YAZAR YASEMİN AVANOĞLU AYDOĞAN’IN İKİNCİ KİTABI ÇIKTI

Yasemin Avanoğlu Aydoğan’ın ikinci kitabı olan ‘Nevi Şahına Münhasır’ çıktı.

KÜLTÜR-SANAT 3.12.2020 15:31:00 0
YAZAR YASEMİN AVANOĞLU AYDOĞAN’IN İKİNCİ KİTABI ÇIKTI

Kayseri basketbolunun unutulmaz isimlerinden merhum Behçet Avanoğlu’nun kızı ve Sümer Fen Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Yasemin Avanoğlu Aydoğan’ın ikinci kitabı olan ‘Nevi Şahına Münhasır’ çıktı. Hümanist Yayınlarından çıkan ve bir çok kitap satış noktasında satılan kitap kısa sürede en çok satılanlar arasında yer aldı.

Kayseri ve İstanbul’da bir çok önemli sivil toplum kuruluşlarında görevlerde bulunan ve aynı zamanda yazarlık yapan Yasemin Avanoğlu Aydoğan’ın ilk kitabı olan ‘Harflerime sevgi ektim’ eserinden sonra ikinci kitabı olan ‘Nevi Şahsına Münhasır’ da Hümanist Yayınlarından kitap severlerin beğenisine sunuldu. Ön satışı büyük ilgi gören kitap, raflarda yerini alır almazda aynı ilgiyi görerek, kısa sürede en çok satan kitaplar listesinde kendine yer buldu.

KİTAP HAKKINDA

Nevi Şahsına Münhasır; güçlü bir kadının zorluklara karşı durarak bizlere umut aşılayan hikâyesi. İmge’nin hayranlık uyandıran zarafeti, birçok insanın karanlığına ışık olmak için atan kalbi ve koşulsuzluğu yaşam felsefesi belleyen asaleti… İmge, toplumsal vicdanımızın sesi olmuştu. Daha önce duyulmayan çığlıkların, yakarışların, çözümsüzlüklerin karşısına güçlü bir dayanışma ile çıkıp toplumun genetik kodlarında olan dayanışmayı ve paylaşmayı yeniden hatırlatmış ve “Paylaştıkça çoğalacağız!” sloganını belleklere kazımıştı. O yüzden arkadaşları ona, ‘nevi şahsına münhasır’ diye hitap ederlerdi… İmge ile Naz’ın yollarının kesişmesi, ne kadar hüzünlü olursa olsun, sevgi ve umuttan mürekkep bir bağlılık doğurmuştu. Naz, ALS hastalığına erken yaşta yakalanmış genç bir kızdı. Ölümcül bir hastalığın pençesinde olmasına rağmen; bütün zorlukları korkusuzca karşılamış, üretmekten, sanatın iyileştirici gücüne sarılmaktan, sevmekten ve umut etmekten bir an bile vazgeçmemişti. Yaşadıklarıyla yoğurduğu şiirler, Naz’ın bu dünyaya bıraktığı nadide bir iz olarak zamansızlığa ulaştı. Yazar Yasemin Avanoğlu Aydoğan, tüm yaşanmışlıkları edebiyat yordamıyla harmanlayarak hikâye ve şiirlerin diliyle ALS hastalığına dikkat çekiyor…

HABER: SAMED AYDIN SUN

 


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI