MUSTAFA CENGİZ


ÇAYKUR RİZESPOR MAÇINA DİKKAT

Ligin son sırasındaki Karadeniz ekibi umut peşinde… Lige kötü bir başlangıç yaparak 13 haftada 7 puan toplayabilen Çaykur Rizespor, Kayserispor maçı ile çıkış arayacak. Sarı kırmızılı takım’da görev yaptığı 6 maçta galibiyette sıfır çeken Hamza Hamzaoğlu’na karşı bugün oynanacak olan maçta Karaman için farklı bir durum da söz konusu. Duygusal gel-gitlere sahne olan Karadeniz deplasmanı doğal olarak Karaman için oldukça zor. Zira, Karaman Karadeniz takımı ile daha önce küme düşme acısı yaşamış ve bu olay epey konuşulmuştu. Ardından yaşadığı Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü küme düşüşleri ise bambaşka trajediler Karaman adına teknik adamlık kariyerinde.


Öncelikle şunu hatırlamamız gerekiyor.

Karadeniz turlarımız hep sorunlu olmuştur.

Özellikle Trabzon ve Rize’de işimiz her zaman zordur.

Bu arada eski teknik direktörümüz Hamza Hamzaoğlu’nun takımı Ateş Hattı’nda…

Son olarak Konya deplasmanında kaybeden Karadeniz ekibi, Kayserispor’a karşı kazanmak için her türlü enstrümanı kullanmak isteyecektir.

 “Cumartesi randevusunun kazananı kim olacak?” sorusu da cevabını bulacak. Bugün saat 17.50 itibarı ile “Karaman mı, Hamzaoğlu mu?” kazanacak göreceğiz. Üç ihtimalli maçta beraberlik olasılığı da bir hayli fazla.

KARAMAN İÇİN ZOR MAÇ…

Ligin son sırasındaki Karadeniz ekibi umut peşinde…

Lige kötü bir başlangıç yaparak 13 haftada 7 puan toplayabilen Çaykur Rizespor, Kayserispor maçı ile çıkış arayacak.

Sarı kırmızılı takım’da görev yaptığı 6 maçta galibiyette sıfır çeken Hamza Hamzaoğlu’na karşı bugün oynanacak olan maçta Karaman için farklı bir durum da söz konusu.

Duygusal gel-gitlere sahne olan Karadeniz deplasmanı doğal olarak Karaman için oldukça zor.

Zira, Karaman Karadeniz takımı ile daha önce küme düşme acısı yaşamış ve bu olay epey konuşulmuştu.

Ardından yaşadığı Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü küme düşüşleri ise bambaşka trajediler Karaman adına teknik adamlık kariyerinde.

ÖNCE İLK 13 HAFTAYA DAİR…

Süper Ligde 13 Haftanın Sonunda Savunmada Girilen ikili mücadeleler Başarı oranında Kayserispor 855 /%57 13. sırada yer alırken, Süper Ligde 13 Haftanın Sonunda Korner Kullanımı (maçbaşı)Korner ve Sonrası Atılan Gol değerlendirmesinde ise 3,52/2 rakamı ile 20. olabildi.

Süper Ligde ceza sahasında topla buluşma / C. S. Atılan Şutlarda Kayserispor 185 / 75 ile 17. sırada yeralan sarı kırmızılılar Bire birde ve top sürmede en iyi takımlar değerlendirmesinde ise 362 rakamı ile 5.

Orta ve İsabet Yüzdesinde ise Kayserispor 188 /%34 ile 13. ve En Çok kilit pas atan takımlar değerlendirmesinde ise 107  ortalama ile 16. sırada kendisine yer bulabildi. En Çok Pozisyona Giren Takımlar araısnda 128 Pozisyon ile 17 olan temsilcimiz, Takımdan Gol Beklentisi / Yenen Goller (xGA/Gol) değerlendirmesinde ise 22,26 / 21 oranı ile 18. Gol Beklentisi En Yüksek Takımlar / Atılan Goller (xG/Gol)de ise 15,40 / 18 ile 19. sıradayız.

BİZE UĞURLU GELMİYOR!

Süper Lig'in 14. haftasında Çaykur Rizespor ile Yukatel Kayserispor arasında oynanacak olan karşılaşmayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.  

Bugün Rize Didi Stadyumu'nda saat 16.00'de oynanacak olan Çaykur Rizespor ile Yukatel Kayserispor maçında Uğurlu'nun yardımcılıklarını Serkan Çimen ve Cevdet Kömürcüoğlu yaparken, maçın 4. Hakemi ise Direnç Tonusluoğlu oldu.

Yaşar Kemal Uğurlu’nun sarı kırmızılı camiaya pek Uğurlu geldiğini söylemek mümkün değil ama.

“Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah!” demekten başka da bir çaremiz yok sanırım!...

RİZESPOR KADROSUNA DAİR…

Teknik patron Hamza Hamzaoğlu ile birlikte diğer bir tanıdık isim eski oyuncularımızdan Boldrin var Rizesspor kadrosunda.

Klasikleşmee başlayan 11’in de Gökhan, Umar, Selim, Holmen , Cemali, Baiano, Djokovic, Boldrin, Bolasie, Boyd , Pohjanpalo dikkat çekerken,
Yedeklerler arasında Zafer, Yasin, Remy, Dabo, Deniz, Phiri, Emirhan, Monzango, Alberk, Sabo var.

Remy ve Sabo takımın Sürpriz yumurtaları.

Rize’de yağmura yakalanırsak sağnak olabilir…

SİFTAH YAPAMADAN GİTTİ

Kritik bir dönemde geldi takımın başına ve umulan olmayınca da yollar tez elden ayrıldı.

Nerede ise küme düşecektik…

Gelmesindeki tercih konum itibarı ile yanlıştı.

Geçtiğimiz sezon yaşanan teknik direktör enflasyonundan o da nasiplendi sarı kırmızılı takımda.

Geçtiğimiz sezon sarı kırmızılı tamımın başında 6 maça çıkan Hamza Hamzaoğlunun siftahı olmadan koptu takımda.

6 Maçta 4 Beraberlik ve 2 yenilgi alan Hamzaoğlu’nun başında bulunduğu takım 4 gol atıp 8 gol yerken maç başına 0.66 puan ile tecrübeli hoca en düşük puan ortalaması yakalayan teknik adamlar arasındaki yerini aldı.

LİGİN SON SIRASINDALAR…

Evinde Pazartesi randevusu için sahaya çıkan temsilcimiz Yukatel Kayserispor ligde 14. hafta müsabakasında bugün saat 16.00’da oynayacak.

Sarı kırmızılıların 16 puanla başlayacağı maça ev sahibi takım 7 puanla ve 19. sırada puan cetvelindeki son takım olarak çıkacak. Son maçında Konya deplasmanında 3-0 kaybeden Karadeniz ekibinde Hamza Hamzaoğlu son kozlarını oynuyor ve kredisini bitirmemek için direniyor.

Kayserispor’un telafi için çıkacağı zorlu 90 dakikada ev sahibi takım kümeye tutunabilmek adına umut tazelemek ve moral bulmak için asılacak. 

3 MAÇTIR KAYBETMİYORUZ  

Yukatel Kayserispor ligde oynadığı son 3 maçı kaybetmedi ve 5 puan hanesine yazdırdı.  

Süper Lig'de mücadele veren Yukatel Kayserispor ligde son 3 haftada topladığı puanlar ile umutlarını artırdı. Sarı kırmızılılar ligin 11. haftasında sahasında Karagümrük’ü 2-1 mağlup ederken, ligin 13. haftasında da deplasmanda Fenerbahçe ile 2-2 ve ligin 13.haftasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldı.

3 maçta 5 gol atan Kayserispor kalesinde ise 4 gol gördü. 16 puanı bulunan Kayserispor ligin son 14. haftasında deplasmanda Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor’a konuk olacak.

İLHAN DAHA DA PARLAMALI…

Bu sezon ilk golünü atan sarı kırmızılı takımın kaptanı İlhan Parlak, gelecek haftalar için umut verdi. 

Yukatel Kayserispor'un tecrübeli futbolcusu İlhan Parlak ligin 13.haftasında Kadir Has Stadyumu’nda oynanan ve 1-1 sona eren Göztepe maçında takımının tek golünü attı.

Göztepe maçında sahaya on birde başlayan İlhan Parlak 32.dakikada gol atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Parlak bu sezon ilk golünü atarken maçın 87.dakikasında yerini Gökhan Sazdağı’na bıraktı.

