1-4-1 tertibine karşı Hamza Hoca’nın İlhan Parlak’ın yokluğunda sahaya sürdüğü kadro aynı ve Muğdat’ın partneri olarak bu kez Kevin Luckassen oynuyor 4-4-2’de.

35. HAFTA HEYECANI

Süper Lig'de 35. hafta heyecanı yaşanıyor.

Süper Lig'de 35. hafta heyecanı Cuma günü oynanan 4 karşılaşma ile başladı.

Konyaspor, 40 puanla 12. sırada girdiği Süper Lig’in 35. haftasında  Kayserispor’u konuk ediyor.

Haftayı Fatih Karagümrük maç oynamadan geçiren takım oldu.  

Süper Lig'de 35. hafta heyecanı Cuma günü saat 16.00'daki Konyaspor - Kayserispor ve Gençlerbirliği - Sivasspor müsabakaları ile başlarken, lider Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Galatasaray ise deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya geldi. Hafta Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanacak karşılaşma ile sona erdi.

ALİ ŞANSALAN YÖNETTİ  

Konyaspor ile Hes Kablo Kayserispor maçında Çanakkale Bölgesinden Ali Şansalan düdük çalarken, Şansalan'ın yardımcılıklarını Kamil Çetin ve Candaş Elbil yaptı. Maçın 4.Hakemi Burak Pakkan.

Hes Kablo Kayserispor’un deplasmanda oynadığı İttifak Holding Konyaspor maçın Video Yardımcı Hakem'i (VAR) Ali Palabıyık oldu.

Maçın hakemleri belki de sezonun en rahat maçlarından birisini yönettiler. 

KRİTİK VİRAJDA KONYA’DAYIZ!

5 maçtır kazanamayan ve 33 puanı bulunan Hes Kablo Kayserispor ise 3 puan hasretini bitirmeyi hedeflerken, düşme hattında bulunan sarı-kırmızılı temsilcimiz ligde kalmak için mücadele ediyor.

Konya’da sahaya Doğan Alemdar, Uğur Demirok, Dimitrios Kolovetsios, Aziz Behich, Zoran Kvrzic, Aaron Lennon, Muğdat Çelik, Daniel Avramovski, Pedro Henrique, Joseph Attamah, Kevin Luckassen kadrosu ile çıkıyoruz.

Kayserispor’da sakatlıkları bulunan İlhan Parlak, Campanharo ve Ömer Uzun kafileye alınmadı. Anton Maglica ve Denis Alibec, Konyaspor maçı kafilesinde yer aldılar.

Yedeklerimiz Silviu Lung, Mario Paz, Ramazan Civelek, Cristian Sapunaru, Melih Okutan, Yasir Subaşı, Besard Sabovic, Karlo Muhar, Denis Alibec, Anton Maglica

DEMİROK’UN İLGİNÇ MAÇI

Evsahibi takımın son 6 maçta 5 kez kazandığı Kayserispor’a karşı sezonun ilk yarısında 2-1 kazandığı maçta gollerden birisini atan Uğur Demirok, şimdi Kayserispor forması ile eski takımına karşı forma giyiyor. Sezonun ilk yarısında oynanan maçı, Uğur Demirok'un ve Jevtovic'in golleriyle Konyaspor kazanmıştı.

RAKİBİMİZE 2 GOL ATAMADIK.

Deplasmanda oynadığı 12 maçta Konyaspor’a karşı tek golden fazlasını atamayan sarı kırmızılılar 12 maçta sadece rakip filelere 6 gol bırakabildi. Son iki maçta da birer gol bulduğumuz Konya deplasmanlarında 2019’da rakibine karşı kazanan Kayserispor bu maçı deplasmanda 0-1 kazanarak 3 puanı hanesine yazdırmıştı.

Gol atamadığımız son üç deplasmanda maçını kaybeden sarı kırmızılılar gol sevinci yaşadığı son dört deplasman maçında puanla ayrıldı. (2G-2B)

ZORLU BULUŞMALAR…

Kayserispor’un Konya’da 0-0 geçtiği ilk 20 dakika sonrasında Başkentten kötü haber geldi.

Gençlerbirliği 25. Dakikada Diego Angelo’nun golü ile 1-0 ve ardından da 37. Dakikada Johansson’un golü ile Sivasspor önünde 2-0 öne geçti.

İlk yarım saat itibarı ile ev sahibi takım daha iyi görüntü veriyor.

Topla oynamada yüzde 61-39, pas sayısında 149-95, Pas isabetinde ise yüzde 83-70’lik bir üstünlüğü var Yeşil beyazlıların.

Konya’da ilk yarı 0-0 beraberlikle geçilirken, ev sahibi takım ilk yarıda daha üstün olan taraftı. Rakamlarda bunu tescil etti.

Topla oynamada yüzde 67-33, pas sayısında 256-126, Pas isabetinde ise yüzde 87-70’lik bir üstünlüğü var Yeşil beyazlıların.

İlk yarıda ev sahibi takımın geliştirdiği bir iki akılda kalan atakta kaleci Doğan başarılı.

İlk yarının özeti mi?

Futbol adına maalesef bir şey yok…

VE… İKİNCİ YARI

49. dakikada Sarı Kart gören oyuncumuz Aziz Behich.

Ardından 60. Dakikada maçtaki pas isabet sayısı sıfır çeken Kevin Luckassen sarı kart gören bir diğer isim.

62’de Kevin Luckassen çıkıyor Anton Maglica oyunda.

Eski günlerini aratan ttamah’ın riskli hareketleri rakibin ciddi ataklar geliştirmesine ve tehlike yaratmasına neden oluyor.

İlk yarıdaki gibi ikinci yarıda da oyunda detay okuz.

Teknik direktör Hamzaoğlu’nun oyuna iki müdahalesi daha var.

44’de Lennon-Melih ile Muğdat-Ramazan ile değişiyor.

85’te Sarı kart gören isim Maglica ve 87’de Henrique-Abilec değişikliği.

Futbol adına maalesef yazacak bir şey yok Konya’da.

Kaleyi bulan isabetli şut sayımız 90 dakikada sadece bir.

İşte size 90 dakikanın rakamları.

Toplam şut 20-8, isabetli şut 6-1, Topla oynama 65-35, pas sayısı 505-283, Pas isabeti 84-68, fauller 6-15, kornerler 10-3

Maçı izlemediyseniz çok şey kaybetmediniz demektir.

Bu takım nasıl kümede kalacak Allah aşkına?!...

Maçla ilgili tek ve kestirmeden bir yorum.

Futbol sıfır, puan bir.

YARIN RAKİP GENÇLERBİRLİĞİ

Cuma günü bizim saat 16.00'da Konyaspor - Kayserispor maçımızın oynandığı dakikalarda oynanan Gençlerbirliği – Sivasspor maçı akabinde yarın ki rakibimiz başkent temsilcisi maçın mağlubu Gençlerbirliği.

İlk yarıdaki 2-0 ile Kayserispor ile puanını 34’e çıkartarak eşitleyen Gençlerbirilğinin ikinci yarıda evinde Sivasspor’dan 3 gol yiyerek maçı kazanması ve 31 puanda 19. Sırada kalması ile hem avantajımız hem de dezavantajımız var yarınki zorlu maç öncesinde.

Bakalım kim gülecek Kadir Has’ta yarın?..

Başken temsilcisinin evindeki zorlu maçı kaybetmesi yarınki maçın havasını daha da farklı bir boyuta taşıdı ve deyim yerinde ise kadir Has’ta bir başka finale çıkacağız.

GENÇLERİ YEN-KARTALA YENİLME…

Hızlandırılmış Tur ile Konya-Kayseri-İstanbul turunun ardından Kayseri ve Malatya turumuz var.

Yarın ne yapıp yapıp Gençerbirliğini yenmeli ve şampi… Kara Kartal’a yenilmemeliyiz.

2020/2021 Futbol sezonunun 36. hafta maçında yarın saat 16.00’da Kayserispor – Gençlerbirliği,  37. hafta  23 Nisan Cuma 19.00 Beşiktaş - Kayserispor , 38. hafta  28 Nisan Çarşamba  16.00 Kayserispor - Denizlispor ve  39. hafta  3 Mayıs Pazartesi  16.00 Yeni Malatyaspor - Kayserispor  maçlarımız var.