MUSTAFA CENGİZ


ALANYA’DA TATİL YAPTIK, KONYA’DA PİDE YEMEYELİM!

Galatasaray maçı ile Kayseri bazında sağlanan konsensüs ve takıma olan destek ve katkı son Trabzonspor ve Alanya maçlarındaki hezimet sonrasında tam tersi rüzgarlar estirmeye ve koltukları sallamaya başladı. Ligdeki takımlar yavaş yavaş toparlanıyorlar.Sarı kırmızılı takımda teknik patron Hikmet Karaman, ne yapıp edip Konyaspor maçı ile başlayan yeni süreçte bir çıkış yolu bulmalı!... Zira ardından iç sahadaki Karagümrük ve deplasmandaki Fenerbahçe maçları son milli maç arasına kadar hiçte kolay olmayan diğer buluşmalar olacak Yukatel Kayserispor adına. Hem “Takım düşüren teknik adam” apoletinden kurtulmak, hem de şehrin takımına kazandıracağı yeni galibiyetler ve puanlarla bu sezon büyük yatırımlarla büyük düşünen sarı kırmızılı camiayı içinde bulunduğu ortamdan çekip almalı Karaman…


Kayserispor’da kritik günler yaşanıyor.

Alanya mağlubiyeti işin tuzu biberi oldu.

Galatasaray maçı ile Kayseri bazında sağlanan konsensüs ve takıma olan destek ve katkı son Trabzonspor ve Alanya maçlarındaki hezimet sonrasında tam tersi rüzgarlar estirmeye ve koltukları sallamaya başladı.

Ligdeki takımlar yavaş yavaş toparlanıyorlar.

Karaman’da bunun farkında.

“Alttaki takımlarla teması kesmek için Konya’da kazanmak istiyoruz” diyor.

GEÇEN HAFTAYA DAİR…

Konyaspor ilk mağlubiyetini Galatasaray’dan alırken yeşil beyazlılar bu maçta 114.098 Km’lik koşuları ile haftanın üçüncüsü oldular. Yüzde 17’lik koşu oranı ve yüzde 1.4’lük deparı ile 6. Sırada bulunan ve 113.361 Km koşan Galatasaray’dan fazla koşan ekip diri bir takım. Dikkat!...

Kayserispor’a gelince. 110.249 Km’lik koşu Yüzde 16’lık koşu oranı, yüzde 1.1’lik depar oranı ile 12. Sırada yer alan sarı kırmızılılar 6 gol yediği  ve 9. Haftada katedilen mesafeler bağlamında 7. Olan Alanyaspor’un 112.851 Km’lik koşusu ve Yüzde 17’lik koşu oranı ve yüzde 1.2’lik deparının gerisinde kaldı.  

KONYA CEPHESİ…

Konyaspor'un Galatasaray önündeki ilk 11'i Sehic, Skubic, Abdülkerim, Ahmet, Guilherme, Amir, Oğulcan, Endri, Serdar, Bytyqi, Rahmanovic şeklinde idi.

Yedekler mi?

Erten, Adil, Anicic, Soner, Nafican, Alper, Barış, Ahmet Karademir, Michalak, Ekrem şeklinde.

Fernando Muslera, Brezilya - Uruguay maçı sonrasında 10 bin km. yolculuk yaparak Konyaspor maçında kaledeki yerini alırken tam bir profesyonellik örneği sergiliyor Uruguaylı kaleci.

Bakalım bize karşı nasıl bir kadro tertibi çıkartacak İlhan Palut?

KARAMAN ÇIKIŞ YOLU BULMALI!...

Sarı kırmızılı takımda teknik patron Hikmet Karaman, ne yapıp edip Konyaspor maçı ile başlayan yeni süreçte bir çıkış yolu bulmalı!...

Zira ardından iç sahadaki Karagümrük ve deplasmandaki Fenerbahçe maçları son milli maç arasına kadar hiçte kolay olmayan diğer buluşmalar olacak Yukatel Kayserispor adına.

Hem “Takım düşüren teknik adam” apoletinden kurtulmak, hem de şehrin takımına kazandıracağı yeni galibiyetler ve puanlarla bu sezon büyük yatırımlarla büyük düşünen sarı kırmızılı camiayı içinde bulunduğu ortamdan çekip almalı Karaman…

BAKIŞ AÇISI

Konyaspor, Süper Lig’in 10. haftasında Kayserispor’u ağırlayacağı karşılaşmaya özel, biletlerde yüzde 50 indirim uygulandığını açıkladı.  

Yeşil beyazlılar maçın hassasiyetini çok iyi biliyorlar.

Bu hamle de büyük ihtimalle 12. Adamı tribünlere çekerek zaten yarı kapasiteli stadyumda ire vermemek ve taraftar desteği ile maça daha da iyi konsantre olmaya yönelik.

Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak karşılaşma öncesinde Konya’da alarm verilmiş, teyakkuz ilan edilmiş durumda nerede ise. Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, bu maça özel bilet fiyatlarında yüzde 50 indirim uygulandığı bildirildi.  

Karşılaşmanın bilet fiyatları 150 TL-15 TL arasında güncellendi.

KIRILMA NOKTASI…

Konyaspor, Galatasray’a 1-0 mağlup olarak bu sezon Süper Lig’de ilk yenilgisini alırken, yeşil beyazlı camiada Palut’un yerine Aykut Kocaman isminin dillendirilmesi hiç kuşku yok ki camiadaki çatlağında bir göstergesi.

Eğer Palut ve ekibi bu hafta sarı kırmızılı takıma kaybederse büyük ihtimalle teknik direktör kıyımının son halkası Palut ve kadrosu olacaktır.

Bu nedenle işi son derece ciddiye alıyorlar ve sıkı tutuyorlar.

Palut-Karaman buluşması bu haftanın en çok konuşulan buluşmalarından birisi olmaya aday.

HAKEMLERE DAİR…

MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın istifasının bomba gibi gündeme düştüğü, hakemlerin büyük bir çalkantı yaşadığı bir dönemde Konyaspor - Kayserispor maçını Sarper Barış Saka yönetecek.  

Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu'nda bugün saat 16.00'de oynanacak olan İttifak Holding Konyaspor ile Yukatel Kayserispor Sarper Barış Saka düdük çalarken,  yardımcılıklarını Gökhan Barcın ve Murat Ergin Gözütok yapacak. Maçın 4.Hakemi ise Ömer Faruk Turtay olurken, VAR ve AVAR Hakemleri ise maç günü açıklanacak.

Kritik süreçte pekte adını sıkça duymadığımız genç bir hakem dörtlüsü İnşaallah önce sahada ardından da VAR ve AVAR’da yeni bir hakem faciası daha yaşamayız giderayak.                                           

KRAVEST BİZE Mİ BİLENİYOR…

Kravest, İstanbul’a götürülmedi bile.  

Bakalım bugün bize karşı onayacak mı eski oyuncumuz?

Eksik forvetler olmasına karşın Galatasaray maçında Kravets’in kadroda olmadığıyla ilgili olarak İlhan Palut, “Tamamen benim tercihim oldu. Kravets’ten faydalanmak istemedim. Aslında insan faydalanmak istemez mi? Takım olarak faydalanabileceğimizi düşünmedim. Bu tamamen benim öngörüm, benim analizim ve benim kararım” açıklamasını yaptı.

Anlaşılan eski golcümüz bize özel hazırlanıyor.

Bu nedenle dikkat etmek lazım.

Ukraynalının sağı solu belli olmuyor.

İnşallah o da bize ilk 11’de çıkıp patlamaz…

HEM YİYELİM… HEM YENELİM…

Sonuç; Kayserispor milli maç dönüşü büyük umutlarla çıktığımız Alanya deplasmanında resmen tatil yaptı.

Bu kritik süreçte temennimiz, sarı kırmızılı takımın Konya deplasmanında meşhur Mevlana (Etli Pide) yiyerek dönmesi yerine hem etli pideyi yemesi hem de galibiyet alarak bundan sonraki zorlu süreç öncesinde kendisi Alanya mağlubiyeti akabinde affettirmesi yönünde.    

YOL AYRIMINDALAR…

Gerek Hikmet Karaman, gerekse de İlhan Palut için bu maçın anlamı son derece büyük.

Geçtiğimiz günlerde yazmış ve bir göndermede bulunmuş “İnşaallah Tarih Tekerrür etmez!” demiştim.

