NEBAHAT ERDOĞAN


EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR…

23 Nisan 1920 tarihi, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğinin ilan edildiği tarihtir. Bu tarihten tam 4 yıl sonra, yani 23 Nisan 1924 tarihinde ise Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günün bayram olarak kutlanmasını istemiş ve bu tarihten tam 5 yıl sonra, yani 23 Nisan 1929 tarihinde ise bu günü çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan 1929 tarihi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.


Türk tarihi ve Türkiye cumhuriyeti devleti  kanlı savaşlarda kadını-erkeği, genci-yaşlısı ve çocuk yaşta ki onbeşlikleri şehit vererek kazanılmıştır. 

İşgal altında olan Anadolu, Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkmasıyla Kurtuluş Savaşını başlatmış, Kahraman Türk askerleri ve Baş komutan Mustafa Kemal ATATÜRK  kazandıkları zaferlerle ülkemizi bağımsız bir devlet haline getirmişlerdir. 

23 Nisan 1920 tarihinde kurulan Büyük Millet Meclisi, “milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” iradesiyle Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan tam Bağımsızlık Savaşını yönetmiş ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ilan etmiştir.” 

1921 yılından itibaren “23 Nisan günleri” Mustafa Kemal ATÜRK tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmiştir. 

1979 yılının, UNESCO tarafından ‘Çocuk Yılı’ ilan edilmesiyle bu bayram, uluslararası nitelik kazanmıştır. Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl ülkemizin farklı bir ilinde düzenlenmektedir.

Üzerinden geçen 104 yılda değişikliklere uğrasa da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile diğer milli bayramlarımız her şeye rağmen Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek, “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü milletimizin ve geleceğin teminatı olan çocuklarımızın bağımsız hiçbir engele boyun eğmeksizin bu iradeye sahip çıkacaklardır.

SAYGI İLE TAPINMAYI AYIRT EDEMEYENLER!...

Ülkemiz bu günlere kolay gelmedi, ne savaşlar yapıldı, ne kayıplar verildi. Bunları unutanlar her fırsatta Atatürk ve silah arkadaşlarına saldırmaya devam ediyorlar. 

Şehrimizde 23 Nisan kutlamalarında bir vatandaş “ey Müslümanlar puta tapmayın” diye bağırıp Atatürk’e hakaret ederek gölgelemek istedi. 

Neyse ki bu şahısın daha fazla çığırtkanlığına izin verilmeden güvenlik güçleri kontrol altına aldı. 

Bu ülke put’a tapmıyor, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ e minnettarlığını gösteriyor, yoktan var ettiği Türkiye’miz için sonsuza kadar minnettar kalacağız. 

Şimdi sormak lazım, bu şahıs özgür iradesine bağlı mı bu hareketi yaptı? 

Veya birileri tarafından yaptırıldı mı? 

Tarikat ve cemaatlerin ülkemizi sardığı bu zamanda, okullarda görevlendirilen imamlar ne yazık ki çocuklarımızın beyinlerini hurafelerle doldurarak onların etkisinde bırakmak çok üzücü, kaldı ki bu tarikat ve cemaatlerde defalarca taciz olayları gün yüzene çıkmıştı. 

Aydınlık yarınlarımız için, çocuklarımızın geleceği için bağımsızlık ve milli egemenlik vurgusunu her alanda hissettirmeliyiz. 

Bağımsızlığımızın yegane temeli olan, Atatürk’ün varlığını unutturmamak, ilke ve inkılaplarıyla, değerleriyle yol gösterdiğini akıldan çıkartmamak gerek.  Çocuklarımızın sağlam temeller üzerine geleceğe hazırlamak insanlık görevimizdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK "Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir.” diyerek bağımsızlığımızı ilan etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk: "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir."

“Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.” M. Kemal Atatürk

“Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz…” Mustafa Kemal ATATÜRK.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun…