MUSTAFA CENGİZ


BU İŞİN İÇİNDE HAKEMLER DE VAR!...

Şunu söylemek lazım. Bu saatten sonra saha kadar saha dışında da, masa başında da etkili olmak zorunluluğu var. En azından maçlarımıza adil hakemler ve kaliteli VAR hakemleri verilmeli. Şaibeye yer kalmamalı. Zira evimizde kaybettiğimiz 15 maçtaki puan sayısı 21 ve sadece 24 puan alabilmişiz. Bu saatten sonra ligde 4’ü iç sahada olmak üzere 8 maç ve 24 puan var. Maç başına 1 Puan bizi kurtarır. Zaten şu anda teknik direktör Burak Yılmaz’da göreve geldiğinden bu yana 10 puan toplamış ve 8 maçta maç başına 1.25 puanla oynuyor. Eğer bunun altına düşmezsek en kötü 44 puanla işi bitiririz. Dahası, sonrası ve daha neler nelerini oynayıp sahada görmek zorundayız. Önce kazanmalı… Sonra kaybetmemeli… Daha sonra da minimum gollerle mağlup olmalı kulvarımızda ki rakiplerimizle puan eşitliğini dikkate alarak ikili averajımızı en iyi şekilde ya düzeltmeli ya da rakibin düzeltmesine izin vermemeliyiz…


Ligin boyu kısaldı.

Bu saatten sonra her şey olası.

Futbol sadece sahada oynanmıyor.

Masa başı oyunlara da dikkat etmemiz gerekiyor.

Türk futbolunun klasik Mart-Nisan-Mayıs sendromu hortlamak üzere.

Kapıyı çalıyor.

Milli maç arası ile beklenen bir haftalık ara Yerel seçi süreci ile iyice uzadı iki hafta oldu nerede ise üç hafta.

Takımlar soğudu.

Oyuncuların durumu belirsiz.

Teknik kadroların lige dair heyecanları ile tam manası ile meçhul. 

A MİLLİ TAKIM ÜZDÜ…

İki maç oynadılar.

Montella’nın iki maçtaki performansı, sahaya sürdüğü kadrolar ve Macaristan’a 1-0 Avusturya’ya ise 6-1 kaybetmemiz büyük eleştiri konusu oldu ve olmaya da devam edecek.

A Millî Takımımız, Haziran ayındaki ilk sınavını son Avrupa Şampiyonu İtalya karşısında verecek. Bologna kentinde 4 Haziran'da Renato Dall'Ara Stadyumu'nda oynanacak özel maç TSİ 22.00'de başlayacak.                       

Ay-Yıldızlılar, Polonya ile 10 Haziran'da deplasmanda oynayacağı özel maçın ardından, turnuva hazırlıklarını Almanya'da kendilerine ayrılan kamp merkezinde yapacağı antrenmanlarla sürdürecek.

Almanya 2024’te torbadaki son rakibimiz Yunanistan ile berabere kalarak penaltılarla turlayan Gürcistan oldu.

A Millî Takımımız, 18 Haziran'da Play-Off C galibi Gürcistan ile oynayacağı gruptaki ilk maçını ve 22 Haziran'da Portekiz ile yapacağı ikinci maçını Dortmund'da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran'da Çekya ile Hamburg'da oynayacak.

ÖNÜMÜZDE ÇOK SINAV VAR…

15.02.2024 Tarihi itibarı ile A Millî Takımımız, FIFA Sıralamasında iki basamak yükseldi.

A Millî Takımımız, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından açıklanan Şubat ayı dünya sıralamasında iki basamak yükselerek 35. sıraya çıktı. Böylelikle, Ekim 2023'ten itibaren FIFA sıralamasında toplam 7 sıralık bir yükseliş kaydeden Ay-Yıldızlılar, bu performansla Mayıs 2021'den günümüze kadar olan dönemdeki en üst pozisyonuna ulaştı.

Öte yandan A Millî Takımımızın B Ligi'nde mücadele edeceği 2024/25 UEFA Uluslar Ligi kuraları, Fransa'nın başkenti Paris'te çekilirken, 4. Grup: Galler, İzlanda, Karadağ, Türkiye yer alan ekipler oldu.

Almanya gurbetçilerimiz nedeni ile bizim için son derece önemli ve bir anlamda nerede ise ev sahibi olacağımız bir ülke.

Hazırlık maçlarındaki sonuçlar bizleri yanıltmamalı. 