Sarı kırmızılı takımı takip edenler 2019 yılındaki 2-1’lik Konyaspor mağlubiyeti akabinde Erol Bedir-Hikmet Karaman-Erdem Kemaloğlu üçlüsünün gidişini hatırlayacaklardır.

Palut’un gönderilip Aykut Kocaman’ın getirilme senaryoları Konya’da ayyuka çıkmış durumda.

Keza Kayserispor’da da B Planına dair fısıltı gazeteleri susmuyor.

Bakalım Konya’da kazanan-kaybeden kim olacak?

Tarih tekerrür mü edecek, yoksa geçen haftadan ve tarihten ders alanlar ellerini güçlendirip prim yapabilecekler mi?

DERBY’E DAİR…

Sergen Yalçın sıkıntılı bir süreç yaşıyor ve Teknik Adam olarak birçok isim Kara Kartal’ı yakından takip ediyor.

Beşiktaş’ın Avrupa maçını erken oynaması ve Galatasaray’ın Perşembe akşamı sahaya çıkması doğaldır ki avantaj ve dezavantajları ortaya çıkartır.

Maçın kilit ismi Fırat Aydınus, kariyerinde daha önce 8 kez Beşiktaş - Galatasaray derybilerinde görev aldı. Bu maçlarda Galatasaray: 5, Beşiktaş: 2, Beraberlik: 1 skorları yaşandı.

İŞTE SİZE NURTOPU GİBİ BİR SORUN DAHA

MHK Başkanı Serdar Tatlı, TFF'ye istifasını sundu.

TFF, henüz istifayı kabul edip etmediğiyle ilgili açıklama yapmadı.

“Serdar Tatlı'nın ardından yeni MHK Başkanı kim olmalı?” sorusu da gündeme bomba gibi düştü.

Türk futbolunda son 20 yıllık süreçte MHK yönetimleri 14 kez değişirken 10 farklı isim başkanlık yaptı.

Hafızanızı bir yoklayın her dönem sorunlu, hem dönem eleştirilerin odağında ve hiç birisi de tarihe yaptığı unutulmaz hizmetler adına geçmek yerine unutulup gittiler sevapları ile günahları ile.

Deyim yerinde ise “Ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamadılar” açıkçası.

Kaybeden mi hep Türk futbolu oldu, olmaya da devam edecek…

Ligin daha 9. Haftası tamamlanırken sezon başı itibarı ile patlak veren hakemlere dair bu sorun ve Türk futbolunun 4 büyük takımının bu kadar baskıcı ve talepkar oluşu Anadolu Takımlarının yine ezildiği, yine üzüldüğünü bir başka sezonun habercisi.

İşimiz zordu, bu saatten sonra daha da zor olacak.

DUYMADIKLARIMIZ…

Euroleague'de 'Gizli' Kriz Marca: "EuroLeague CEO'su Bertomeu ve organizasyona desteklerini yineleyen 4 kulüp var: Fenerbahçe, Real Madrid, Barcelona, Baskonia. Bazı kulüpler FIBA Şampiyonlar Ligi'ne geçişi daha ciddi düşünüyor."

Bayern Münih, Bundesliga'nın ilk 8 haftasında 29 gole ulaşarak 1976/77 sezonundaki rekorunu tekrarladı.

Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde 137. golünü, kafayla ise kariyerinde 140. golünü attı.

Ronaldinho: Bunda şüphe yok. Neymar, benim varisim.

Newcastle United, Steve Bruce ile yolları ayırdı!  yeni başkan Yasir Al-Rumayyan ve kulübün ortağı Amanda Staveley'nin tercihi, yeni teknik direktörü sizce kim olmalı?

Bünyamin Gezer: "Metin Tokat'ın kendi isteğiyle istifa ettiğine inanmıyorum. İstifa ettirildiğine inanıyorum."

UEFA Gözlemcimiz Dilan Deniz Gökçek İşcan, 19-25 Ekim 2021 tarihleri arasında Portekiz’de oynanacak UEFA U-19 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası grup müsabakalarında hakem gözlemcisi olarak görev yapacak.

FIFA kokartlı hakemimiz Neslihan Muratdağı 20-26 Ekim 2021 tarihleri arasında Bulgaristan'da düzenlenecek olan UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Kadınlar Futbol Şampiyonası müsabakalarında görev alacak. Maçlarda, FIFA kokartlı yardımcı hakemimiz Sedef Aktan da yardımcı hakem olacak.