TOK: “PINARBAŞI’NI KAZANMASAYDIK GENEL BAŞKANIMIN YÜZÜNE BAKAMAZDIM”

MHP İl Başkanı Serkan Tok gazetemiz personeline verdiği yemekte ülke ve Kayseri gündemini değerlendirerek soruları cevapladı.

POLİTİKA 13.10.2020 14:35:00 0
TOK: “PINARBAŞI’NI KAZANMASAYDIK GENEL BAŞKANIMIN YÜZÜNE BAKAMAZDIM”

MHP İL BAŞKANI SERKAN TOK: “PINARBAŞI’NI KAZANMASAYDIK GENEL BAŞKANIMIN YÜZÜNE BAKAMAZDIM”

  “EN MUTLU OLDUĞUM O GÜNDÜR”
  ***
Yapılan kongrede yeniden seçilen MHP İl Başkanı Serkan Tok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ülke ve Kayseri gündemini değerlendiren Başkan Tok yerel seçimlerde Pınarbaşı’nın hem genel başkanları hem de il teşkilatı için büyük önem arz ettiğini söyledi. Tok: “En mutlu olduğum gün o gündü. Pınarbaşı’nı almasaydık genel başkanımın karşısına çıkamaz yüzüne de bakamazdım” dedi.

  “İKİ VEKİLİMİZDEN DE MEMNUNUZ”
  *** Şehrin geleceği için otoban ve hızlı treninin çok önemli olduğunu vurgulayan Serkan Tok Cumhur İttifakı Kayseri milletvekillerinin de bu iki konu için gayret gösterdiklerini söyledi. Tok, MHP Milletvekili İsmail Özdemir ve Baki Ersoy ile uyum içinde çalıştıklarını söyleyerek “Teşkilat olarak her iki milletvekilimizden de memnununuz. Kayseri için gayret gösteriyorlar” dedi.
  “ERKEN SEÇİM YOK”
  Yapılan kongre ile yeniden il başkanı seçilen MHP İl Başkanı Serkan Tok gazetemiz Kayseri Gerçek Haber’e yemek verdi. Yemekte sorulara da içtenlikle cevap veren Başkan Serkan Tok erken seçimin gündemlerinde olmadığını belirtti. “Seçim saatinde ve zamanında” diyen ve yakında seçim olmasa bile seçim varmış gibi çalıştıklarını söyleyen Tok: “Şartlar oluştuğu zaman. Devletin verdiği tarih ve zaman neyse Genel Başkanımız da onu söylüyor. Bizler çalışıyoruz. 20 Eylül’den 12 Ekim’e kadar benim bir dakika boşum yok. Allaha binlerce şükür. Gelen bütün vatandaşlarımıza misafirlerimize teşekkür ediyorum hiç boş kalmadık. Çalışıyoruz yani” dedi.
 “PINARBAŞI VE AHLAT ÇOK ÖNEMLİYDİ”
 
MHP İl Başkanı Serkan Tok yerel seçimlerde Genel Başkanları Devlet Bahçeli için Pınarbaşı ve Ahlat’a büyük önem arz ettiğini belirterek: “Pınarbaşı, teşkilatım ve benim içinde çok önemliydi. Hedefimiz Pınarbaşı idi. Çok çalıştık almak için 21 kez Pınarbaşı’na gittik. Gerekirse orada da kalırdık. Çalışarak azim ve kararlılıkla Pınarbaşı’nı aldık. 2300 oy farkı ile Pınarbaşı’nı kazandık.  O gün en mutlu olduğum gündü. Zaten Pınarbaşı’nı alamasaydık Genel Başkanımın karşısına çıkamaz, yüzüne de bakamazdım. Allah şükürler olsun çalıştık kazandık. Allah bize nasip etti” diye konuştu.

 “UYUMLU ÇALIŞTIKTAN SONRA VEKİL SAYISI ÖNEMLİ DEĞİL”
  Tok seçimlerde oy oranlarının artıp atmayacağına dair bir soruya: “Bu milletvekili seçimlerinde 2023’e kadar biz bu şekilde ve bu tempoyla devam edersek şu inançtayım, sen yeter ki çalış Allah sana verir. Ben burada il teşkilatı ile ilçe teşkilatı ile düzenli ve birlik içinde çalıştıktan sonra milletvekili sayısı önemli değil. Ama benim bugünkünden fazla oy alacağımıza inancım var. İnancımızdan dolayı çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

  “BİZİM HER ŞEYİ YAPABİLME GÜCÜMÜZ YOK”
  Kayseri’de MHP her şeyi yapar gibi kanı oluştuğunu dile getiren Başkan Serkan Tok bu kanının doğru olmadığını çünkü belediyelerin böyle bir gücü olmadığını söyledi. Tok: “Ak partili belediye başkanları ile aramız çok iyi. Sıkıntılarımıza yardımcı oluyorlar sağ olsunlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nde şöyle bir kanı var. MHP her şeyi yapar öyle bir kanı oluştu Kayseri’de. Ama bizim her şeyi yapabilme gücümüz yok çünkü belediyelerin böyle bir gücü yok. Bize geliyorlar özellikle işle ilgili. Çünkü genel sıkıntı bu. Onu da çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yarın bir arkadaşımız gelir Talas Kocasinan veya Melikgazi’de bulunmak istiyorum derse vasfa uygun ise ben elimden gelen gayreti gösteririm. Ama bizim bir talebimiz olmuyor çünkü Genel Başkanımızın bize kesin talimatları var. Yani düşünebiliyor musunuz 2-2,5 seneye yaklaşmış sadece bir kişi talebi oldu, o da inandığımız bir kardeşimizdi. Onun haricinde talebimiz olmuyor. Olmamasının temel menedeni liderimizin bu konuda ki kesin talimatlarıdır” dedi.

  “200 KİŞİLİK SEÇİM KOMİSYONU OLUŞTURDUK”
 
MHP olarak her zaman seçime hazır olduklarını ve il başkanlığı listesini hazırlarken bazı isimlerin doğal olarak liste dışı kalmasının sıkıntısını yaşadığını bunu telafi edebilmek amacı ile de 200 kişilik bir seçim komisyonu oluşturduklarını vurgulayan Tok, MHP camiasında herkesin bir nefer gibi çalıştığını ve oluşturulan seçim komisyonunun ilimizde MHP’nin bir sonraki seçimde gerek oyların artırılması bağlamında gerekse de  geniş kitlelere ulaşmaları ve sorunların çözümü için son derece önemli bir misyon yüklendiğinin altını çizdi. 

  “YERELDE CUMHUR İTTİFATI OLARAK UYUMLUYUZ”
 
  Başkan Tok, Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıoğlan, Özvatan, Sarız ve Pınarbaşı belediyelerinin taleplerini hiçbir zaman geri çevirmediğini ve destek olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Sarıoğlan’a bildiğim kadarıyla 400 bin liralık kepçe temin ettiler. Sarıoğlan halkı bundan memnun. Pınarbaşı’na temin edildi. Pınarbaşı halkı bundan memnun. Biz elimizden gelen ne varsa onu zamanında yapmaya çalışıyoruz. Vatandaş onu görüyor. Geçen hafta yönetim listesini açıkladık orada bir başkan yardımcısı belirledik, belediyelerle, yerel yönetim ile ilgili. Hem meclis üyeleri ile irtibatı, hem de ilçelerin arasındaki irtibatı kuracak. Yani artık bilgi onda toplanacak. Nuri Candan Melikgazi yönetimindeydi, il teşkilatına aldık. O da alt komisyonlarını kuracak. Belediyelerden sorumlu. Kamu ile ilgili arkadaşlarımızın sorumlusu o. Özellikle merkezde ki belediye başkanlarından çok memnunum. Hiçbir telefonumuzu geri çevirmediler. Çözümü yoksa bile nedenini anlattılar. Uyumlu bir birliktelik var. Başkanlarımız sağ olsun geri dönüş yaptıkları için MHP Kayseri’de hala iş bitiriyor kanısı bu nedenle oluşuyor.”

  “GÖREV VERİRLERSE YAPARIM
  2023 yılında yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olur musunuz şeklinde soruya Tok: “Ben hep Allah’ım beni İl başkanlığımdan evime şanımla şerefimle göndermeyi nasip et diyorum. Ben en güzel haddimi bilirim bu teşkilatta benim öğrendiğim en güzel cümle şu sana hangi görev verildiyse onu verildiği süre içinde layıkıyla yap geri kalan noktada bir üste çıkmak Allah’ın ve teşkilatımın elinde. Görevden kaçamam. Görev verirler ise en iyi şekilde yapmaya çalışırım” diye cevap verdi.
   İki milletvekili ile uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Serkan Tok: “İki milletvekili ben onlar gibiyim onlarda bizim gibi. Yani onlar hem il başkanı gibi biz hem milletvekili gibiyiz. Zaten bizim aramız da öyle hiç bir sorun yok” dedi. MHP’nin baraj problemi olmadığını vurgulayan Tok: “MHP’nin baraj sıkıntısı yok. MHP’nin içinden bir parti çıkmasına rağmen o parti yüzde 9,5 almasına rağmen, MHP yine yüzde 12 aldı. En kötü zamanda bile MHP yüzde 12 gibi bir noktada” diye konuştu.  
  Ülkü Ocakları’nın 103 gün gibi bir süre kapatıldığını dile getiren Serkan Tok, kapatılmasının genel başkanlarının inisiyatifinde ve doğru bir karar olduğunu belirtti. Genel Merkezini açılması le birlikte Kayseri’nin de açıldığını belirterek Tok “Kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi.
   2023’de adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Serkan Tok dünya gündemini de değerlendirdi. Tok, dünyadaki Türkler ve Müslümanların güvenliği için Türkiye’nin her yerde olması gerektiğini söyledi. Semra Acar


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI