RECEP BULUT


DAVA BİTENE KADAR YASAKLI!

Bakanlığın talebi üzerine 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Tahir Nursaçan ve ekibi için 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlanana kadar görevden uzaklaştırma kararı aldı...


İŞTE MAHKEMENİN  UZAKLAŞTIRMA GEREKÇESİ!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın talebi üzerine Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Tahir Nursaçan ve ekibi için zimmet ve kamu görevlisinin resmi belge de sahtecilik suçu iddiasıyla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davayı gerekçe göstererek, OSB Kanununun 23/5 maddesi uyarınca dava neticelene kadar görevden uzaklaştırma kararı aldı. Yani Nursaçan ve ekibi dava sonuçlanana kadar OSB’de ki görevlerine dönemeyecek.

“GEREKLİ İTİRAZ  HAKKIMIZI  KULLANACAĞIZ!”

***Önce bakanlık kararıyla geçici olarak üç ay süreyle görevinden uzaklaştırılan sonra da Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlanana kadar görevlerinden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan, “Mahkeme kararına saygı duyuyoruz, hukukçularımız kararı inceliyor, gereken itiraz hakkımızı kullanacağız. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Sanayicimiz gelecek inşallah bizi ibra edecek” dedi.

OSB’de bugün tarihi bir gün yaşanıyor…

Bundan önce yapılan mali genel kurullardan çok daha farklı bir genel kurulla karşı karşıyayız…

Üstelik seçim olmamasına rağmen…

Seçim yok ama gündem seçimden de ağır!

Tabii gündem konusu Tahir Nursaçan ve ekibinin “ibra” edilip edilmemesine endeksli olduğu için önem kazanıyor…

Tahir Nursaçan ve ekibi ibra edilirse her şey bambaşka bir görüntü kazanacak…

Belki gerek bakanlığın ve gerekse mahkemenin uzaklaştırma hükmünün bile pratikte bir önemi kalmayacak…

Ama tam tersi olur da Tahir Nursaçan genel kurulda ibra edilmezse Tahir Nursaçan siyaseten söylüyorum, kelimenin tam anlamıyla “siyasi mevta” olur!

Niye öyle diyorum?

Şu nedenle;

Malum daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 14 Ekim tarihin de Tahir Nursaçan ve ekibini üç ay süreyle geçici olarak görevden uzaklaştırmıştı…

Bakanlığın bu kararı mahkeme kararına da geçmişti…

Yani Kayseri 12. Asliye Hukuk Mahkemesi de 2021/8 D. İş Sayılı kararıyla da bakanlığın görevden uzaklaştırma kararı tescillenmişti…

Tabii taraflar bunu dillendirmemişlerdi…

Ve yerine de Murat Yibur ve yedekte ki arkadaşları geçici olarak yönetimi devralmıştı…

Peşinden Tahir Nursaçan ve ekibi de hukukçuları aracılığıyla Kayseri 12. Asliye Hukuk Mahkemesi de 2021/8 D. İş Sayılı kararına itiraz etmiş ve işin ilginç tarafı aynı mahkeme Tahir Nursaçan ve ekibinin itirazını yerinde bulmuş ve görevden uzaklaştırma kararını kaldırmıştı…

Ne zaman geçen hafta Cuma günü…

Ama ilginçtir ki mahkemenin görevden uzaklaştırma kararını ne Tahir Nursaçan ve ekibi ne de Bekir Okay Kiracıoğlu ve Ahmet Hilmi Kürtüncü de dillendirmemiş, adeta işin hallini siyasilere bırakmışlardı…

Üstelik bu karara beş günlük itiraz süresi de dolmuştu…

İlginçtir ki, Nursaçan çıkıp da bakanlığın görevden uzaklaştırma kararı Kayseri 12. Asliye hukuk Mahkemesi tarafından kaldırıldı diye yaygara koparmadı…

İşte ondan sonra devreye siyasiler girmişti…

Kim bunlar?

Özhaseki!

Başka İsmail Özdemir…

Başka TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu…

Başka?

Başka daha iki meslek örgütü başkanı…

Nerede?

Hisarcık ile Hacılar arasında ki bir meslek kuruluşunun Büyük Kızıltepe Dağı eteğinde ki bağevinde…

Bu toplantı da Baki Ersoy yoktu!

Peki, Baki Ersoy ne zaman oyuna dâhil edildi?

O bağevinde alınan karardan sonra kararı tebliğ etme görevini üstlenen MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in Baki Ersoy’u arayıp pazartesi günü Talas’ta ki Erguvan Restoran da bir araya gelme süreci sonrası…

Ve daha önce yazdığım gibi geçen pazartesi günü Erguvan Restoran da Özhaseki, Ersoy, Büyükkılıç, Çopuroğlu ve İncetoprak’ın katılımıyla konu enine-boyuna konuşulmuş, Bekir Okay Kiracıoğlu, Ahmet Hilmi Kürtüncü ve ekibinin Tahir Nursaçan ve ekibinin ibra edilmesi, sonra da seçimli genel kurula gidilmesi yönünde ikna edilmesi kararı alınmıştı…

 Bekir Okay Kiracıoğlu, Ahmet Hilmi Kürtüncü ve ekibi, Tahir Nursaçan istifa etmediği sürece aklama niyetinde olmadıklarını kesin bir dille görüş ve düşüncelerini ortaya koymuşlardı…

Yani ortada bir uzlaşmazlık vardı…

Ne Tahir Nursaçan istifa etmeye razı oluyor ne de Bekir Okay Kiracıoğlu, Ahmet Hilmi Kürtüncü ve ekibi ibra etmeye razı oluyordu…

Mali genel kurul kilitlenmişti…

Kilitlenmişti kilitlenmesine ancak, Çarşamba günü akşam saatlerinde Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin aldığı karar hesapları alt-üst etti…

Bu karar açıklandığında kartlar yeniden karıldı…

O saate kadar hem bakanlığın üç ay süreyle Tahir Nursaçan ve ekibinin üç ay süreyle görevden uzaklaştırma kararını 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kaldırması hem de pazartesi günü Özhaseki, Ersoy, Büyükkılıç, Çopuroğlu ve İncetoprak’ın aldığı kararla Cuma günü mali genel kurul salonuna gitmeden havlu atma noktasına gelen Bekir Okay Kiracıoğlu, Ahmet Hilmi Kürtüncü ve ekibi müthiş bir şekilde avantajlı konuma gelmişti…

Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 09/11/2021 tarihinde Tahir Nursaçan, Adil Özhan, Ali Yaprak ve Süleyman Sarptaş’ın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava neticelenene kadar görevden uzaklaştırılmalarına ilişkin talebini görüşen mahkeme, talebi yerinde bulmuş ve hem 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin uzaklaştırmayı iptal kararını iptal etmiş hem de bakanlığın talebi doğrultusunda 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ki dava neticelenene kadar Tahir Nursaçan ve ekibinin görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti…

Karar akşam saatlerinde basın kuruluşlarına yollandı…

Şok haber olarak sosyal medya hesaplarından paylaşıldı…

Kararın özü ne?

Tahir Nursaçan ve Adil Özhan, Ali Yaprak ve Süleyman Sarptaş’ın 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava neticelenene kadar görevden uzaklaştırılmalarına ilişkindi!

Bu ne demek?

Yazımın girişinde izah ettim; Tahir Nursaçan için tek kelimeyle siyasi mevta demek!

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava neticelenecek de Tahir Nursaçan ve ekibi söz konusu suçlamalardan beraat edecek de ondan sonra tekrar göreve dönecekler…

Breh! Breh!

Buna can mı dayanır?

Kim öle kim kala?

Dava iki yıl mı, üç yıl mı, beş yıl mı sürer?

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi delilleri inceleyecek, tanıkları dinleyecek, karşılıklı suçlamalar ve cevaplar ortaya konulacak, dava dosyası bilirkişiye gidecek, belki ilk bilirkişi raporu kabul edilmeyecek, itirazlar gelecek bir daha bir daha bilirkişi rapor istenecek, dava belki Tahir Nursaçan ve ekibi aleyhine sonuçlanacak, itiraz edilecek, istinaf, Yargıtay belki de tashihi karar (yani karar düzeltme) süreci belki de Anayasa Mahkemesi ve belki de Avrupa insan Hakları Mahkemesi falan filan…

Dava en az bir beş yıl sürer…

Eee Tahir Nursaçan ve ekibi 5 yıl süresince göreve dönmeyiş mi bekleyecek?

Niye?

Niyesi var mı Kayseri 1. Asliye hukuk Mahkemesi’nin kararı öyle…

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava neticelenene kadar görevlerinden uzaklaştırılmalarına yönelik…

Bu arada OSB’de seçime gidilecek, yeni bir yönetim göreve gelecek, Tahir Nursaçan ve ekibinin pabucu dama atılacak, falan-filan…

Yani hikâye uzun…

Peki işte bu gelişmelerden sonra ne oldu dersiniz?

Tahir Nursaçan ve ekibi büyük bir yıkım halindeydi… Niyesi var mı Kayseri 1. Asliye hukuk Mahkemesi’nin kararı hesaplarını alt-üst etmişti…

Tam da her şeyi hallettik, mali genel kuruldan elimizi-kolumuzu sallaya sallaya çıkarız hesabı yaparken akşam saatlerinde 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden çıkan karar tüm hesaplarını alt-üst etmişlerdi…

Bekir Okay Kiracıoğlu, Ahmet Hilmi Kürtüncü ve ekibi müthiş bir şekilde avantajlı konuma gelmişti…

Artık Tahir Nursaçan’ın istifasını vermesine gerek var mı yok mu bilmiyorum! Nursaçan istifa etmez ise Kiracıoğlu ve Kürtüncü ile arkadaşları tarafından ibra edilir mi?

Nursaçan isti fasını verir ise en kısa zamanda seçimli kongreye gidilir ve yeni bir yönetim ortaya çıkar ama uzlaşma sağlanamaz ise durumlar çok daha farklı bir görüntü kazanır!

Şimdi esas manzara bugün ortaya çıkacak.

Bu durum henüz ortada net bir durum yok!

Tahir Nursaçan ve ekibi ibra edilebilirdi de edilemezdi de!

Tahir Nursaçan onca mahkeme kararına rağmen ibra edilirse sanayicinin nazarında kahraman olabilirdi!

Tıpkı Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt’te okuduğu bir şiirden dolayı ceza alması ve cezaevine girmesi, gazetelerinde , “O artık muhtar bile olmaz!” dediği gibi…

Tabii Recep Tayyip Erdoğan ile Tahir Nursaçan ve ekibi her ne kadar şiirden dolayı yargılanmıyorsa da!

Bu işin Tahir Nursaçan ve ekibi boyutu!

Bir de madalyonun ters tarafını görmek lazım…

Eğer ibra edilmezde Tahir Nursaçan ve ekibi için de büyük bir yıkım olurdu…

Dedim ya siyasi mevta olur…

Üstelik ibra edilmemeleri devam eden dava içinde çok kötü bir kanaat oluşturur, belki de ceza bile alabilirlerdi…

Yani her iki taraf için de risk büyüktü…

Yine “malum çevreler” devreye girdi…

Yüzyüze bakacaksınız dendi…

Tahir Nursaçan ve ekibinin ibra edilmemesi, birçok kişinin canını yakar dendi…

Sanayicimiz bundan büyük zarar görür dendi!

Dendi de dendi!

Ve sonuç da bir uzlaşı noktasına gelindi…

Dün akşam taraflar bu aşamadaydı…

Bakalım, bu sabah ne tecelli edecek?

Saat 14.30’da OSB’de ki TÜYAP Merkezi’nde mali genel kurul yapılacak…

1250 üyeden 890’ı oy kullanacak! Niye? Niyesi var mı?

Geri kalanının yapı kullanma izin belgesi yok da ondan! Hani şu dava konusu olan mesele…

Bu şartlar da Tahir Nursaçan ibra edilecek mi edilmeyecek mi?

Uzlaşma sağlandı mı sağlanmadı mı?

Hepsini göreceğiz…

Haydi hayırlısı…