Daha önceki ilk Karadeniz deplasmanında Giresunspor maçında kadroya dahi alınmamasının burukluğunu atlatan ve Göztepe maçında golle dönen kaptan gelecek için umutlu ve takımlın kümede kalacağından emin.                                        

ŞAMPİYONLAR LİGİNDEN…

Attila Gökçe: "Yakın geçmişte Şampiyonlar Ligi’nde grubunu yenilmeden lider tamamlayan takım, dün puansız sonunculuğa demir attı. Acaba neden böyle? Transferden hazırlık sürecine ve oyun planına kadar kalın bir dosyası var Beşiktaş’ın. Alanya maçında 'sorumluluk almam' diyen Sergen Hoca, belli ki aradaki üç günde takımla arasındaki bağları yeniden kurmuş. Sorumluluk almış. Futbolcularını hem mental, hem de psikolojik olarak iyi hazırlamış. Peki fizik? Geçiniz."

Uğur Meleke: "46'da Ten Hag, doğal bir değişiklikle sahaya Haller’i sürdü. O dakikada da fişi çekmiş oldu zaten. Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki tek kazanımı güçlü oyunuyla dikkat çeken Can Bozdoğan'dı. Gözleri parlayan bu çocuk ilk 11'de olmayı hak ediyor artık sanki."

Bilal Meşe: "Yönetim kesenin ağzını açtı, nokta atışı transferlere imzasını attı. Ne var ki, bu kulvarda Kartal’ın hesabı hiç çarşıya uymadı, rakiplerden çok sakatlıklarla boğuştu, ‘misafir’ olmaktan öteye gidemedi, iç hatlara dönüş yaptı"

Cem Dizdar: "Aramızdaki fark sadece koşu mesafesi değil. Oyunu tasarlama, düşünme tarafında da büyük farklar var. Kenardan gelenlerin de oyuna katkısı olmayınca maç önü tahmin edilenler gerçekleşti ve onca harcamanın gerekçesi olan Şampiyonlar Ligi’nde puansızlık durumu sürdü.”

BAKIŞ AÇILARI...

Rıdvan Aksu "Farkında olmadan hepimizin yaptığı bir yanlış var.

"Avrupa kupalarında olmaması, Trabzonspor için avantaj" diyoruz.

Bu ifadeyi değiştirmeliyiz.

Avrupa'da olmamayı iyi bir şeymiş gibi düşünmeye başladık.

"Maalesef Trabzonspor, Avrupa'da yok" demek daha doğru bir ifade olur.

DUYMADIKLARIMIZ…

Beşiktaş, oynadığı son 11 resmi maçın 9'unu kaybetti.

Trabzonspor'un net borcunun 1 milyar 481 milyon TL olduğu açıklandı. Şimdi sormak gerekmez mi görev yapan tüm yöneticilere…

Hangi başarıya imza attınız da bu kadar borçlandırdınız bu kulübü acaba?

Halen Kulüpler birliği başkanı Ahmet Ağaoğlu “Sanırım gelecek sezon 7+4’ü uygulamayacağız” diyerek halen yabancı çığırtkanlığı yapmaya devam ediyor.

Galatasaray, Eskişehirspor ve Karabükspor'u da çalıştıran Alman teknik adam Michael Skibbe, Japonya ekibi Sanfrecce Hiroshima'nın başına geçti. Skibbe'nin yardımcılığını 38 yaşındaki Türk asıllı teknik adam Serhat Umar yapacak.

Sumudica: "Deliler gibi ocak ayındaki transfer sezonunu bekliyorum. Sumudica'nın kalitesini konuşuyorlar. Bu benim kalitem değil. Oyuncularımı kötülemek istemiyorum ama 6-7 oyuncunun kalitesi Süper Lig seviyesinde değil. Şimdi ben nasıl oyuncu değiştireceğim?"

Ömer Erdoğan: "İstanbul takımlarındaki sabır, buradaki gibi değil. Baskıya kendinizi hazırlamalısınız. Oraya gittiğinizde aynı şekilde büyük takıma göre bir oyun oynattırmanız gerekiyor. Psikolojik ve oyunsal olarak kendinizi geliştirirseniz orada sıkıntı olacağını düşünmüyorum."