ÜNLÜ RESSAM HASAN GÜRPINAR YİNE SANATINI KONUŞTURDU GÜRPINAR, 3.5 TONLUK KAYADAN ÖKÜZ HEYKELİ YAPIYOR

Kayseri’de yaptığı eserleriyle sanata yön veren ünlü ressam Hasan Gürpınar, şimdi de heykeltıraşlığa soyundu.

KÜLTÜR-SANAT 1.12.2020 17:26:00 0
ÜNLÜ RESSAM HASAN GÜRPINAR YİNE SANATINI KONUŞTURDU GÜRPINAR, 3.5 TONLUK KAYADAN ÖKÜZ HEYKELİ YAPIYOR

Kayseri’de yaptığı eserleriyle sanata yön veren ünlü ressam Hasan Gürpınar, şimdi de heykeltıraşlığa soyundu. Gürpınar, Tomarza yöresinden getirttiği yaklaşık 3.5 tonluk kaya parçasından öküz heykeli yapıyor. Tabir yerindeyse ilmek ilmek dokunuşlarla yapılan öküz heykeli gören herkesi şaşırtıyor.
  Kayseri’nin hatta Türkiye’nin ünlü ressamları arasında yer alan ve gittiği her yerde ilimize en iyi şekilde temsil eden Hasan Gürpınar, şimdi de heykeltıraşlılığıyla gündeme oturdu. Gürpınar, Tomarza yöresinden getirttiği yaklaşık 3.5 tonluk kaya parçasından öküz heykeli yapıyor.
  Yaklaşık bir buçuk aydır üzerinde yaptığı çalışmayı haber ekibimize aktaran Ünlü ressam Hasan Gürpınar şunları kaydetti. “Yozgat’ın Çayıralan ilçesinden köy meydanına konulması için benden bir öküz heykeli yapmam istendi. Bende gelen teklifi kabul ettim. Şimdi burada bir öküz heykeli yapıyoruz. Eskiden 40-50 yıl önce satenler olurdu. Bu seteni hayvanlar döndürürdü. Bizde yaptığımız bu öküz heykelinin hemen yan kasımlarına o seten taşlarını döşeyeceğiz. Bu yapılan öküz heykeli o seteni döndürecek. Yani burada klasik bir heykel çalışması yapıyoruz. Bu taş yani kaya parçası buraya geldiğinde üç tondan fazla büyük bir kütleydi. Klasik metotla keski ve çekişle kayayı parçaladık. Halende parçalamaya devam ediyoruz. Şu anda da yüzde yetmişi bitti. Bu kaya parçası Tomarza yöresinden geldi. Vandatis adını taşıyor.  Şimdi ben istiyorum ki, bizim Kayseri’nin Pastırması da sucuğu da meşhur. Dolayısıyla Kayseri denince ilk akla gelen pastırma ve sucuk olur. Ve onunda bilindiği gibi hammaddesi bu tür hayvanlardır. Yani bu tür heykel pastırmacılar parkına ya da Kayseri’nin girişine konulabilir. Bu bizim çalışmamız da olabilir. Bunun daha heybetlisini de yapabiliriz. Biz bu çalışmaya yaklaşık bir buçuk ay önce başladık. Daha bu heykelin üzerinde yapacağımız çok iş var. İnşallah kısa sürede tamamlayıp verilen siparişi yerine getirmiş olacağız. Ben buradan özellikle şunu söylemek istiyorum. Herkes beni Kayserimizde ressam olarak tanır. İyi bir ressam iyi bir heykeltıraş olabilir. Dolayısıyla çok yönlü ressamlık kimliğimizi heykeltıraşlılıkla da sürdürebiliriz ve güzel bir çalışmaya imza atabiliriz”.
  Bilindiği gibi Ünlü Ressam Hasan Gürpınhar, Melikgazi Belediyesinin sanat danışmanlığını da yürütüyor.
  Haber-Foto: Mehmet Yılmaz

 

 

 


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI