RECEP BULUT


FİRAR EDEN ZABIT KATİBİ YAKALANDI!

Avukat Niyazi Ünalmış’ın “tapu iptal davası” için mahkemeye teminat olarak verdiği 250 bin TL’yi hesabına geçirdiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Kâtip yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı...


MAHKEMEYE TEMİNAT 

OLARAK VERİLEN 

PARAYI ZİMMETİNE

GEÇİRMİŞ!

Avukat Niyazi Ünalmış’ın “tapu iptal davası” için teminat olarak mahkemeye yatırdığı 250 bin TL’yi hesabına geçirdiği iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan 5. Asliye Hukuk Mahkemesi Kâtibi Alpaslan T. polis tarafından yakalandı.  Zabıt Kâtibi Alpaslan T. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Cezaevi’ne kondu. 

ZABIT KÂTİBİ’NİN DURUMU 

MERCEK ALTINA ALINDI!

Avukat Niyazi Ünalmış’ın görülen tapu iptal davası ile ilgili olarak müvekkili namı hesabına mahkemeye yatırdığı 250 bin TL’yi hesaptan çekerek firar eden Zabıt Kâtibi Alpaslan T.’nin durumun farkedilmesi üzerine 250 bin TL’yi iade ettiği ancak, benzer şekilde hem daha önce görev yaptığı diğer mahkemeler de hem de halen çalıştığı mahkeme dosyalarından benzer yöntemle para çekip çekmediği araştırılıyor.

Geçtiğimiz hafta Kayseri Adliyesi’ne ilginç bir olay yaşandı…

Kayseri Barosu’nun sevilen sayılan genç avukatlarından Niyazi Ünalmış, 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen bir “tapu iptal” davası ile ilgili olarak 250 bin TL’yi mahkeme hesabına yatırdı…

Dava devam ederken Av. Niyazi Ünalmış, UYAP üzerinden yaptığı inceleme de daha önce yatırmış olduğu 250 bin TL tutarındaki teminatın Zabıt Katibi Alpaslan T. tarafından hesaptan çekildiğini gördü.

Bunun üzerine Mahkeme Kâtibi Alpaslan T.’yi arayarak teminatın niye çekildiğini sordu, bunun ciddi bir suç olduğunu, derhal parayı tekrar hesaba yatırmasını talep etti. Zabıt Katibi Alpaslan T.’de birkaç gün süre tanımasını ve birkaç gün içinde tekrar sözkonusu parayı tekrar hesaba aktıracağını söyledi. Ancak aradan geçen süre zarfında parayı yatıramayan Zabıt Katibi Alpaslan T’nin araya ricacılar soktuğunu görmesi üzerine tekrar Alpaslan T.’yi arayarak, bunun ricayla falan halledilecek bir mesele olmadığını ve bunun ciddi bir suç oluşturduğunu derhal yatırmaması halinde hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemesi üzerine bir saat zarfında 250 bin TL’yi bulup buluşturup tekrar mahkeme hesabına yatırdığı ortaya çıktı. Ancak dosyaya gözatan Av. Niyazi Ünalmış, sanki paranın kendisi tarafından çekilerek, daha sonra tekrar yine kendisi tarafından mahkeme hesabına yatırılmış gibi sahte evrak düzenlendiğini görünce derhal Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Av. Niyazi Ünalmış’ın, “Ben önce duruma insani boyutuyla baktım. Fakat artık benim aleyhimde sahte evrak düzenleme boyutuna kadar taşıyınca gerekli yasal süreci başlatmak zorunda kaldım. Gerçi mahkeme hesabına kimin IBAN’ına paranın aktarıldığı ve kimin üzerinden tekrar sözkonusu mahkeme hesabına gönderildiği gayet açık ve net ama yine de butür çirkin bir davranışa meyil edilmesi beni çileden çıkardı. Zaten kendisini tanıdığım için daha önce de ekonomik sıkıntı içinde olduğunu, borç içinde kıvrandığını beyan ederek borç falan da istemişti. O nedenle durumunu pek de iç açıcı görmüyordum. Hele hele birkaç meslektaşımdan da benzer şekilde borç para talep ettiğini duyunca ekonomik yönden ciddi bir sıkıntı içinde olduğu kanaatine vardım” dedi.

HAKKINDA YAKALAMA 

KARARI ÇIKARILDI…

Av. Niyazi Ünalmış’ın şikâyeti üzerine Zabıt Kâtibi Alpaslan T. hakkında Savcılık tarafından yakalama kararı çıkarıldı. 10 Ocak tarihinde firar eden Zabıt Katibi Alpaslan T., 8 gün aradan sonra önceki gün evine geldiğinde yakalandı. Savcılık tarafından ifadesi alınan Zabıt Katibi Alpaslan T., borçları olduğu için butür bir yola başvurduğunu ve pişman olduğunu söyledi.  Alpaslan T. alınan ifadesinden sonra tutuklama talebiyle sevkedildiği Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine kondu. 

Alpaslan T. acil bir durum nedeniyle sözkonusu parayı çekmek zorunda kaldığını ve kendisine birkaç gün süre verilmesi halinde çektiği parayı tekrar mahkeme hesabına yatıracağını söyledi. 

ZABIT KÂTİBİ’NİN DURUMU 

MERCEK ALTINA ALINDI!

Avukat Niyazi Ünalmış’ın görülen tapu iptal davası ile ilgili olarak müvekkili namı hesabına mahkemeye yatırdığı 250 bin TL’yi hesaptan çekerek firar eden Zabıt Kâtibi Alpaslan T.’nin durumun farkedilmesi üzerine 250 bin TL’yi iade ettiği ancak, benzer şekilde hem daha önce görev yaptığı diğer mahkemeler de hem de halen çalıştığı mahkeme dosyalarından benzer yöntemle para çekip çekmediği araştırılıyor. Alpaslan T.’nin sadece Av. Niyazi Ünalmış’ın 250 bin TL tutarındaki teminatımını mı çektiği, yoksa aynı mahkeme kayıtlarında işlem gören diğer dava dosyalarında bulunan diğer teminatları da çekip çekmediği, gider avans ve bilirkişi ücretlerinin de çekilip çekilmediği üzerinde duruyor. Olayın ortaya çıkması Adliye camiası içinde şok etkisi yarattı. Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, yaşanan olumsuzluktan dolayı üzüntü duyduklarını ancak gerekli yasal süreci başlattıklarını, sözkonusu kişinin suçlu bulunması halinde yasaların uygun gördüğü cezaya çarptırılacağından hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi. 

**

CHP, TALAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIRIM’I TANITTI! 

Talas Belediye Başkan adayı gösterilen Av. İbrahim Yıldırım için tanıtım töreni düzenlendi… 

ESKİ İL BAŞKANLARI 

VE ESKİ MİLLETVEKİLİ

KULKULOĞLU KATILDI!

CHP Talas Belediye Başkan adayı Av. H.İbrahim Yıldırım’ı düzenlediği törenle tanıttı. CHP Talas İlçe Merkezi’nde düzenlenen törene eski İl Başkanları Zeki Orhan, Kemal Nakipoğlu, Enver Özdemir, Ayhan Gülsoy ve Ümit Özer ile eski milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve eski YDK Üyesi Gonca Yelda Orhan ile çok sayıda partili katıldı. 

Cumartesi günü CHP Talas Belediye Başkan adayı Av. H.İbrahim Yıldırım için görkemli bir tanıtım töreni düzenlendi… CHP Talas İlçe Merkezi’nde düzenlenen törene eski İl Başkanları Zeki Orhan, Kemal Nakipoğlu, Enver Özdemir, Ayhan Gülsoy ve Ümit Özer ile eski milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve eski YDK Üyesi Gonca Yelda Orhan ile çok sayıda partili veBelediye Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Çalıksoy, meclis üyeleri Berrin Özen, Ahmet Yörenç ile tekrar üyelik için başvuran ve Halil Gültekin de katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan CHP Talas İlçe Başkanı Mehmet Deniz, 31 Mart’ta CHP’nin Talas’a geçmesi için gece gündüz demeden çalışacaklarını dile getirerek, “Talas’ı kazanacağız! Talas’ı kazanacağız! Başka yolu yok! Size söz verdik Talas’ı mutlaka kazanacağız. Talas’ı kazanabilmek için de gece gündüz demeden 31 Mart gecesine kadar durmadan çalışacağız” dedi. 

