MUSTAFA CENGİZ


GÜVENLİ BİR LİMANA YANAŞTI GEMİ ÇOK ŞÜKÜR!

Size futbolda talihin nerede güleceği belli olmaz... Bu işi bu kadar uzatmanın anlamı yoktu ama maalesef bazen böyle oluyor. Son dönemde hep aynı terane. İşi hep bulaştırıyoruz. Kayserispor çok rahat ilk 10’da tamamlayabileceği bir ligi nerede ise küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya son 4 maç ile tamamlamak üzere. Bazen futbolda iyi oynar kaybedersiniz, ama bazen de Pendik deplasmanında olduğu gibi kötü oynar ama kazanırsınız. Eğer bu iş son 4 haftaya kalsa idi şimdi sarı kırmızılı camia başka şeyleri konuşuyor olacaktı… Bu saatten sonraki maçlar mı? Sarı kırmızılılar gereğini yapacaklardır!...


Bu işi bu kadar uzatmanın anlamı yoktu ama maalesef bazen böyle oluyor.

Son dönemde hep aynı terane.

İşi hep bulaştırıyoruz.

Kayserispor çok rahat ilk 10’da tamamlayabileceği bir ligi nerede ise küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya son 4 maç ile tamamlamak üzere.

Bazen futbolda iyi oynar kaybedersiniz, ama bazen de Pendik deplasmanında olduğu gibi kötü oynar ama kazanırsınız.

Size futbolda talihin nerede güleceği belli olmaz.

Sarı kırmızılılar deplasmandan aldığı galibiyetle puanını 40 yaparak rahat bir nefes aldı.

Trendyol Süper Ligi’nin 34. haftasında deplasmanda Pendikspor’un konuğu olan Kayserispor geriye düştüğü maçta sahadan 1-2 galip ayrılarak galibiyet orucuna son verdi.

Sarı kırmızılılara 3 puanı getiren golleri Boa Morte ve Mehdi Bourabia atarken, Pendikspor’un golünü ise N’diaye kaydetti.

DÜNYA DEVİNİN MERCEĞİNDE…

Doğan Alemdar’dan sonra bir güzel haber daha…

Gitti…

Gidiyor nerede ise…

Süper Lig'in en yüksek kurtarış yüzdesine sahip kalecileri arasında Bilal Bayazit %72 ile 4. sırada yer alırken, Bilal’e yurt dışı yolu sonuna kadar açıldı.

Kayserispor’da Süper ligin en çok kurtarış yapan kalecisi Bilal Beyazıt’ı Pendik maçında, dünyanın en büyük kulüplerinden Manchester United kulübü scoutları takip etti. 

Manchester’ın sezon sonu Altay Bayındır’ı göndereceği belirtiliyor.

MAÇIN ARDINDAN…

Süper Lig'in 34. haftasında Kayserispor 1-0 geriye düştüğü maçta Siltaş Yapı Pendikspor'u 2-1 mağlup ederek 6 maç sonra galibiyet sevinci yaşarken sarı kırmızılılar 37 puan krizinden de kurtuldu ve 40 puanla leigde kendisine “Güvenli bir liman” buldu.

Bugüne kadar Pendikspor'a sadece bu sezon Süper Lig'de rakip olan Kayserispor, Aralık 2023'te İstanbul ekibini konuk ettiği karşılaşmadan 2-0 galip ayrılırken maçın rövanşını da vermeyen sarı kırmızılılar (1-2) rakibinden aldığı 6 puanla kümeye tutunmasını bildi.

DOĞRU SÖZE NE DENİR?

Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, maçın genelinde istatiksel olarak rakipten daha iyi olduklarını söyleyerek, "Kayserispor iyi oynayarak bizi yenmedi" dedi.  

İbrahim Üzülmez yönetiminde evinde çıktığı dört Süper Lig maçının üçünü kaybeden Pendikspor (1G), daha önceki sekiz iç saha karşılaşmasında aldı mağlubiyet sayısını tekrarlama tehlikesi yaşıyor (4G 1B 4M).

Deplasmanda oynadığı son üç Süper Lig maçında gol atamayan Kayserispor (1B 2M), üst üste dört dış saha karşılaşmasını boş geçtiği son süreci Şubat-Mart 2012 arasında yaşamıştı (4M). Sarı kırmızılılar için bu sendromda Pendik deplasmanı ile son buldu.

