TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ’NDE HAFTALIK EĞİTİMLER BAŞLADI

Türkiye Alzheimer Derneği (TAD) Kayseri Şubesinde, hasta yakınlarına, bakım verenlere ve halkımıza yönelik eğitimlere devam ediliyor.

YAŞAM 2.12.2021 16:50:00 0
TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ’NDE HAFTALIK EĞİTİMLER BAŞLADI

TAD Kayseri Şubesi Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Gültekin, Alzheimer hastalığının toplumda tanınması ve farkındalık bilincinin oluşması için yürütülen çalışmalar kapsamında haftalık eğitim toplantılarının ilkini verdi.
  TAD Kayseri Şubesi binasında
gerçekleştirilen toplantıya TAD Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin ile Alzheimer hasta yakınları, bakım verenler ve erken evre Alzheimer hastaları katıldı. Doç. Dr. Murat Gültekin, program hakkında gazetemize bilgiler vererek, “Alzheimer hastalığının toplumda tanınması, bu konudaki toplumsal bilincin geliştirilmesini sağlamak için bilgilendirme çalışmalarına devam etmekteyiz. Çarşamba günleri saat 12.00-13.00 saatleri arasında dernek binamızda konusunda uzman konuşmacılarımız bilgilendirme toplantıları yapmaktadır” ifadelerini kullandı.
  Derneğin faaliyet alanları ise şu şekilde:
  1- Eğitim Faaliyetleri: Peryodik olarak dernek şubesinde yapılmaktadır.
  2- Toplumu Bilgilendirme: Halka açık eğitim seminerleri.
  3- Kurumları Bilgilendirme: Yerel yönetimler, Sivil Toplum Örgütleri, okullar, Emniyet Müdürlüğü personeli, taksi şoförleri.
  4-Sağlık programları: Medya aracılığı ile bilgilendirme ve farkındalığın artırılması amacıyla doktorlarımızın katıldığı televizyon ve radyoların sağlık programları.
  5-Tiyatro oyunu sergilenmesi: Gönüllüler tarafından Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amaçlı yazılan ve yine gönüllüler tarafından sahnelenen tiyatro oyunları.
  6-Hasta yakınlarına bilgilendirme ve destek toplantıları: Alzheimer hastalığı ve hasta bakımı hakkında gerekli bilgilerin aktarıldığı haftada bir düzenlenen seminerler.
  7-Hasta yakınlarına danışma ve psikolojik destek toplantıları: Hasta yakınlarının üzerlerindeki bu ağır yük ile baş edebilme, stratejiler geliştirmelerini sağlamak ve yardımcı olmak için psikologlarla buluşma toplantıları.
  8-Yaşlı Bakım Elemanı Kursu: Üç aylık Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı sertifika eğitimleri.
  9-Eğitime destek programı: Üniversite öğrencilerinin ‘’Toplumsal Sorumluluk’’ derslerinin stajlarını dernek bünyesinde gerçekleştirmelerine olanak sağlanmaktadır. Bu şekilde, gençlerin hem hastalığı yakından tanımaları hem de konunun toplumsal boyutunu daha iyi anlamaları hedeflenmiştir.
  10- Ulusal Alzheimer Kongresi: Dernek merkezimiz tarafından her yıl düzenlenmektedir.
  11- Bilimsel Araştırmalar: TAD desteği ile Türkiye’de Alzheimer hastalığı ve demans prevalansını değerlendirilen çalışmalar yapılmıştır.
  12- Ev Ziyaretleri: Derneğe başvuran hasta ve hasta yakınlarına gönüllüler, eğitimli hemşireler, hastabakıcılar, sosyal hizmet uzmanı, vb. kişilerle ziyaretler düzenlenmektedir.
  13- Sosyal Sorumluluk Projesi: “Kaybolan Şahıslar 24 Saat Geçmeden Aranma Yapılamaz” kuralının Alzheimer hastaları için uygulanmaması yolunda gerekli düzenlemelerin yapılmasına önayak olunmuştur.
  14- Gündüz Yaşam Evi: Bu konudaki çalışmalarımız yerel yönetimler ile birlikte topluma hizmet sunmayı amaçlamaktadır.
  Haber: Samed Aydın SUN



YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU