MUSTAFA CENGİZ


ANTALYA MAÇINDA 3 PUAN İLAÇ OLUR!

Zorlu virajlarda, umudun tükenmek üzere olduğu yerde, hayata tutunmanın her şeye rağmen zorunlu olduğu bir süreçte kullanılır. “İlaç olur!” deriz İşte Antalyaspor maçındaki tablo tam da bu şekilde. Sarı kırmızılı camia adına “Antalya maçında 3 puan ilaç olur!”


Futbolda klasik bir deyim vardır.

Zorlu virajlarda, umudun tükenmek üzere olduğu yerde, hayata tutunmanın her şeye rağmen zorunlu olduğu bir süreçte kullanılır.

“İlaç olur!” deriz

İşte Antalyaspor maçındaki tablo tam da bu şekilde.

Sarı kırmızılı camia adına “Antalya maçında 3 puan ilaç olur!”

DOKTOR DA, TEŞHİS TE BELLİ…

Madem bugün tıbbi terimlerden gidiyoruz o halde devam edelim.

Sarı kırmızılı takımın durumu malum.

Doktor Hikmet Karaman.

Teşhis belli.

Reçeteye aynen şu yazılacak.

“Bu takıma acilen 3 puan şart!”

O halde ne yapıp edip, tedavi sürecine hızlı bir geçiş yaparak yarın ki Antalyaspor maçında 3 puan almalı ve hastalık emareleri gösteren Kayserispor’u bir an önce ayağa kaldırmalıyız.

Aksini düşünmek bile istemiyoruz.

O tür bir tedavi süreci daha da ağır olur herkes bağlamında.

O tür bir tablo karşısında Doktorun tayini çıkar, takıma yeni reçete yazacak isimler aranır, hastalığın daha da büyümemesi için takımdaki rahatsızlık veren birimlerle yollar ayrılır.

Başka türlü konular da tartışılmaya başlanır…

RİZE’DEN KUPA’YA… ORA’DAN ANTALYA’YA…

Çaykur Rizespor maçına sarı kırmızılılar Lung, Onur, Kolovetsios, Hosseini, Carole, İbrahim, Campanharo, Kemen, Mustafa, İlhan, Gavranovic kadrosu ile çıkmışlardı.

Çarşamba Kupa randevusunda ise sahaya çıkan kadromuz Bilal , Attamah, Hosseini, Kemen (Nurettin dk. 62), Gökhan Sazdağı, Emre Demir  (Mustafa Pektemek dk. 74 ), Uğur (Uzodimma dk. 46), Mane (Mehmet Eray dk. 62), Onur Bulut , Ramazan (İlhan Parlak dk. 74), Yasir  kadrosu şeklinde oldu.

Bakalım yarın ki zorlu buluşma için teknik patron Hikmet Karaman’ın sahaya süreceği tertip ve kadro ne şekilde olacak?

ELİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ

Iğdır kupa maçı akabinde ligde ilk yarının tamamlanmasına sayılı haftalar kala bu hafta evindeki Antalyaspor maçı akabinde gelecek hafta ligde büyük bir sarsıntı yaşayan Beşiktaş deplasmanına gidecek olan sarı kırmızılılar bu maçı kazanarak kaybetme opsiyonunu da elde etmek istiyor.

Zira ilk yarı itibarı ile 22/25 puan bandına oturamayan bir takımın bu kadar puan zaafı akabinde Ara Transferde ne yaparsa yapsın ilk yarıda topladığından yüzde 30 fazla puan alması şart ve ligden yine 4 takım düşeceği de unutulmamalı…

HAKEMLERE DAİR…

Süper Lig'in 15. haftasında görev alacak hakemler belli oldu.

Kayserispor’un Antalyaspor’u ağırlayacağı maçın hakemi ise Halil Umut Meler. Meler’in yan triolarında Mustafa Emre Eyisoy ve Candaş Elbil görev yapacak. Maçın dördüncü hakemi Davut Dakul Çelik. VAR ve AVAR ise maç günü açıklanacak.

Kayserispor’un kaderi bu ne yazık ki.

Ya Yaşar Kemal Uğurlu, Ya da Halil Umut Meler…

Biri hep uğursuz geliyor, öteki ise meletiyor…

Ne acıdır ki Kayserispor, Meler yönetiminde oynadığı son 4 maçta galibiyet elde edemedi. (2M - 2B)

İnşaallah Antalyaspor maçında da korkulan olmaz!...

12. ADAMIN MAÇI OLACAK…

Yukatel Kayserispor ile Antalyaspor arasında bu hafta Pazar günü oynanacak olan 15. Hafta müsabakası 12. Adamın maçı olacak.

Teknik kadro ile taraftarın uyum sorunu olduğu bir gerçek.

Bazı maçlarda da alınan kötü sonuçlar nedeni ile Karaman’ın istifaya davet ettiler.

Sarı kırmızılı takımın kritik süreçte en önemli motivasyon kaynağı olan ve iyi günde-kötü günde, karda-kışta-kıyamette her zaman destekçisi olan taraftar Pazar gününü iple çekiyor.

“Kayseriliyim” diyen herkesin ortak buluşma noktası Kayserispor.

Kayserispor’un alacağı bir galibiyet ve 3 puanın getirisi kadar yaşanacak olumsuzluklarında bilincinde olan başta Kapalı Kale olmak üzere taraftar her zaman olduğu gibi taşın altına elini koyarak takımına destek vermek için hazır bekliyor.

ANTALYASPOR’A DAİR…

Ersun Yanal’ın ayrılış şekli şık olmadı Güney temsilcisinde.

Nuri Şahin göreve gelirken futbolcu-teknik adam olarak ağır bir sorumluluğa imza attı.

Eskiden İngilizlerde bu sistem çok yaygındı.

Menajer Futbolcu (Kevin Keagen-Daglish başta olmak üzere bir çokları bu modelin hem saha kenarında hem de saha içine girip oyuna tesir edebilecek düzeyde isimlerdi)

Ananyaspor maçında Boffin, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Naldo , Kudriashov (Bahadır Öztürk dk. 84 ), Güray Vural , Poli (Hakan Özmert dk. 71 ), Fredy  (Floranus dk. 84 ), Doğukan Sinik , Amilton (Milosevic dk. 84 ), Mukairu  (Gökdeniz Bayrakdar dk. 90 ) Yedekler: Doğukan Özkan, Eren Albayrak, Nuri Şahin, Ersin Zehir, Ghacha, Gökdeniz Bayrakdar ve Kupa maçında Antalyaspor Sousa , Eren Albayrak , Emir Aydın  (Güray Vural dk. 46 ), Naldo , Bahadır Öztürk , Floranus , Mevlüt Han Ekelik (Mustafa Erdilman dk. 72 ), Hakan Özmert  (Poli dk. 46 ), Erkan Eyibil  (Amilton dk. 46), Ghacha (Ege Bilsel dk. 82 ), Gökdeniz Bayrakdar  kadroları ile mücadele etti.

Antalyaspor’da Boffin, Naldo, Fredy , Hakan Özmert , Amilton, Güray Vural, Mukairu ilk 11’de göze batan isimler.

Yedek kulübesi de maçın gidişatına tesir edebilecek nitelikte zengin Kayserispor’a oranla kırmızı beyazlıların.