TYB’DE ÂŞIK SEYRANİ'NİN HAYATI ANLATILDI

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesinin“unutulmaz şahsiyetleri”anma etkinlikleri sürüyor. Etkinlikte, halk şairlerinden Abdullah Altınsoy, AşıkSeyrani’nin hayatını

KÜLTÜR-SANAT 10.09.2023 11:28:00 0
TYB’DE ÂŞIK SEYRANİ

 

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesinin“unutulmaz şahsiyetleri”anma etkinlikleri sürüyor. Dernek bu kez de AşıkSeyrani’nin hayat öyküsünü gündeme taşıdı. Etkinlikte, halk şairlerinden Abdullah Altınsoy, AşıkSeyrani’nin hayatını ve yaşam tarzını anlattı.

Tarihi Hunat Medresesinde gerçekleştirilen etkinliğe, TYB Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu, MazlumderŞube Başkanı Ahmet Taş, TYB Yönetim kurulu üyesi Vedat Önal, TYB Kadın kolları başkanı Meral Bulut, üyeler Şenay Özkan, Bilge Çalışkan, Ahmet Sıvacı, Bekir Oğuzbaşaran, Yüksel Kalkan ve çok sayıda davetli ile yazarlar katıldı. Etkinlikte AşıkSeyrani’nin hayat hikayesini Halk şairlerinden Abdullah Altınsoy anlattı.Altınsoy, AşıkSeyraniKayseri’nin Develi ilçesinin Everek Köyü’nde 1800’lü yıllarda dünyaya geldi. Bir imamın oğluydu. Önce babasından ders aldı,daha sonra iki yıl kadar medreseye devam etti. Develi o dönemde âşıkların uğrak yeriydi. Seyrani’de genç yaşta saza ve şiire ilgi duyardı. Kısa sürede olgun ve usta bir âşık oldu. İstanbul’a gitti. Âşıkların toplandığı semai kahvelerinde düzenlenen atışmalara katıldı. Bu atışmalarda devlet büyüklerini sert dille eleştirmeye başlayınca başı derde girdi. Develi’ye dönmek zorunda kaldı. Daha sonra Halep’e gidip geldi dedi.Program sonunda Bekir Oğuzbaşaran’daAşıkSeyrani’nin yaşamı hakkında bilgiler sunarten,Gazeteci-Yazar Yüksel Kalkan’da Seyrani’ninşiirlerinden örnekler sundu. Etkinlik, günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu. 

Haber: Mehmet Yılmaz


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”