Kürsüye gelen CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’de törene katılan tüm eski il başkanları ile eski milletvekili Şevki Kulkuloğlu, eski YDK Üyesi Gonca Yelda Orhan’ı da kürsüye davet etti. Törene eski İl Başkanları Zeki Orhan, Kemal Nakipoğlu, Enver Özdemir ve Ümit Özer katıldı. CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’de, “Bugün burada gösterilen ilgi şunu gösteriyor ki artık CHP sokakta da varlığını gösterecek ve Talas’ı kazanacağız, bundan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” dedi. 

CHP Talas Belediye Başkan adayı Av. H.İbrahim Yıldırım, 1992 yılından beri Büyükşehir Belediyesi’nde hem daire başkanı hem de hukuk müşaviri olarak görev yaptığını ve birkaç ay önce emekli olduğunu belirterek, “Onca yıllık kamu hizmetimle birlikte gerek belediye hizmeti ve gerekse liyakatle kamu da çalışmanın ne demek olduğunu gayet iyi öğrendim. Belediyedeki tecrübemi de kullanarak Talas belediyesini en iyi şekilde yürüteceğime yürekten inanıyorum. Bu nedenle önce CHP’de hep birlikte gönülden birleşeceğiz ve sonra da Talas halkıyla. Seçimi kazanacağıma ben de yürekten inanıyor ve desteğinizi bekliyorum” dedi. Tören büyük ilgi ve beğeni gördü. 

**

BBP BÜNYAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÜNER BÖYLE TANITILDI!

BBP’den Bünyan Belediye Başkan adayı olan iş kadını Fatma Şenyüz Güner Bünyan’da görkemli törenle tanıtıldı:

GÜNER’E BÜNYAN DA

GÖRKEMLİ KARŞILAMA!

Ankara’da yakasına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından parti rozeti takılan iş kadını Fatma Şenyüz Güner, MKYK Üyeleri Murat Kelek, Abdullah Apaydın, İl Başkanı Erkan Demirci, yönetim kurulu üyeleri ve Alperen Ocakları mensupları ve partilileri tarafından görkemli törenle karşılandı. 

Ankara’da yakasına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından parti rozeti takılan iş kadını Fatma Şenyüz Güner, MKYK Üyeleri Murat Kelek, Abdullah Apaydın, İl Başkanı Erkan Demirci, İl Teşkilat Başkanı Talip Akbulut, Hacı Kılıç, İl Sekreteri Cengiz Göksun, Melikgazi Belediye Başkan adayı Ercan Yozgat, Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Hayrettin uslu, diğer yönetim kurulu üyeleri ve Alperen Ocakları mensupları ve partilileri tarafından kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde görkemli törenle karşılandı. Karşılama töreni sırasında BBP Bünyan Belediye Başkan adayı iş kadını Fatma Şenyüz Güner’e Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi. Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim’i öperek teslim alan BBP Bünyan Belediye Başkan adayı Fatma Şenyüz Güner, seçimi kazanacaklarına inandığını belirterek, “Ülkücü şehidimiz ve manevi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’na yakışır bir mücadele vereceğiz. En ufak bir şüpheniz olmasın ki Bünyan’da seçimi kazanacak olan bizleriz. Bunun içinde gece gündüz demeden kapı kapı gezerek hemşerilerimizden oylarını talep edeceğiz. Niyetimiz Bünyan’a güzellikler katmak. Bünyan’a hizmet etmek. Bunun içinde vatandaşlarımızın teveccühünü talep ediyoruz” dedi.

BBP’den Bünyan Belediye başkan adayı olan iş kadını Fatma Şenyüz Güner’e Kayseri’den bir grup kadın da destek vermek için Bünyan’a gitti. Yapılan karşılama töreninden sonra BBP Bünyan Belediye Başkan adayı Fatma Şenyüz Güner, davetlilere bir de yemek verdi ve desteklerini talep etti.