MUSTAFA CENGİZ


BU SAATTEN SONRA BİZİ 1 PUAN KESMEZ…

Hafta içi mesaisinde Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur mücadelesinde Kayserispor kupa maçı oynadı zorlu Antalyaspor maçı öncesinde. Yukatel Kayserispor-Alagöz Holding Iğdırspor maçını kazanarak moral buldu kritik virajda. Kayserispor,’da beklendiği gibi Teknik heyet kupa maçında ligde fazla forma giyemeyen oyuncular ile genç oyunculara şans verdi kupa maçları geleneğine sadık kalarak. Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur sevinci yaşayan sarı kırmızılılar için artık 5. Tur ile birlikte lig ve öncelikle Antalyaspor maçı var.


Kayserispor kupa maçı geride kaldı.

Sıra geldi “Sırat Köprüsü” ne.

Sarı kırmızılı takımın kayıpsız geçmesi gereken kritik bir viraj daha…

“Kayserispor’a 3 puan yakışır!”

Herkes aynı kanı da, herkes sarı kırmızılı takımın bunu başarması için destekçisi ve takımının yanında.

Ama bu arada unutulmaması gereken bir gerçek var sarı kırmızılı takım ile ilgili…

BURADA BİR YANLIŞLIK VAR!...

"Süper Lig'de öne geçtikten sonra hangi takım, kaç puan kaybetti?” değerlendirmesinde Kayserispor’un kaybı tam 14 puan.

20 Takım arasındaki en yüksek puan kaybına sahip olan sarı kırmızılıların 14 haftada 42 puan üzerinde aldıkları 16 puana karşın maçlarda öne geçip kaybettikleri puan sayısı tamı tamına 14.

Yani nerede ise maç başına 1 puan demek bu kayıp.

BİZE TERS GELİYORLAR…

Antalyaspor’un bize ters geldiği bir gerçek.

Kayseri’de ki maçlarımız sıkıntılı olmuştur çoğu zaman.

3-0’dan 3-4 kaybettiğimiz maçlar var yıkılan Atatürk stadyumunda.

Bu nedenle Nuri Şahin yönetimindeki son Alanyaspor galibiyeti ile Ateş Hattı’nın bir tık üstüne çıkan kırmızı beyazlıların form tutmaya başladığı gün gibi ortada.

HER TÜRLÜ SENARYO MASADA…

Denilebilir ki ortaya çıkacak olan bir beraberlik karşısında “Nasıl olsa kaybetmedik!” ancak bu kazanamama fobisi olayın boyutlarını daha da işin içinden çıkılmaz bir hale getirir Beşiktaş maçı öncesinde ve ilk yarının bitimine haftalar kala hedeflenen puan limitinin altında kalma bağlamında.

Kaybetme lafını telaffuz bile etmek istemiyorum.

Onun boyutları ve hesap verme bağlamında sorumluluk sahiplerinin düşünmesi gereken ve devamında B Planı, C Planı… Z’ye kadar sezon sonuna kadar tüm planların bir kez daha gözden geçirilmesi ve hayata geçirilme zorunluluğu doğacaktır.

KUPA MORALİ İLAÇ OLDU…

Hafta içi mesaisinde Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur mücadelesinde Kayserispor kupa maçı oynadı zorlu Antalyaspor maçı öncesinde.

Yukatel Kayserispor-Alagöz Holding Iğdırspor maçını kazanarak moral buldu kritik virajda.

Kayserispor,’da beklendiği gibi Teknik heyet kupa maçında ligde fazla forma giyemeyen oyuncular ile genç oyunculara şans verdi kupa maçları geleneğine sadık kalarak.

Bilal , Attamah, Hosseini, Kemen (Nurettin dk. 62), Gökhan Sazdağı, Emre Demir  (Mustafa Pektemek dk. 74 ), Uğur (Uzodimma dk. 46), Mane (Mehmet Eray dk. 62), Onur Bulut , Ramazan (İlhan Parlak dk. 74), Yasir kadrosu ile sahaya çıkan sarı kırmızılılarda yedek kulübesinde Cenk, İbrahim, Talha üçlüsü kaldı maç sonunda.

Emre Demir   ve Hosseini’nin başarılı performanslarını golle v e tur sevinci ile süsledikleri maç bizim gibi rakibine 4 atarak tur atlayan kritik Antalyaspor maçı öncesinde büyük moral oldu.

Kayserispor ile Alagöz Holding Iğdırspor arasında oynanan karşılaşmayı Bülent Birincioğlu yönetirken konuk takım bulunduğu kulvar bağlamında gücü oranında direnebildi.

Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur sevinci yaşayan sarı kırmızılılar için artık 5. Tur ile birlikte lig ve öncelikle Antalyaspor maçı var.

16'NIN HİKMETİ NE Kİ?!...

Süper Ligde 14 Haftanın Sonunda Beklenen Puan / Aldığı Puan  Kayserispor 16,4 / 16 ve ne ilginç tesadüftir ki 16. sırada ve ligde de 16.'yız. En az top kaybı yapan takımlar (topun Kıymetini bilenler) sıralamasında  8. sırada yer alan Kayserispor 1346 top kaybı yaptı.

Rakibine En Az Pas Yaptıran Takımların Listesi, PPDA savunma (pres şiddeti) Kayserispor 12,3 ile sarı kırmızılılar 13. sırada yer aldı.

Mücadele Şiddeti en yüksek Takımlar (Dakika başına Rakibi Karşılama, ikili  mücadele, top kapma ve top çalma) değerlendirmesinde ise Kayserispor 5,6 ile 11. sırada kendisine yer buldu.

Kalesinde en çok gören Takımlar; (Rakip Şut)  Kayserispor 196 şut ile 5. sırada yer aldı. Süper Ligde 14 Haftanın Sonunda en çok kilit pas atan takımlar arasında Kayserispor 116 pas attı. Birebirde ve top sürmede en iyi takımlar değerlendirmesinde ise 5.yiz ve rakam 390. Rakip Ceza Sahasında Topla Buluşma Kayserispor 205 buluşma ile 16.

Gol beklentisi yüksek Takımlar; xG / atılan goller Kayserispor 16,92 / 18 ile 19. En çok Pozisyona Giren Takımlar Kayserispor 141 pozisyon ile 17. sırada yer aldı.

DUYMADIKLARIMIZ…

Yeni Malatyaspor yönetimi, sezon başı transfer edilen Aytaç Kara için Galatasaray'a teklifini iletti.

Fenerbahçe'de sakatlığı sona eren Luiz Gustavo, Çaykur Rizespor maçı ile sahalara dönüyor.

Beşiktaş Yönetimi, 2.5 milyon Euro’luk talepte bulunan Cyle Larin'le yeni sözleşme konusunda artık ısrarcı olmayacak.

Beşiktaş'ta teknik ekip, Kasımpaşa deplasmanında sol bekte Rıdvan Yılmaz’a görev vermeyi planlıyor. Yetenekli futbolcuyla birlikte orta alanda da Can Bozdoğan’ın süre alması bekleniyor.

Galatasaray'da Sacha Boey ilk yarıyı kapattı. Fransa’da bulunan genç oyuncuya günde yaklaşık 8 saatlik tedavi programı uygulandığı ifade edildi.

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp: "Kendi kalecilik felsefemizi oluşturmak istiyoruz. Dünyanın en iyi iki kalecisi de Brezilyalı, bu yüzden de Taffarel'i ekibimize katma yoluna gittik."

OYUN ZEKASI

Rıdvan Aksu @ridvanaXu “Balotelli'nin oyun zekası, tekniği, saha görüşü, çevre kontrolü bu ülke futbol seviyesinin çok üstünde.

Hamsik de bunları üst düzey yapıyor.

Çok göze çarpmayan, belki oyun akışı içinde gözden kaçan fakat çok değerli hareketleri var.

Yokluğunda anlaşılıyor böylesinin değeri.”

BÜYÜK ÇELİŞKİ!...

Sami Sertcakar @samisertcakar “Trabzonspor ve Konyaspor ligin zirvesinde yer alan iki takım iken;

-Ligin kalesinde en çok şut gören üç takımdan ikisi olmaları!

-Buna rağmen ligin en az gol yiyen üç takımından ikisi olmaları!

Nasıl açıklanır?

1.Neden bu kadar çok şut görüyorlar?

2.Neden çok azı gol oluyor?”

NE OLACAK BU TAKIMIN HALİ?

Değişik zaman dilimlerinde farklı boyutlarda yazılar yazdım Bellona Kayseri basketbol hakkında.

Alkışladığımız zamanlarda oldu, yerdiğimiz günlerde.

Son dönemlerde ne yazık ki sarı kırmızılı takımda işler yolunda gitmiyor.

Başka bir ifade ile “Takım Raydan çıktı!” demek daha doğru bir yaklaşım olur sanırım.

Takım maddi anlamda tıkandı.

Gidecek merci, çalacak kapı, istenecek kimse kalmadı ne yazık ki...

Ligde ve Avrupa’da yaşanan kargaşaya ve maddi sıkıntılara bir de başkan Ömer Yağmurun istifa ettiğini açıklaması ile yeni bir boyut daha geldi.

İsrail’e Ramla maçının rövanşına yine zar zor gittiler…

Ligdeki durum ise meçhule yolculuk gibi…

Bu sezon galibiyete hasret kalan sarı kırmızılılarda özellikle maddi sorunların ayyuka çıkması ve sarı kırmızılı takımın ilimizden gerekli desteği bulamaması ile gelinen nokta itibarı ile kapıdaki değişik alternatifler takımın yol haritasını belirleyecek.

İsim değişikliği, yeni sponsor bulunması, kapanma, satış ve genel kurul dahil bir çok formülün konuşulduğu sarı kırmızılı takım kaderini bekliyor.