MUSTAFA CENGİZ


BİZ NE ZAMAN DERS ALACAĞIZ?!...

Kayserispor geçmişten bir türlü ders almıyor. Son Alanya ve Konya maçları bunların en güzel örneği. İki takıma da karşı gerek takım gerek teknik adam olarak başarılı değiliz ve bunu tersine çevirmek için yaptığımız hamleler ne yazık ki işe bile yaramayı bırakın Alanya’da hezimet, Konya’da ise Rezaletin ikinci perdesi oldu adeta. Ne yazık ki Trabzonspor maçı dahil üst üste 3 mağlubiyet, kaybedilen 9 puan, rakip takımların makası daraltması ve sarı kırmızılı takımın kaybettiği ekonomik anlamdaki kayıplara paralel olarak ciddi bir prestij kaybı her yönden. Menajere ve Yönetime sıra geliyor Karaman’dan sonra. Eğer Karagümrük ve Fenerbahçe maçlarını kaybedersek bu takım son iki sezonda çekirge misali sıçradığı kümeden bu sezon kurtulamaz. Daha yolun başındayız ve zaman herkesin aklını başına devşirme zamanı.


Kayserispor geçmişten bir türlü ders almıyor.

Son Alanya ve Konya maçları bunların en güzel örneği.

İki takıma da karşı gerek takım gerek teknik adam olarak başarılı değiliz ve bunu tersine çevirmek için yaptığımız hamleler ne yazık ki işe bile yaramayı bırakın Alanya’da hezimet, Konya’da ise Rezaletin ikinci perdesi oldu adeta.

Kayserispor’da Hikmet Karaman’ın Hikmetli günleri kısa sürdü yine.

Geldiğinde fırtına gibi esen hoca, daha sonra dersine iyi çalışmayan talebe gibi adeta sapır sapır dökülüyor.

BU TAKIM NE OYNUYOR?

Maça dair bazı rakamları kısmet olursa yarın bu köşede paylaşacağım.

Bugün kim ne oynadıdan çok, kim ne oynamadı? bölümü bana göre önemli.

Zira; Kayserispor gerçekten son üç mağlubiyetle birlikte ne futbol oynuyor, ne de futbol oynamak adına pozitif bir çaba sergilemiyor sahada.

Galatasaray maçını çıkın 10 haftada sarı kırmızılı takımın bir iki maç haricinde ne oynadığını bilen-anlayan varsa beri gelsin lütfen!...

MAZERET HAKKINIZ YOK!...

Profesyonel bir takım böyle olmaz.

Profesyonel takımda herkes sürekli mazeret üretmez.

Ne teknik kadronun, ne de Yönetimin mazeret hakkı yok.

Eskiden para problemdi.

Peki ya bugün?

Bir Fernandes problemini bile çözemeyen yönetim yönetim olamaz…

Aldıklarını maharet gibi gösterenlerin, gönderdikleri ve gönderemedikleri asıl sorun.

Kayserispor her yönü ile kötü yönetiliyor ve bunun diyetini de sahadaki aldığı kötü sonuçlar ile tüm Kayseri’ye ödetiyor maalesef…

ENDİŞELERİMİZ HAKLI ÇIKTI

Maç öncesinde genelde şu görüşler hakimdi spor kamuoyunda.

“Kaybedersek bundan sonrası daha da sıkıntılı olur!...”

Ve…” Konya’da kaybın faturası herkes için ağır olur!”

Zira son dönemde üst üste gelen mağlubiyetler nedeni ile yaşanan sıkıntılı süreci aşmak isteyen sarı kırmızılılar Konya’da kaybetmek ve yeni bir kriz daha yaşamak istemiyorlardı.

Son iki haftada 6 puan kaybeden Kayserispor’da Galataray galibiyeti akabinde ki tüm gelişmeler ciddi eleştiri konusu olurken, özellikle son kaybedilen farklı 6-3’lük Alanyaspor mağlubiyeti taraftarı çileden çıkartmaya yetmiş ve hatta artmıştı bile…

Ne Kayserispor ne de Konyaspor ne pahasına olursa olsun 10.haftadaki zorlu buluşmada kaybeden taraf olmak istemiyorlardı.

KARAMAN’IN DURUMU…

2019 Yılındaki tatsız 2-1’lik Konya deplasmanı akabinde yolların ayrıldığı Yukatel Kayserispor teknik patron Hikmet Karaman, Konya deplasmanında bir kez daha aynı hüsranı yaşamak istemiyordu.

Son iki maçtaki Trabzonspor ve son Alanyaspor maçlarındaki mağlubiyetler nedeni ile koltuğu sallanan tecrübeli teknik adam 2019 yılında Konya deplasmanındaki 2-1’lik mağlubiyet akabinde yaşanan ayrığında bilincinde maça büyük önem veriyordu.

Hafta içindeki çalışmalarını Konya’da öncelikle kaybetmemek üzerine yapan Karaman, 3 puanlı bir Konya dönüşü ile de rakiplerinin kazanarak daralttıkları makası yeniden açmak ve milli amaç arasına kadar oynayacağımız maçlarda elini biraz daha güçlendirerek kredisini yükseltmek amacında idi Konya’da…

Peki sonuç ne oldu?

Ne yazık ki Trabzonspor maçı dahil üst üste 3 mağlubiyet, kaybedilen 9 puan, rakip takımların makası daraltması ve sarı kırmızılı takımın kaybettiği ekonomik anlamdaki kayıplara paralel olarak ciddi bir prestij kaybı her yönden.

