NEBAHAT ERDOĞAN


BAĞIŞIKLIK YAPTI…

Ne seçimler gördü bu ülke, kimler geldi, kimler geçti satır satır yazsak sayfalar yetmez… Her siyasi farklı görüşte olsa da, bir araya gelerek ülkenin sorunlarını tartışabiliyorlardı. Seçim döneminde de hem vaatleriyle sahada koşarlardı, hem de tv programlarında tartışmaya açık oturumlara katılıyorlardı. O zamanlar çok fazla yayın organları da yoktu. TRT’nin bozulmadığı günlerdi. O zaman merhum parti liderleri TV’ye çıkar çatır çatır tartışırlardı. Hatırladığım kadarıyla bir birleri hakkında asılsız haber çıkarttıklarına hiç rastlamadım.


Ne seçimler gördü bu ülke, kimler geldi, kimler geçti satır satır yazsak sayfalar yetmez… 

Her siyasi farklı görüşte olsa da, bir araya gelerek ülkenin sorunlarını tartışabiliyorlardı. 

Seçim döneminde de hem vaatleriyle sahada koşarlardı, hem de tv programlarında tartışmaya açık oturumlara katılıyorlardı. 

O zamanlar çok fazla yayın organları da yoktu. 

TRT’nin bozulmadığı günlerdi.

O zaman merhum parti liderleri TV’ye çıkar çatır çatır tartışırlardı. 

Hatırladığım kadarıyla bir birleri hakkında asılsız haber çıkarttıklarına hiç rastlamadım.

Geçtiğimiz seçimlerde de “kirli siyaset” başlıklı yazımda bahsetmiştim, siyasilerin vaatleri dışında rakipleri için hiç hoş olmayan davranış sergilemeleri, iftiralar, yalanlar, dolanlar, gerçek dışı görüntüler, seçimin ilk maddesi haline gelmişti.

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala değişen hiçbir şeylerin olmadığını görüyoruz. “aynı tas, aynı hamam, yola devam”  kazanlar kaynıyor, sular durulmuyor…

NE ZAMAN OLACAK?

Kumpaslar, iftiralar birbiri ardına geliyor…

Merak ediyorum ne zaman adaletli bir seçim yaşayacak bu ülke acaba?

Fani dünya her şeyin gelip geçici olduğunu bilmek lazım, kimse kalıcı değildir, onun için ne kadar temiz bir hayat yaşadın o kadar güzel anılırsın.

Daha çok olmadı bir yıl önceki seçimlerde, herkes kendince doğru sözler sarf etti. 

Ama geçen bir yıl sürede, doğru söylediklerini zannedenlerin vatandaşı kandırma, oyalama taktiğiydi.

VAATLER…VAATLER…

Geçtiğimiz seçimlerde verilen vaatler yerine geldi mi bir bakalım;

-İlk sırada enflasyon düşecekti ama hala üç haneli, 31 mart yerel seçimlerinden sonra düşüreceklermiş sabırsızlıkla bekliyoruz.

-6 Şubat 2023 depreminde 1 yıl içinde 650 bin konut yapılıp teslim edilmesi de vardı,  ve aynı durum dar gelirli vatandaşlar için de söz konusu idi. kısa sürede herkesi ev sahibi yapma sözleri verilmişti,  ama yurdun bir çok bölgesinde, TOKİ mağdurları her geçen gün bangır bangır seslerini duyurmaya çalışıyor, temeli atılmamış, teslim alamadıkları evleri için.

Depreminin en çok vurduğu Hatay da ve deprem olan diğer illerde aradan 1 yıl geçmesine rağmen hala depremzedelere evleri teslim edilmedi.  Derken ;

İki gün önce 31 mart seçimlerine 10 gün “sen nelere kadirsin ey oy” dedirtecek gelişmeler yaşandı Kahramanmaraş’ta konut teslim töreni yapıldı.

Neyse ki seçimler var yoksa verilen vaatler hep sözde kalacak gibi

NE OLACAK BU EMEKLİNİN HALİ? 

Gelelim son bölümü. 

-Emeklilerin refaha kavuşması vardı verilen sözler arasında.

Peki ne oldu?

Malum 2024 Emeklilerin yılı…

Ama; Erdoğan’ın “En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı, yeterli değil ancak ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim veya sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz” dedi, ve  emekli ucuz ekmek kuyruğunda…

Bir taraftan Türkiye’nin yüzde 4,5 oranında büyüyerek büyük başarı sağladıklarını söylüyor. 

Diğer taraftan ülkenin tüm yatırımlarını durdursak bile karşılayamayız diyor. 

Bu ne yaman bir çelişki böyle çözebilene helal olsun.

Bizlerde alıştık sanırım bu vaatlere bağışıklık yaptı artık.

Seçimlere sayılı günler kala temennimiz entrikaların olmadığı, güvenlik içinde hilesiz, hurdasız adilane bir seçim olması.

Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan şey Demokrasi ve Laiklik…