FARUK ERGAN


BİR FİKRİM VAR….!


Bir fikrim var; Şu parti, bu insan, o gurup veya falan cemaat, böyle diyor diye onun yanında veya karşısında durmak, sizin fikrinizin olmadığı anlamını taşır. Başkalarının durduğu yere göre kendimizi konumlandırmak, kendimize ait fikirlerimizin olmadığının tescillenmesi demektir. Ayrı ayrı birey olduğumuza göre, herkesle hemfikir olmak gibi bir zorunluluğumuz veya diğer bireylerin bizim gibi düşünmek zorunluluğu olmamalı ve kimse görüşünden, düşüncesinden dolayı kınanmamalıdır.

Bir fikrim var; Yenilikçidir benim fikrim, öğrenmeye ve öğretmeye açıktır. Bıktırmadan, yormadan, dikta etmeden, hakaret etmeden, ikna ederek ve nezaket kuralları çerçevesinde sadece fikrimi beyan ederim. İlahi emir dahi olsa, doğruluğunu kabul edeceksin, yapmak zorundasın demem, yapacaksın diyemem.

Bir fikrim var; Kamuyu talan eden ve Vatana ihanet edenler istisna olmak üzere, çocukları, gençleri, masumları, zor şartlar altında yaşayanları, çocuklarının eğitimi için her türlü fedakarlığı göze alan, aç susuz kalan ebeveynleri sevgiyle kucaklayalım. Maddi imkanları yerinde ve müsait olanlar, Üniversite öğrencileri başta olmak üzere diğer gençlerin eğitim, gıda ve barınma ihtiyaçlarını, kitap ve kırtasiye giderlerini karşılamak için bütçe ayıralım.

Bir fikrim var; Onur, haysiyet tanımını iliklerine kadar yaşayan, Vatan sevgisinden ve savunmasından taviz vermeyen, asla edepsizlik yapmayan insanları özel tutmak koşuluyla. İnsanlara kin ve nefret depolayan, Adaleti dışlayan, sağlık ve eğitimi umursamayan, herkes tarafından kandırılan, Cumhuriyet ilkelerine ve kurucularına küfür ederek beslenen, dini inancından dolayı ayrımcılığa tabii tutulan ve bir kesime mağduriyet veren yönetici ve siyasilerden uzaklaşalım. Yönetim makamında yaptığı yanlışları savunacak kadar cahil olanları, yasaların bizlere verdiği yetkiyle cezalandıralım ve bulundukları makamdan uzaklaştıralım.

Bir fikrim var; Özellikle ve öncelikle kız evlatlarınızı, erkek çocuklarınızı ve velisi olduğunuz öğrencileri istismarcılara, laik sistemi benimsemeyen yerlere, tarikat ve cemaat evlerine, Atatürk’e düşmanlık yaparak ve küfür ederek yaşamlarını devam ettiren guruplara teslim etmeyiniz. Hiç kimsenin olmadığı ve görmediği yerde bile yasalara ve kurallara uyan, ahlaken gelişmiş ve iyi eğitim almış insanların görevli olduğu okulları tercih etmeniz, çocuklarınızın iyi eğitim almasına ve sizin huzur içinde, insanlık için faydalı bireyler yetiştirmenize yol açacaktır. Çok kitap okuyan, herhangi bir enstrüman çalan, seyahat etmekten korkmayan ve özgüveni gelişmiş çocuklara özel ihtimam gösterin. Dünyanın gelişmesine katkı sunacaklardır.

“Her şey neye layıksa ona dönüşür.” Mevlana