MUSTAFA CENGİZ


BÖYLESİ ÇOK AZ GÖRÜLÜR, KEYFİNİ ÇIKARTMAK LAZIM!

Kadir Has’ta ilklerin gecesi. Kayserispor lig tarihinde ilk kez Galatasaray’a 3 gol birden atıyor. Yukatel Kayserispor’da, Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray ile sahasında oynadığı maçın heyecanı yaşanıyor. Kayserispor, rakibi karşısında evindeki tek galibiyeti 1973-1974 sezonundaki ilk randevuda elde etti. 21 Nisan 1974 tarihinde yapılan maçı 2-0 kazanan Kayserispor,Galatasaray karşısında ligdeki 3 galibiyetini 2-0, 1-0 ve 2-1'lik sonuçlarla elde etti. Temsilcimiz ilk kez rakibi karşısında 4. galibiyetinde 3 gol birden atarak Tarih yazıyor. Teknik direktör Hikmet Karaman üst üste iki sezonda Fatih Terim’e karşı aldığı iki galibiyetle bir anda Terim’e karşı mağlubiyetler serisindeki şemsiyeyi tersine çeviriyor kelimenin tam anlamı ile.  Hiç kuşku yok ki hiç kimse bu maç öncesi böylesi bir hezimeti. Bu maçla ilgili Lung, Hosseini, Mensah ve Emrah Başsan’a özel bir parantez açmak lazım.


Kadir Has’ta ilklerin gecesi.

Kayserispor lig tarihinde ilk kez Galatasaray’a 3 gol birden atıyor.

Yukatel Kayserispor’da, Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray ile sahasında oynadığı maçın heyecanı yaşanıyor.

Kayserispor, rakibi karşısında evindeki tek galibiyeti 1973-1974 sezonundaki ilk randevuda elde etti. 21 Nisan 1974 tarihinde yapılan maçı 2-0 kazanan Kayserispor,Galatasaray karşısında ligdeki 3 galibiyetini 2-0, 1-0 ve 2-1'lik sonuçlarla elde etti.

Temsilcimiz ilk kez rakibi karşısında 4. galibiyetinde 3 gol birden atarak Tarih yazıyor.

Teknik direktör Hikmet Karaman üst üste iki sezonda Fatih Terim’e karşı aldığı iki galibiyetle bir anda Terim’e karşı mağlubiyetler serisindeki şemsiyeyi tersine çeviriyor kelimenin tam anlamı ile. 

Hiç kuşku yok ki hiç kimse bu maç öncesi böylesi bir hezimeti.

Bu maçla ilgili Lung, Hosseini, Mensah ve Emrah Başsan’a özel bir parantez açmak lazım.

KAFADAN AVANTAJLI BAŞLAMAK

17 Maçta bir yenebildiğimiz 10 maçta bir berabere kaldığımız Galatasaray’ı öylesine sıkıntılı bir süreçte yakalıyoruz ki “Kadir Has’ta bugün bu iş olmazsa ne zaman?” sorusu bile o kadar anlamsız ve havada kalıyor.

Nitekim maç öncesinde hem Alanyaspor mağlubiyetinin izleri hem de yaşanan sıkıntılı süreç nedeni ile gelinen noktada Terim’e karşı sadece geçen sezon Ankaragücü’nün başında bir kez kazanabilen Kayserispor teknik direktörü Hikmet Karaman,rakibin zaaflarını iyi değerlendirmek istediklerini vurgulayarak "Galatasaray'ın 11'inde 6-7 değişiklik var. Takım olarak oyunu kontrol etmek isteyen yapıları var. Şu ana kadar ise 6 gol yediler. 2-0'dan 2-2'ye gelen maçlar. Bizim goller atmamız lazım. 1 gol yetmez. 3 puan, olmazsa 1 puan istiyoruz." diyor.

EKSİKLERE DAİR

Kayserispor’da Campanharo, Gavronoviç başta olmak üzere sakatlıkları bulunan Uğur Demirok, Anthony Uzodimma ve Covid 19 testi pozitif çıkan Gökhan Sazdağı forma giyemeyen isimler olarak dikkat çekerken,  sakatlıı geçen Lionel Carole ise forma bekleyen bir isim olarak dikkat çekti maç öncesinde teknik heyetten.

Brezilyalı futbolcu Marcao, sakatlıkları devam eden Arda Turan ile Sacha Boey de Kayseri ile oynanacak mücadelede yer alamayan isimler.

CİDDİ ROTASYON VAR                                         

Cicaldau, Halil Dervişoğlu ve Berkan Kutlu’nun yer almadığı Galatasaray'ın Kayserispor maçı ile ilgili olarak Fatih Terim, Galatasaray'ın Kayserispor ile oynayacağı maçta Alpaslan Öztürk, Mostafa Mohamed, Emre Kılınç ve Gustavo Assunçao'ya ilk 11'de görev veriyor.

Gustavo Asunçao’nun Kayserispor maçı performansı ne olacak?

Mostafa Mohamed’i forvette tek oynatan Terim‘in 4-2-3-1 tertibine karşın Karaman’ın 4-2-3-1’inde bu kez Thiam kanattan santrafora çekiliyor ve defansta Majid Hosseini Carole ilk 11’de. Ramazan ve Yasir’in kesik yediği kadromuzda İbrahim Akdağ, Emrah Başsan yerli kontenjanından Lung ise performansı ile maçın kilit adamı olarak kadroda.

Yedek kulübesinde Fernandes, Carlos Mane, Kemen ikinci yarıda formaya yakın isimler, Cim Bom’da ise yedek kulübesinde R. Babel, Morutan, Luyindama ve Diagne maçı forse edebilecek nitelikteki oyuncular. 

SON 8 MAÇA DAİR…

Yakın zaman içinde son 8 maçımızda 7 mağlubiyet ve 1 beraberliğimiz var Cim Bom’a karşı ve +3 toplamda 23 gol yedik.

72 golle en fazla gol yediğimiz takım Galatasaray ve 19 maçla da en çok kaybettiğimiz ve ne ilginçtir ki  16 maçtır sarı kırmızılı takıma karşı Kayseri’de kaybetmiyor. (8G-8B)

Sahasında oynadığı son 11 lig maçının hiçbirinde üst üste iki kez aynı sonucu alamayan Kayserispor (3G 54B 3M) son karşılaşmada Kasımpaşa önünde 2-0 kazandı.

KAYBETMEME GELENEĞİ

Galatasaray, Süper Lig’de son maçlarda Kayserispor’a mağlup olmuyor. Sarı-kırmızılılar, Kayseri ekibine son olarak 12 Şubat 2017 tarihinde İstanbul'da oynanan karşılaşmada mağlup oldu. Aslan daha sonra oynanan 8 müsabakada 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Bu arada süper ligde çıktığı son 7 puan kaybeden Galatasaray (2B1M) daha önceki 12 karşılaşmada aynı miktarda puan kaybetmişti. (9G 2B ve 1M) 

Ancak son günlerde Lazio maçı hariç ciddi sıkıntı çeken Fatih Terim ve öğrencileri Kayserispor’un hırs, azim ve akıl dolu futbolu karşısında Kadir Has’ta çaresiz kalıyorlar tek kelime ile.

EMRAH BAŞSAN KAÇIRIYOR…

Muhammet Demir’in Başakşehir'e 9. saniyede attığı golle Süper Lig tarihinin hızlı golünü attığı haftada eğer Emrah Başsan biraz akıllı olabilse idi 17. Saniyede 1-0 öne geçmemiz içten bile değildi.

İlk çeyrek itibarı ile topla oy-nama yüzde 44-56, pas sayıları 75-93 ve isabetli pas yüzde 86-90 şeklinde. 

16. dakikada Mensah’ın ceza alanı dışında düşürülüşü akabinde pozisyonu pas geçen Uğurlu’nun oynattığı atakta Oğulcan’ın sert şutunu kale direği dibinde Allah’tan Lung güçlükle de olsa kornerle önlüyor.

Ardından Pozisyonun devamında Oğulcan’ın Mensah’a yaptığı bir başka faul yine sarı kartsız pas geçiliyor hakem tarafından. İlk 15 dakikada en az iki sarı kart ve birkaç faul kararı çıkmalı idi Galatasaray aleyhine.

30. dakikada Mensah’ın şutunu Muslera önlüyor ardından ilk sarı kart Hosseini’ye ne yazık ki.

BABA MAME THİAM…

Hatayspor’un deplasmanda Göztepe önünde Dijiorf ile 0-1 öne geçtiği dakikalarda  Oğulcan’ın sarı kart görmesi akabinde sağ kanattan kazandığımız faulü kullanan Mensah’ın asistinde Thiam penaltı noktasına yakın yerden sert şutlayarak Muslera’yı avlıyor ve 1-0 öne geçiriyor 39. dakikada sarı kırmızılı takımı. Sarı kırmızılı takım forması altındaki ikinci gole tecrübeli oyuncunun.

Maçın kilit ismi Mensah’ın orta alandaki maestro görevini başarı ile üstlendiği sarı kırmızılı takımın Hatayspor maçından gerekli dersleri çıkarttığı bir ilk yarı oynadık Kadir Has’ta.

Nisan 2016’da Antalyaspor forması ile Galatasaray’a karşı son golünü atan atan eski Cim Bom’lu Emrah Başsan’ın attığı jeneriklik gol devreye 21-0 önde gitmemize katkı sağlıyor. Bu golde Mensah’ın topu 3 kişiden saklayarak yaptığı asiste en az gol kadar değerli.

İlk yarı itibarı ile Yüzde 41-59 topla oynama, 147-201 pas ve yüzde 78-84 isabetli pas var. Şutlarda 7-9, isabetli şutlarda 3-2, faullerde 6-6, kartlarda 1-1, ofsaytlarda 2-1 ve kornerlerde ise 3-6’lık bir durum söz konusu.

İkinci yarıda 53. Dakikada VAR kararı ile kazandığımız Penaltıyı kullanan Thiam ikinci golünü kazandırırken, Ocak 2021’den bu yana Thiam bir lig maçında 2 gol birden atıyor.

TEBRİKLER TAKIM…

Kayserispor muhteşem olmasa da süper oynadı.

Öylesine bir galibiyete imza attı ki sarı kırmızılılar yılların özlemini dindiren gelecek için umut vadeden bir takım görüntüsü verdi.

Hatayspor maçındaki takım ile Galatasaray maçındaki takım arasında nerede ise yüzde yüz fark vardı.

Öncelikle farkı fark ettirdikleri için, ardından tarih yazdıkları için, Kayseri’yi gururlandırdıkları ve Kayseriliyi sevindirdikleri için teşekkürler.

Herkes iyi oynadı.

Üstüne düşeni fazlası ile yaptı.

Bileğimizin hakkı ile kazandık.

Gün bugün. Gün gurur günü.

Gün birlik ve beraberlik günü.

BU BAŞARI TAÇLANDIRILMALI…

Böylesi galibiyetle lig tarihimizde az görülür.
bu nedenle bu galibiyetin haklı olarak keyfini çıkartmalı ancak Giresun’a Galataray’ı yendiğimizi unutarak gitmeliyiz.

Böylesine anlım tarihi bir galibiyete imza atan sarı kırmızılı takımda emeği geçen 7’den 77’ye herkesi kutluyor, taraftarımıza teşekkür ediyorum.

BSu galibiyetin sezon sonu itibarı ile daha da anlamlı hale gelmesi için Ayakları yere sağlam basan, sürekliliği olan, kazanma geleneğini oturtan bir takım olmalı ve bu sezonu hiç olmazsa ilk 10’da bititerek taçlandırmalıyız.

Aksi takdirde Tarih yazdığımız böylesine anlımlı geceler sonrası yine tarih oluruz…

Geride kalan 6. hafta sonunda 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Kayserispor 10 puan toplarken Pazar günü Giresun deplasmanında saat 13.30’da sahaya çıkacak olan sarı kırmızılılar 8-11 Ekim’de oynayacağımız Norveç ve Letonya maçlarına kadar ki seride yine maksimum puanları toplamayı hedefliyor.

3 PUAN HASRETİ…

Süper Lig’de sezona GZT Giresunspor ve Hatayspor galibiyetleri ile başlayan Galatasaray daha sonra oynadığı 3 mücadeleden 3 puan alamadı. Sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa ve Trabzonspor ile berabere kalırken, Alanyaspor’a ve ardından da temsilcimiz Yukatel Kayserispor’a mağlup oldu.

3 Nisan 2021’de Hatay’da kaybeden Galatasaray’ın o tarihten bu yana ilk deplasman mağlubiyeti bu.

Takımın sürpriz gençleştirme operasyonu şu ana kadar bekleneni veremedi sarı kırmızılı takıma.

Fatih Terim’in koltuğu sallanıyor.

Galatasaray’da bu sezon işler yolunda gitmiyor.