KONYA CEPHESİ TEDİRGİNDİ…

Yukatel Kayserispor’u ağırlayan Konyaspor cephesi de Galatasaray maçındaki ilk yenilgi akabinde tedirgin çıkıyordu maça.

Ligde ilk kez kaybeden İlhan Palut’un talebeleri Galatasaray maçındaki kayıplar sonrasında ligin 10. Haftasında bir kez daha kazaya uğramak istemezlerken, özellikle Palut’un da Karaman gibi yeterliliğinin tartışmaya açılması camiada ki tedirginliği bir kat daha artırmış ve beklentiler başka yöne evrilmişti.

Bu maça büyük önem yeşil beyazlı yönetimin akılcı bir hamle yaparak maç biletlerinde yüzde 50’lik bir indirime gitmesi ve biletleri 15-150 TL’den satışa sunarak yüzde 50 kapasiteye bile ulaşamayan taraftara kucak açması yeşil beyazlı camia adına önemli bir hamle idi kazanmak adına.

Evinde oynamanın avantajını iyi kullandı evsahibi takım sarı kırmızılı takıma tutan şansı ile de işi bitirdi ve 17 puanla nerede ise zirveye ortak bile olmaya başladı.

90 DAKİKAYA DAİR…

Yukatel Kayserispor, ligin 10. haftasında İttifak Holding Konyaspor ile deplasmanda oynarken, geride kalan haftalarda ise 9 hafta sonunda 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Kayserispor, toplam 11 puan toplamıştı.

Sarı kırmızılılar Trabzonspor maçı dahil 11 puanda sayıyorlar.

Rakipler makası daraltıyor.

Yakında son 4 takım içinde kendimizi bulursak buna kimse şaşırmasın…

Kayserispor’da  sarı kart cezalısı İbrahim Akdağ, Covid’ten dönen Uğur Konyaspor karşısında forma giyemezken, Fernandes sorunu sarı kırmızılıların başını epey ağrıtmaya devam ediyor.

Konya’da Lung, Onur, Hosseini, Kolovetsios, Yasir (Cardoso dk. 84 ?), Attamah (Mustafa dk. 88 ?), Uzodimma  (Campanharo dk. 46 ), Emrah, Mensah, Thiam (Gökhan dk. 74 ), Gavranovic (İlhan dk. 74 ) kadrosu ile yer alan sarı kırmızılılarda  Cenk, Emre, Mane, Ramazan, Eray forma şansı bulamayan diğer isimlerdi.

Konya’da sahaya çıkan kadro ne yazık ki yine Alanya’da yaşanan hüsranın bir benzerini daha yaşattı bizlere.

Bu takımda ruh yok, yardımlaşma yok, dayanışma yok.

Hepsinden önemlisi kazanma arzusu ve tabelayı lehimize değiştirecek bir adam yok takımda.

HAKEMLERE DAİR

Süper Lig'de 10. Haftada Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'nda saat 16.00'de oynanan İttifak Holding Konyaspor ile Yukatel Kayserispor maçında Sarper Barış Saka düdük çaldı. Saka’nın yardımcılıklarını Gökhan Barcın ve Murat Ergin Gözütok yaprken, maçın 4.Hakemi ise Ömer Faruk Turtay oldu. Müsabakada hakem dörtlüsüne Video Yardımcı Hakemi (VAR) Volkan Bayarslan ve AVAR olarak Bülent Birincioğlu eşlik etti.

Maçtan sonra kaptan Mensah’ın hakemlere yönelik yaptığı paylaşım ilginçti. Ayağının fotoğrafını paylaşan Mehsah adeta isyan ediyordu hakemlere.

Evet hakemler bu zorlu maçın hakemi olmayabilir ama futbol oynamayan bir Kayserispor’un geçerli mazereti hakemler olamaz.

Kaldı ki Mensah’a bir başka hakem ikinci sarıda kırmızıyı çoktan gösterir ve Ganalıyı atabilirdi de.                                        

Bu rezaleti yine hakemlere bağlamak çok büyük bir safdillik olur bana göre.

BUNDAN SONRASI MI?

Milli maç dönüşü Alanya ve Konya deplasmanları kelimenin tam anlamı ile fiyasko ile geride kaldı.

Aslında ikinci yarıdaki kritik yarışta içeride üst üste Alanya ve Konya’yı ağırlamak kümede kalma yarışında ciddi bir avantaj olacak ama acaba o güne kadar neler yaşanacak?

Bu sorunun cevabını henüz kimse kestiremiyor.

Bu hafta Kupa mesaimiz var hafta içinde Artvin Hopa ile 27 Ekim Çarşamba günü saat 20.45’te. Ardından ligde birbirinden kritik iki 90 dakika daha oynayacağız Karagümrük (İ) ve Fenerbahçe (D) ile.

Sonrası yine bir milli maç arası Kasım ayında ve İlk yarı sonuna kadar kesintisiz yoğun bir maç trafiği kupa ve ligde.

Karaman ile ilgili sanal alemde paylaşılanları bir okusanız aklınız şaşar.

Menajere ve Yönetime sıra geliyor Karaman’dan sonra.

Eğer Karagümrük ve Fenerbahçe maçlarını kaybedersek bu takım son iki sezonda çekirge misali sıçradığı kümeden bu sezon kurtulamaz.

Daha yolun başındayız ve zaman herkesin aklını başına devşirme zamanı.