Süper Lig'de oynadığı son 10 maçın sekizini kaybeden Pendikspor (1G 1B) bu mağlubiyetlerde en az ikişer gol yerken, puan çıkardığı iki karşılaşmada da kalesini gole kapattı (1-0 İstanbulspor & 0-0  Samsunspor).

İstanbul takımlarına konuk olduğu son beş Süper Lig maçının üçünü kazanan Kayserispor (2M), daha önceki 19 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısına ulaştı. (3G 5B 11M).

BUNDAN SONRA NE GAM NE KEDER

Çok bekledik.

Hatta büyük bir özlem basmıştı.

Haftalardır hep bu maçı bekledik.

Plakayı bir türlü bulamamanın sıkıntısı ile gittik Pendik deplasmanına.

Bu maçta olası puan kayıpları son dört haftada da ağzımın tadını epey kaçıracaktı.

Ne mutlu ki öyle olmadı.

Haftalardır süren kötümser tablo dağıldı.

Kara bulutlar gitti üzerimizden.

Kazandık.

3 Puanla döndük.

Ligi de bir anlamda kümede kalarak bitirdik.

Son dört maçta artık daha iyi bir klasman derecesi yapmak için oynayacağız.

"Gelen ağam, giden paşam olacak!"

SPONSORDAN CAMİAYA KUTLAMA...

Sarı kırmızılı takımın  Ana sponsoru Erciyes Anhadolu Holding CEO'su  Doç. Dr. Alpaslan Baki Ertekin “Lig uzun bir maraton.

Bu uzun maratonda her bir puan çok kıymetli.

Fakat bu hafta Mondihome Kayserisporumuzun Pendikspor karşısında 2-1’lik galibiyet ile almış olduğu 3 puan altın değerinde.

Bu galibiyet dolayısıyla tüm futbolcularımızı, Burak Hocamızı, Kapalı Kale’yi, Ali Çamlı başkan ve yönetim kurulumuzu tebrik ederim.

Lig henüz bitmedi, son 90 dakikanın son düdüğüne kadar mücadeleye devam.

Burak Hoca önümüzdeki yıl çok daha rahat maçlar seyredeceğimiz bir kadro kuracak ve o kadroyu çok daha mücadeleci oynayan bir takım haline getirecektir. ” paylaşımı ile camiayı kutladı.

TFF SEÇİMLERİNE DAİR…

Şimdilik belirlenen tarih 18 Temmuz.

Yani “Herkes ununu eleyip, eleğini asacak!”

Yeni sezona dair “Sıfır Kilometre bir başlangıç!” planları var.

TFF'de erken genel kurul yapılması yönündeki karara imza vermeyen kulüpler arasında dikkat çeken Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), seçimli genel kurulun 18 Temmuz'da yapılacağı yönündeki kararına destek verdiklerini söyledi.

Son dönemde TFF ile sıkı ilişkileri ile dikkat çeken Çamlı'nın "Ben imza vermeyeceğimi ilk başta ifade ettim. Federasyonun almış olduğu seçimli genel kurul tarihini biz kendi açımızdan da yeterli görüyoruz." değerlendirmesi de hangi tarafta olduğunun net bir şekilde ortaya konması bağlamında önemli.

Ayrıca bu konuya dair yaptığı değerlendirmelerde genelde politik bir yaklaşım sergileyen Çamlı, "Aday olan herkese eşit mesafedeyiz" derken, mevcut TFF'ye destek verme gerekçelerini ise Türk futboluna yayın ihalesi olsun, milli takımın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki durumu olsun, Trendyol'un sponsorluğu olsun, kulüplere ciddi katkılar sağlaması olarak gösterdi.

BU LİG BURAYA KADAR…

Sanırım Pendik galibiyeti ile başkan Çamlı, çok zorlandığı bir sezonda takımı kümede tutmanın huzuruna kavuşmuştur.

Eğer bu iş son 4 haftaya kalsa idi şimdi sarı kırmızılı camia başka şeyleri konuşuyor olacaktı…

Bu saatten sonraki maçlar mı?

Sarı kırmızılılar gereğini yapacaklardır!...