MUSTAFA CENGİZ


BU BAŞARIYI DAHA DA BÜYÜK BAŞARILARLA TAÇLANDIRMALIYIZ!

Ayakları yere sağlam basan ileriye dönük daha istekli arzulu ve bu başarı sayesinde tutkallanan bir takım daha da büyük işler başarabilmek adına önemli bir mesafe kat etmiş durumdadır. Bundan sonra gerek yönetimin, gerek teknik heyetin, gerekse de futbolcuların görev ve sorumlulukları daha da ağırlaşmıştır. Bu galibiyetle ne mi oldu? Öncelikle 48 Yıllık bir hayal kırıklığı sona erdi. Kayserispor’un özgüveni arttı. Şehre sportif bağlamda bir huzur geldi. Geleceğe dair beklentiler arttı ve takıma sahiplenme arzusu tavan yaptı. Birlik-beraberlik adına verilen her olumlu mesaj bu şehre önemli katkılar sağladı. Eğer Kayserispor bu tempoda oynar ve ligi 15 galibiyet üzerinde bitirebilirse mali yönden rahatlar ve borçlarla ilgili sorunda bu sezon sonunda olmasa da gelecek sezon itibarı ile sıfırlanabilir ve bir çok kişinin üzerinden de şaibe kalkar, Kayserispor, Kayserili kazanır ve kaybedilen güven yeniden tesis edilmiş olur.


İlk 6 hafta geride kaldı.

Hikmet Karaman takımın başında 5. maçına çıktı ve 10 puan topladı.

Maç başı 2 puan ortalaması hoca ve Kayserispor için büyük başarı.

Bu başarının Galatasaray galibiyeti sonrasında daha da anlamlı hale gelmesi ve sezon sonu itibarı ile de unutulmaması geleceğe bir basamak olması açısından lig finalinde daha da büyük başarılarla taçlandırılması şart.

Kutlamaları abartmamak lazım futbolda.

SORUMLULUKLARI ARTTI…

Ayakları yere sağlam basan ileriye dönük daha istekli arzulu ve bu başarı sayesinde tutkallanan bir takım daha da büyük işler başarabilmek adına önemli bir mesafe kat etmiş durumdadır.

Bundan sonra gerek yönetimin, gerek teknik heyetin, gerekse de futbolcuların görev ve sorumlulukları daha da ağırlaşmıştır.

Sarı kırmızılı renktaşımızda da kritik günler yaşanıyor.

408 maçta Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde ilk kez üst üste iki Süper Lig maçını gol atamadan kaybetti.

AKILLARDA KALANLAR

Maç sonundaki sevinci hep birlikte paylaştık.

İşte size birkaç paylaşım.

Vali Şehmus Günaydın, "Galatasaray karşısında üstün bir oyun oynayarak 3-0 galip gelen Kayserispor’umuzu tebrik ediyorum.Emeği geçenlere teşekkürler."

Dr. Memduh Büyükkılıç, "Bravo çocuklar, helal olsun size 90 dakika boyunca Galatasaray karşısında mükemmel bir futbol sergileyen ve 3-0 galip olan Yukatel Kayserispor’umuzu tebrik ediyorum. Bir alkış da büyük Kayserispor taraftarına..."

Thiam : "Allah'a şükürler olsun kazandık.Maçtan önce yaptığımız analizlerde hocamızla birlikte karar verdik. Takım halinde önde basma kararını aldık. Bunu çok iyi uyguladık."

Emrah Başsan: "Galatasaray'ın ekmeğini yedim. Küçüklükten beri herkesin tuttuğu takım vardır. Gol attığım için mutlu oldum. Duygusal anlar yaşadım. Tabii şu anda ekmeğimizi Kayserispor'dan kazanıyoruz. Dolayısıyla elimden geleni yapıyorum."

Dr. Alpaslan Baki Ertekin, "2 yıl önce böyle bir twit atmışım. Kazanmak ve 3 puan almak çok önemli.  Galatasaray gibi bir devi 3-0 gibi net bir skorla yenmek büyük başarı. Ama 3 puandan daha önemli olan mücadele etmek ve seyir zevki yüksek futbol oynamak. Sağolun"

KİM NE DİYOR?

Rıdvan Dilmen: "Galatasaray, şampiyonluk yarışında yokum mesajı verdi, şampiyonluğa oynar havasını keşke verseydi, vermedi.Nelsson doğru transfer değil. 40 haftalık periyotta, kupa, Avrupa falan 55 maç varken rotasyonu ilk 6 haftada yiyemezsiniz."

Erman Toroğlu:” Helal olsun Kayseri’ye. Hak edip kazandılar. Galatasaray dua etsin, 5 olurdu. "Fatih Terim şu anda gizli başkan. Bir yönetim teknik direktör sayesinde seçiliyorsa o kulübün idaresi olmaz. Teknik Direktörün arkasına sığınıp başkan ve yönetim oluyorsa bu sonuçlara katlanacaksınız.”

Levent Tüzemen:"Feghouli, Cezayir'de yıldız. Galatasaray'da yürüyor. Anlamıyorum!"

İlker Yağcıoğlu: "5 haftada 10 puan. Puan ortalaması oldukça yüksek. Hikmet Hoca uzun zamandır ilk kez 2. haftada takım aldı ve son derece iyi başladı."

Muslera: "Kayserispor'u tebrik etmek istiyorum, bence galibiyeti sonuna kadar hak ettiler. Hafta boyu çok iyi çalışıyoruz. Buna bir bahane aramamalıyız. Takıma yeni katılan arkadaşlar var. Adaptasyon sorunu var. Ama bu bahane olmamalı"

Fatih Terim: "Herhalde Hikmet hoca maçı anlatmıştır. Bu kadar uzun kaldığına göre. Ben bir daha anlatmayayım. Sağ olsun benim yerime de anlatmıştır. Neticeler yanlış olabilir ama biz doğru yoldayız."

İLK 6 HAFTAYA DAİR

Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu’nda Kayserispor ile karşılaştı.

Ligde geride kalan haftalarda İstanbul ekibi 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda 8 puanda kaldı. Kayserispor ise 3 galibiyet ve 1'er beraberlik ve mağlubiyet neticesinde 10 puan kazandı.

İkinci milli maç arasına kadar 12-14 puan çok iyi bir başarı olacaktır sarı kırmızılılar adına.

Pazar günü Giresunspor (D) ve ardından Trabzonspor (İ) maçları Galatasaray maçını daha da anlamlı bir hale getirebilir sarı kırmızılı camia adına.

GİGİ FORMÜLÜ…

Yukatel Kayserispor’da öncelik Galatasaray’dan puan ya da puanlar almaktı.

Çok şükür 48 Yıl aradan sonra da olsa bunu başardı ve Tarihi bir galibiyete imza attı temsilcimiz.

Şimdi sırada ikinci formül ligin yeni takımı Giresunspor’dan puan ya da puanlar almak.

Zaten bu iki maçla ilgili hedef 4 puan üzerine kurulmuştu.

GİGİ formülü tutacak mı, Pazar günü saat 15.45’te göreceğiz inşallah.

SAKATLARDA DÖNERSE…

Sarı kırmızılı takımın iki önemli kozu Campanharo ve Gavronoviç’in milli maç arasına kadar takma katkı sağlamalarının mümkün olmadığı ve sakatlıklarının sürdüğü biliniyor.

A Milli takımın 8 Ekim’de Norveç ve 11 Ekim’de Letonya ile oynanacak olan maçlar nedeni ile lige verilecek olan Milli ara sonrasında ancak bu iki oyuncunun 18 Ekim’deki Alanyaspor deplasmanına yetişebileceklerini yazmıştık geçtiğimiz günlerde.

Bu arada sarı kırmızılılar  8. Haftada 02 Ekim  Cumartesi  günü 16.00 Trabzonspor’u ağırladıktan sonra Milli araya gidecekler ve lige 9. Hafta’da  18 Ekim Pazartesi günkü  20.00 Aytemiz Alanyaspor deplasmanı ile dönecekler.

51. RANDEVUNUN ARDINDAN

Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı Kayserispor ile ligde 51. kez karşılaştı. Geride kalan maçlarda İstanbul ekibinin 32'ye 3 galibiyet üstünlüğü bulunuyordu. Kayserispor ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 50 kez birbirlerine rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda Cimbom, 32 kez sahadan galip ayrılırken, Kayseri ekibi ise 4 defa rakibini mağlup edebildi. 15 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Rekabette Aslan’ın toplam 112 golüne, Kayserispor 41 golle yanıt verdi.

YAŞAR KEMAL UĞURLU MU?

Kayserispor - Galatasaray karşılaşmasını Yaşar Kemal Uğurlu yönetirken,  Uğurlu'nun yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ile Serkan Çimen yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Kadir Sağlam yaptı.

Maçın Video Yardımcı Hakemi (VAR) Hakan Ceylandı. Ceylan’a, AVAR olarak Mustafa Kürşad Filiz eşlik etti.

Hakem Uğurlu, Galatasaray maçının ilk bölümünde ne yazık ki Kayserispor’u ince ince tırpanlıyor. Rakibe çalması gereken faulleri çalmıyor, penaltımızı es geçiyor, göstermesi gereken kartları çıkartmıyor ve bizim oyuncuları da kötü yönetimi ile adeta çıldırttı.

Ne zamanki Kayserispor öne geçti ve Galatasaray’ı hallaç pamuğu gibi atmaya başladı Uğurlu’da yönetimini düzeltti ve ilk kez 1-0’dan sonra temiz bir maç yönetti.

Sarı kırmızılı takımın Uğurlu ile kolay kazandığı ya da tartışmanın yaşanmadığı bir maçını hatırlamıyorum eğer 40 yıllık futbol hafızam beni yanıltmıyorsa.  Eğer Galatasaray biraz maça ortak olabilse idi bu maçta inanın içinden çıkılmaz bir maç haline gelir ve hakem kararları da tarihe geçebilirdi.

Allah’tan Kayserispor’un performansı hakemi de kurtardı ve tartışmaya açık her şey bir anda sarı kırmızılı takımın şanlı galibiyeti ile bertaraf edilmiş oldu.

RAKAMLARLA MAÇ…

Kayserispor’un 290 pas ile tamamladığı maçta Galatasaray 472 pas yaptı. Yani Kayserispor nerede ise dakikada 3, Galatasaray ise 5 pasla tamamladı müsabakayı. Bu arada topun oylunda kaldığı süre de son derece önemli.  Topla oynamada yüzde 37-63 ve pas isabetinde ise yüzde 76-86’lık bir tablo çıktı ortaya. Bu arada Toplam şutlarda 11/19 isabetli şutta 4-11, faullerde 12-11, sarı kartlarda 3-3, ofsaytlarda 3-2 ve kornerlerde ise 3-9’luk rakamlar yansıdı istatistiklere.

BU GALİBİYETLE NE OLDU?

Öncelikle 48 Yıllık bir hayal kırıklığı sona erdi.

Kayserispor’un özgüveni arttı.

Şehre sportif bağlamda bir huzur geldi.

Geleceğe dair beklentiler arttı ve takıma sahiplenme arzusu tavan yaptı.

Birlik-beraberlik adına verilen her olumlu mesaj bu şehre önemli katkılar sağladı.

Eğer Kayserispor bu tempoda oynar ve ligi 15 galibiyet üzerinde bitirebilirse mali yönden rahatlar ve borçlarla ilgili sorunda bu sezon sonunda olmasa da gelecek sezon itibarı ile sıfırlanabilir ve bir çok kişinin üzerinden de şaibe kalkar, Kayserispor, Kayserili kazanır ve kaybedilen güven yeniden tesis edilmiş olur.

1974’ten beri ilk defa sahasında Kayserispor’un Galatasaray’ı yenmesinin çok anlamlı olduğunu söyleyen başkan Gözbaşı, “Ligdeki yerimizi yavaş yavaş belirlemiş olduk” dedi.  

Yukatel Kayserispor bu sezon ligdeki üçüncü galibiyetini alırken, Senegalli futbolcusu Mame Baba Thiam ligdeki 3. Golüne imza koydu ve eski Galatasaraylı Emrah Başsan bu sezon ilk golünü kaydetti.  

Süper Lig tarihinde 48 yıl sonra Galatasaray'ı sahasında mağlup ederken, maçı 7 bin 73 taraftar izledi.   Kayserispor, Süper Lig'deki puanını 10'a yükseltti.  

DUYMADIKLARIMIZ…

Antalyaspor ve Konyaspor formalarıyla ülkemizde de oynayan Kamerun futbolunun efsane ismi Samuel Eto'o, Kamerun Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 20.09.2021 tarihli toplantısında, kadın futbolunun gelişimine katkı sağlamak amacıyla kadın liglerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin önemli kararlar aldı.

Türkiye Basketbol Ligi'nde 2021/22 sezonunda her hafta iki maç, TRT Spor Yıldız'da yayınlanacak.

TFF: Çaykur Rizespor-Altay maçında gol atma şansı olmasına rağmen, Fabricio Baiano'nun sakatlandığını görünce topu taca atarak, örnek bir harekette bulunan Erhan Çelenk’i ve bu anlamlı davranışı gerçekleştiren bir sporcuyu bünyesinde bulunduran Altay Spor Kulübümüzü tebrik ederiz.

Görünen o ki şu anda Fair Play’ın en şanslı ismi Erhan Çelenk… Tebrikler.

Muhammet Demir, Başakşehir'e 9. saniyede attığı golle Süper Lig tarihinin hızlı golünü atmış oldu.

Önceki rekor, 2008-09 sezonunda 12. saniyede gol atan Denizlispor'un golcü oyuncusu Darryl Roberts'a aitti.

Çaykur Rizespor, teknik direktör Bülent Uygun'la karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.