MUSTAFA CENGİZ


BAKALIM İKİ VEKİLİN SÖZ DÜELLOSU SANDIĞA NASIL YANSIYACAK?!...

Bu pirincin daha çok su alacağı kesin. Dikkat çeken gerek Genç gerekse de Ersoy haricinde pek fazla ismin topa girmediği. Konuşmadıkları. Ya da kendilerine öyle talimat verilmiş olsa gerek. Sanırım bu seçim iki vekil açısından onur savaşına dönüşmüş durumda. Son söz seçmenin olacak Pınarbaşı’nda. Cumhur İttifakı ortakları açısından 31 Mart yerel seçimlerinin sağlaması, CHP açısından yurt genelinde elde edilen seçimlerin Pınarbaşı ile taçlandırılması. Başkan adayları Menduh Uzunluoğlu ve Deniz Yağan içinde bir anlamda yine ve yeniden güven oylaması olacak Türkü-Çerkezi-Avşarı-Kürdü nezdinde 2 Haziran’da. Bakalım ömrümüz var ise hep birlikte göreceğiz inşallah…


Geçtiğimiz günlerde bu sütunlarda Pınarbaşı seçimlerine dair hem sandığa yansıyan sonuçları hem de 2 Haziran’da yenilenecek olan seçimlere dair birçok hem yaşanmış, hem de yaşanabileceklere dair bir çok bilgi paylaşmıştım.

Şu anda bu seçime dair gerek CHP Milletvekili Aşkın Genç’in hem de MHP Milletvekili Mustafa Baki Ersoy’un söz düellosu sürüyor.

İkisi de Milli Savunma bakanlığı komisyon üyesi.

Geçtiğimiz günlerde Gürcistan gezisinde de bir arada idiler. 

Bu seçime onların dışında genel manada pek asılan yok gibi.

Ya da sürekli onların açıklamaları nedeni ile kamuoyunda böyle bir algı oluşmuş durumda.

Bazen seviye düşüyor mu?

Maalesef evet… Yerlerde geziyor…

Bugün her iki vekilin de son açıklamalarından yola çıkarak tablonun nerelere evrildiğine bir göz atacağız.

Takdir siz değerli okurlarımızın olacak.

“PINARBAŞI HALKI BU SORULARIN 

CEVAPLARINI BEKLİYOR”

CHP Milletvekili Aşkın Genç, iptal edilen Pınarbaşı seçimleri ile ilgili MHP’li milletvekillerinin CHP'ye yönelik sözlerine yanıt verirken bazı soruları da gündeme getirdi.

Mesela diyor ki? 

Olmayan gündemler yaratmak yerine Pınarbaşı halkı bu soruların cevaplarını bekliyor:

-Pınarbaşı neden gelişmedi?

-Pınarbaşı neden göç veriyor?

-Pınarbaşı’nın memurları neden Pınarbaşı’nda oturmuyor?

-Pınarbaşı’nın okulları neden başarısız?

-Pınarbaşı’nın camilerinde neden imam yok?

-Doğalgaz Kayseri’nin tüm ilçelerinde kullanılırken neden hala Pınarbaşı’nda yok?

-Pınarbaşı belediyesinin borcu ne kadar?

-Kışın D-300 karayolunda yaşanan kazaların önüne neden geçilemiyor?

-Tarihi öneme haiz ve çok önemli bir kavşak noktasında yer alan Pınarbaşı neden tarım ve hayvancılıkta geriliyor da olumlu hiçbir konuda bir arpa boyu yol alamıyor?

-Meslek yüksek okulu bölümleri neden geliştirilemiyor? Öğrenci kapasitesi neden artırılamıyor? Neden 4 yıllık fakülteler açılamıyor?”

DİN VE MİLLİYETÇİLİK 

ÜZERİNDEN SİYASET…

Genç, “Milletin iradesiyle zıtlaşmaya ve hesaplaşmaya çalışanların hiçbir şart ve koşulda başarılı olmaları mümkün değildir. 

Gelin din ve milliyetçilik üzerinden siyaset yapmayı bırakın, gelin hizmet siyaseti yapalım. 

Gelin Pınarbaşı’yı daha hızlı ve daha güçlü kim kalkındırır onun yarışını yapalım ve kararı Pınarbaşı halkına bırakalım” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve milletin iradesinin üzerinde hiçbir irade yoktur. 

31 Mart’ta Pınarbaşı halkı özgür iradesiyle Deniz Yağan’ı Belediye Başkanı olarak seçmiş ancak seçmenin iradesi gasp edilerek başkanımızın mazbatası verilmemiştir. 

2 Haziran’da tekrarlanacak seçimde Pınarbaşı halkı daha büyük farkla Deniz Yağan’ın hakkını teslim edecek ve kendisini hak ettiği belediye başkanlığı makamına taşıyacaktır. 

Buna inancımız tamdır. Son günlerde MHP Kayseri Milletvekili arkadaşlarımızın açıklamalarını takip ediyor ve ne yazık ki milletin 31 Mart seçimlerinde verdiği mesajı anlamadıklarını veya anlamak istemediklerini görüyorum. 

Burada mesele hizmettir kim Pınarbaşı halkına daha iyi hizmet eder, kim Pınarbaşı’yı daha geliştirir, kim Pınarbaşı’yı hak ettiği yere taşır. Bir tarafta ilçeyi 30 yıldır yöneten ve yerinde bile saymayıp daha da geri götüren bir anlayış, diğer tarafta Türkiye’de 412 belediye kazanmış, son 5 yılda başarı ile yönettiği belediyeleri büyük farklarla tekrar kazanmış ve Türkiye’nin 1’inci partisi olmuş halkın yönettiği, kaynakların halk için harcandığı Cumhuriyet Halk Partili belediyeler var."

AĞIR İTHAMLAR…

Genç’in açıklamasında ağır ithamlar var.

Diyor ki;  “Devraldığımız belediyelerdeki israf ve talan kamuoyu ile paylaşılıyor. Halkın parasının nerelere harcandığını hep beraber ibretle izliyoruz. Benim ülkemin emeklisi, memuru, öğrencisi, işçisi evine ekmek götüremezken, Et ve Süt Kurumu’nun önünde sabah 04:00’de ucuz et alabilmek için kuyruğa girerken, ucuz yemek yiyebilmek için kent lokantalarının önünde kuyruklarda beklerken, 10 bin TL emekli maaşı ile 17 bin TL asgari ücret ile açlık sınırının altında yaşamaya çalışırken, makam odalarını, makam arabalarını, saltanatı ve şatafatı görüyorsunuz. Bıraktığınız borcu, batağı görüyorsunuz. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkının nerelere gittiğini görüyorsunuz. 

Bunun sorumlusu ülkeyi ve belediyeleri yıllardır yöneten Cumhur İttifakının ta kendisidir. AKP ve MHP’nin ta kendisidir. “

KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER MAHKEMEDE ŞAŞAR

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'in açıklamalarına Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'dan sert yanıt geldi. 

Ersoy, Genç’in doğruları söylemekten kaçındığını belirterek, Genç,  'Karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşıyor' ifadelerini kullandı. 

Pınarbaşı seçimlerinin iptal edilmesinin ardından MHP ve CHP cephesinden ard arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’in Baki Ersoy’a yönelik açıklamalarının ardından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy sosyal medyadan yanıt verdi. CHP’nin Pınarbaşı’da halkın iradesine haksızlık yaptığını ortaya çıkardıklarını belirten Ersoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘ Biz milletin iradesine sahip çıktık. CHP’nin İlçe Seçim Kurulunda, adliye koridorlarında kazandığımız seçimi YSK’nın 11 üyesinin tamamının onayladığı hırsızlık ve usulsüzlükler ile nasıl Pınarbaşı halkının iradesine saygısızlık yaptığını ortaya çıkardık.

Ne yapsaydık bu haksızlığa kayıtsız mı kalsaydık? 

Hakkımızı savunmayarak susmamızı mı bekliyordunuz? 

Neden Aşkın Genç orada şahit olup onay verdiği haksız, hukuksuz işler için cümle kurmuyor? Kaymakamın odasında hakim bey ile diyalogumuza şahit olduğu halde neden küfür ettiğim kişinin hakim bey olmadığını orada onayladığını ve hakim bey ile helalleştiğimizi gördüğü halde karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşıyor? 

Sayın Aşkın Genç Milletvekilim o seçimi MHP 1100 oy fark ile kazandı ve tespitli ve YSK onaylı usulsüzlükler ile CHP kazanmış gibi algı yapıp hala mağduru oynamaya çalışıyorsunuz ama biz bunu her gittiğimiz yerde anlatmaya devam edeceğiz.Aziz hemşerilerimizin iradeleri ve tercihlerine saygılıyız ve onlar başımızın tacıdır.Kaldı ki meclis kürsüsünden tarih boyunca en fazla Pınarbaşı ilçemizin adını zikrederek sizin siyaset ile uğraşmadığınız uzun yıllar boyunca bizi Pınarbaşı dahil Kayserimizin bütün ilçelerine hizmet götürebilmek adına çok çalıştık,çalışmaya devam edeceğiz.2 Haziran’da inşallah kıymetli Pınarbaşılı hemşerilerimiz gerekli cevabı sandıkta vereceklerdir. Saygılarımla.’ 

PINARBAŞI’NDA MİLLET-VEKİL BULUŞMASI 

Baki Ersoy’un ilçeye yakın markajı sürüyor.

Son olarak hafta sonunda MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Pınarbaşı’nda Millet-Vekil buluşması gerçekleştirdi. 

Ersoy, yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“ Sevdamız Pınarbaşı’mızda Millet-Vekil buluşması düzenleyerek hemşerilerimizle bir araya geldik, taleplerini dinleyip dertlerine derman olmaya gayret gösterdik. 

Yemin ettik, 

Sevdamızın adı, mücadelemizin adı olacak. 

Hakkımız olanı geri almak için gece uyumadan, gündüz yorulmadan çok çalışacağız.” dedi. 

ERSOY’DAN GENÇ’E SERT YANIT

“Aşkın Genç hala yalan söylüyorsun ve sana yakışmıyor.

Ben hakime küfür etmedim, orayı ahlaksız insanlar ile abluka altına alıp hırsızlık yaptırdığın ve bana fiziki olarak saldırttığınız fetö artığı itlerinize küfür ettim.

Senin tavırlarına ve söylemlerine kaymakam bey dahil o odada bulunan herkes şâhittir. 

Ben yaptığım bir şeye yaptım diyecek kadar yürekli bir insanım.

Beni de sadece Kayseri değil Türkiye tanır.

Kendi partinin ve partililerinin sana baskı yaptığını biliyorum ama korkma ve doğruları konuşarak sana duyulan saygıyı kaybetme derim.

Pınarbaşı’nın siz yolunu bilmezken bizim yaptıklarımız ortadadır.

Ne yapacaksınız 2 Haziran’da yine hırsızlık yaparak belediye kazanıp zafer işaretleri ile demlene demlene kutlama mı yapacaksınız?

Ya da Sarız’da yaptığınız gibi helal ekmeğinin peşinde olan insanları mı işten çıkarıp perişan mı edeceksiniz ?

Pınarbaşı Belediyesinin borcunu sorduğunuz şu anda görevli vali yardımcımız ne cevap verdi, neden açıklama yapamadınız ?

Biz yaptığımız her şeyin arkasındayız. Bunu unutmayın..!”

AŞKIN GENÇ’TEN BAKİ ERSOY’A YANIT

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un 31 Mart akşamı Pınarbaşı Adliyesi’nde yaşananlar olaylar ile ilgili açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

Genç, “Benim 31 Mart gecesi Pınarbaşı Adliyesi’nde şahit olduğum, bir Milletvekilinin Devletin Hakimine küfrettiği ve saldırdığıdır. 

Ben bir Kayseri Milletvekili olarak sağduyu göstererek olayların büyümesini engellemek ve yatıştırmak için var gücümle çalıştım” dedi.

SON SÖZÜ SEÇMEN SÖYLEYECEK…

Bu pirincin daha çok su alacağı kesin.

Dikkat çeken gerek Genç gerekse de Ersoy haricinde pek fazla ismin topa girmediği.

Konuşmadıkları.

Ya da kendilerine öyle talimat verilmiş olsa gerek. 

Sanırım bu seçim iki vekil açısından onur savaşına dönüşmüş durumda.

Son söz seçmenin olacak Pınarbaşı’nda.

Cumhur İttifakı ortakları açısından 31 Mart yerel seçimlerinin sağlaması, CHP açısından yurt genelinde elde edilen seçimlerin Pınarbaşı ile taçlandırılması.

Başkan adayları Menduh Uzunluoğlu ve Deniz Yağan içinde bir anlamda yine ve yeniden güven oylaması olacak Türkü-Çerkezi-Avşarı-Kürdü nezdinde 2 Haziran’da. 

Bakalım ömrümüz var ise hep birlikte göreceğiz inşallah…