YERLİ AŞIDA KLİNİK TESTLER BAŞLIYOR

Başkan Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Çalış ile yerli aşı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Özdarendeli ile bir araya geldi.

SAĞLIK 12.10.2020 15:38:00 0
YERLİ AŞIDA KLİNİK TESTLER BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ile bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç,  “Yerli tip koronavirüs aşının gururu üniversitemize ve şehrimize ait olacak inşallah” dedi.
  Yerli aşı çalışmalarında ERÜ’de yürütülen çalışmaları da hassasiyetle takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörlüğü’nü ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ile görüştü.
  Başkan Büyükkılıç, karantina sürecini tamamlayarak yeniden görevine başlayan Rektör Çalış’a bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileterek, üniversite bünyesinde yürütülen yerli tip koronavirüs aşı çalışmalarındaki başarıdan dolayı tebrik etti.
   Erciyes Üniversitesi’ndeki aşı çalışmalarında gelinen noktanın kendisini ayrı bir sevindirdiğini anlatan Başkan Büyükkılıç şöyle konuştu: “Kıymetli Rektörümüze ve Aykut Hocam’a teşekkür ediyorum. Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı bağışıklık sağlamayı amaçlayan aşı çalışmalarında Erciyes Üniversitesi’nde gönüllü deneklerin hazır tutulduğunu ve 1 hafta- 10 gün gibi bir sürede insanlar üzerinde test edilebileceğini memnuniyetle gördüm. Yerli tip koronavirüs aşının gururu üniversitemize ve şehrimize ait olacak inşallah. Erciyes Üniversitemiz bizim gururumuz, bir marka. Başarılarınızın devamını diliyoruz.”
  ERÜ Rektörü Çalış da, her zaman kendilerini destekleyen Başkan Büyükkılıç’ın ziyaretinin kendilerini ve aşı çalışmasını yürüten ekibi mutlu ettiğini belirterek, destek ve moral ziyaretinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti.
  Yerli aşı çalışmalarının planlandığı gibi başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Rektör Çalış, “Kayserimiz inşallah aşının merkezi olacak. Diğer çalışmalarla ilgili aşılarımızda devam ediyor. Zaten Kırım Kongo devam ediyordu. Bir takım bazı aşılar da projelendirmiş durumdayız. ERÜ’yü birçok alanda olduğu gibi aşı alanında da şu anda ön planda. Merkez haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
  Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ise: “Biz zaten Erciyes Üniversitesi’nde uzun yıllardan beri aşı merkezimizde çalışmalar yapıyoruz. Bu pandemi döneminde de Sağlık Bakanlığının desteklediği Covid-19’a karşı aşı geliştirme projemiz vardı. Aynı zamanda Erciyes Üniversitesi Rektörümüz de çok büyük katkılar verdiler. Hem maddi hem de manevi olarak. Bizim görevimiz tabi ki biz aşıyla uğraşıyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Elbette bu ekip olayı ben ekibime de teşekkür ediyorum.” Haber Merkezi


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU