NEBAHAT ERDOĞAN


BİR KUPA’DAN İKİ ŞAMPİYON ÇIKAR MI?

Ne şahane bir maç oldu 29 Aralık 2023 akşamı… Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynanması planlanan Galatasaray- Fenerbahçe Süper kupa maçı... Dillere destan bir maç ve bir ilke imza atılan iki şampiyon takım…


Cumhuriyetimizin 100.yılında öncelikle Arabistan da oynanmasına karar verilmesi 100. Yılımıza yakışan bir davranış değildi. 

Ülkede saha kıtlığı mı vardı acaba taa elin arabının ayağına gidildi? 

Gidildi gidilmesine ama gelin görün ki elin arabı bize, haddini aşarak her iki takım oyuncularının Atatürk portresini taşıyan 100. yıl formalarıyla ısınmaya çıkmalarını, Fenerbahçe’nin seremonide Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerinin yazılı olduğu, Galatasaray’ın ise “Ne mutlu Türk diyene” pankartıyla katılmalarını engelleyerek  hükmetmeye kalkmasın mı, 

Bayrağımıza, İstiklal Marşımıza ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e kendi aklınca yasak getiriyor bu ne cüret, bu ne saygısızlık, bizim yegane varlığımızın temeli olan Atamıza yapılacak hakaret kimsenin haddine değildir böyle bir davranışa asla müsaade etmeyeceğimizi elin arabıda,tüm dünya da bilmelidir.

Bu olaylardan sonraFenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbekgerekeni yapıp budayatmayı protesto ederek maçı oynamadan yurda dönme kararı takdire şayan oldu.

Burada yan yana gelmeyen her iki takımımızın  tek yürek olması Türkiye’nin gücünü göstermiştir.

Ve yine hiçbir savaşı kaybetmeyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kazanmıştır.

MİNİ BİR HATIRLATMA…

Bu olayları yine muhalefete yükleyen iktidar, insanları kutuplaştırmaktan da geri kalmadıtüm sorumluluğu muhalefete yüklemekten geri kalmadılar. Oysaki ne olmuştu 15 Temmuz darbe girişiminde, körfez ülkeleri için  "Darbe girişimi olduğu zaman Körfez'de kimlerin buna sevindiğini çok iyi biliyoruz" deyip, şöyle devam etti: 

"Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de var. 

Kimlerin o geceyi nasıl geçirdiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye'de ne oldu, ne oluyor, bitti mi, gidiyor mu, darbe neticeye ulaştı mı, ulaşıyor mu? Bunu takip edenleri çok iyi biliyoruz. 

Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz." diyerek Suudi Arabistan ve Katarı hedef almıştı, ama şimdi ne hikmetse yine kardeş ülke oluverdi elin arabı,  araptan bize kardeş olmaz,arap benim kardeşim değildir. Bizler Cumhuriyet’in evlatlarıyız…

Nasıl bir toplum haline geldik daha iki gün önce İstanbul’da Filistin’e destek yürüyüşünde üniversiteli bir öğrenci  bayrak açan birine, yumruklu saldırı gerçekleştirdi ve gözaltına alındı. 

Düşünsenize Suudi Arabistan’da kendi değerlerimize yasak konuluyor, kendi ülkemizde Arapça yazılı bayrakların açılmasına uyarı mahiyetinde yapılan davranışta çıkan arbede de Türk genci gözaltına alınıyor bu ne yaman çelişki…

Bu tür olaylar partiler için olmamalı, bizim geçmişimiz, tarihimiz kanlı savaşlarla doludur. 

Onun için atılan her adım, kendi değerlerimize sahiplenerek ülkemizin çıkarları için olmalıdır. 

ATATÜRK KUPASI OLMALI…

Evet…

İlk kez oldu…

Ama güzel oldu sanırım.

Bir kupadan iki şampiyon çıkar mı?

Evet…

Hem de binlerce kez evet.

Hem Galatasaray, hem de Fenerbahçe gönüllerin şampiyonu oldular ve bu kupayı çoktan hak ettiler.

Bir de önerim var.

Daha önce bu kupa Cumhurbaşkanlığı kupası idi.

Sonra Süper kupa oldu.

Bu saatten son Atatürk kupası olarak oynanmalı.