Gürcistan-Portekiz-Çekya üçlüsü arasından 4-5 puanla gurup ikincisi çıkmamız büyük ihtimal. 

EN ÇOK MERAK EDİLEN…

Peki yeniden dönelim ligimize.

Hiç kuşku yok ki bu ara sonrasında form durumu en çok merak edilenler Hakemler.

Özellikle de VAR hakemleri.

Zira son haftalarda orta hakemler kadar en çok gündemi işgal eden isimler VAR hakemleri.

Ne yaptıkları belli değil…

Bu saatten sonra da ne yapacaklarını kestirmek ne mümkün.

Zira Abdulkadir Bitigen’in Galatasaray maçında VAR tarafından nasıl yanlış yönlendirildiği günlerdir konuşuluyor. 

Bu sadece bir örnek.

Ya diğer maçlar, diğer kararlar.

Takımların elde ettiği haksız puanlar ve alın teri ile alınması gereken puanların alenen gaspına ne demeli?

Sanırım bu saatten sonra…

“Ne çıkarsa bahtımıza” demekten başka çaremiz yok maalesef…

PEKİ KİM ONLAR?

2.08.2023 Tarihi itibarı ile 2023-2024 sezonunda görev yapacak klasman hakemleri belli oldu.   

Video Yardımcı Hakem Listesi   Emre Malok (İstanbul)   Hüseyin Göçek (İstanbul)   Onur Özütoprak (İstanbul)  Özgür Yankaya (Edirne)   Alper Çetin (Kocaeli)  Erkan Engin (Sakarya)   Suat Arslanboğa (Eskişehir)   Mustafa İlker Coşkun (Ankara)   Serkan Tokat (Ankara)   Alper Ulusoy (İzmir)   Hakan Ceylan (İzmir) Koray Gençerler (Manisa)   Mustafa Öğretmenoğlu (Antalya)   Bülent Birincioğlu (Trabzon) 

FIFA Video Yardımcı Hakemi: Alper Ulusoy, Koray Gençerler, Hakan Ceylan, Serkan Tokat, Mustafa İlker Coşkun, Erkan Engin 

İlk yarıda VAR odasına en çok Mustafa Öğretmenoğlu girdi. 

Süper Lig'in ilk devresinde Video Yardımcı Hakem (VAR) ve Video Yardımcı Hakem Asistanı (AVAR) olarak VAR odasına en fazla giren isim Mustafa Öğretmenoğlu'ydu. 

Öğretmenoğlu, MHK tarafından 16 müsabakaya VAR ve 12 maça da AVAR olarak atandı. Toplamda 28 kez VAR odasında bulunan tecrübeli hakemi, 15 VAR, 11 kez de AVAR olmak üzere 26 defa ile Serkan Tokat takip etti. 

Daha sonra bu liste güncellendi.
Peki son olarak kimler girdi bu listeye?

03.01.2024 Tarihi itibarı ile Video Yardımcı Hakem: Mustafa İlker Coşkun, Serkan Tokat, Mustafa Öğretmenoğlu, Özgür Yankaya, Emre Malok, Neslihan Muratdağı, Onur Özütoprak, Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Kutluhan Bilgiç, Alper Çetin, Koray Gençerler, Erkan Engin, Bülent Birincioğlu

BU SAATTEN SONRA…

Şunu söylemek lazım.

Bu saatten sonra saha kadar saha dışında da, masa başında da etkili olmak zorunluluğu var.

En azından maçlarımıza adil hakemler ve kaliteli VAR hakemleri verilmeli.

Şaibeye yer kalmamalı.

Zira evimizde kaybettiğimiz 15 maçtaki puan sayısı 21 ve sadece 24 puan alabilmişiz.

Bu saatten sonra ligde 4’ü iç sahada olmak üzere 8 maç ve 24 puan var.

Maç başına 1 Puan bizi kurtarır.

Zaten şu anda teknik direktör Burak Yılmaz’da göreve geldiğinden bu yana 10 puan toplamış ve 8 maçta maç başına 1.25 puanla oynuyor.

Eğer bunun altına düşmezsek en kötü 44 puanla işi bitiririz.

Dahası, sonrası ve daha neler nelerini oynayıp sahada görmek zorundayız.

Önce kazanmalı…

Sonra kaybetmemeli…

Daha sonra da minimum gollerle mağlup olmalı kulvarımızda ki rakiplerimizle puan eşitliğini dikkate alarak ikili averajımızı en iyi şekilde ya düzeltmeli ya da rakibin düzeltmesine izin vermemeliyiz…