S.S. BEYAZITKENT KOOPERATİFİ ÜYELERİ KAYYUM İSTİYOR

GÜNCEL 24.10.2021 15:13:00 0
S.S. BEYAZITKENT KOOPERATİFİ ÜYELERİ KAYYUM İSTİYOR

S.S. Beyazıtkent Konut Yapı Kooperatifi üyesi bir grup Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek, Kooperatife Kayyum atanmasını istedi. Pankart açıp yönetimi istifaya çağıran üyeler,” bu kooperatif bizi dolandırmaya kalkıyorlar, dolandırıcılığın adını kooperatif koşmuşlar dediler.
  Cumhuriyet Meydanında üyeler adına basın açıklamasını Avukat Seyit Halil Yüzgeç yaptı. Yüzgeç, şunları kaydetti.” Kayseri S.S. Beyazıtkent Konut Yapı Kooperatifinde gelişen hukuka aykırı durumları anlatmak üzere sizleri davet etmiş bulunuyoruz. Burada bunulan insanlar kooperatif üyesi iken 21.03.2011 tarihinde genel kurulda alınan karar gereğince, kesin maliyetleri tespit edilen dairelerin borçlarının tamamını eksiksiz olarak ödeyerek kooperatif yetkilisinin refakatinde tapu müdürlüğünden dairelerinin kat mülkiyeti olarak tapusunu almışlardır.
  Aradan geçen 7 yıl süre içinde S.S. Beyazıtkent Konut Yapı Kooperatifi tarafından, hiçbir şekilde genel kurula çağrı, bilgilendirme, tebligat vs. yapılmadı. Kooperatif tarafından 24.03.2013, 06.04.2014, 01.06.2015, 06.03.2016, 26.03.2017, 30.06.2017 tarihlerinde yapılan hazirun listesinde de buradaki 204 üye yer almıştır ve yapılan genel kurullara çağrılmamıştır.  Yaklaşık 7 yıl sonra hiç kimsenin haberi, bilgisi ve imzası olmadan yeniden üye yapıldıkların ve sonrasında yine bir çok üye çağrılmadığı için tamamen yok hükmünde yapılan genel kurulda üyelür olmadığı halde alınan karar ile 204 dairesini almış olan üyelerden yeniden maliyet hesaplaması adı altında her birine yaklaşık 200. 000 TL (İkiyüz bin Türk Lirası) borç çıkarılmıştır. Bu borç faizi ile birlikte bugün 310 bin TL’ye çıkmıştır. Kooperatif yönetimi icra yoluyla üyelerin evlerini sattırıp üyelerimizi evsiz bırakmaya çalışmaktadır. Üyelerin tamamı dar gelirli, emekli, ek bir geliri olmayan insanlar. Bu borçları ödeme imkanları yoktur.  Yapılan yargılamalar esnasında tam bir bilirkişi faciası yaşanmıştır. Bilirkişi tarafından yapılan yargılama esnasında çelişkili raporlar düzenlenmişti. Tanıklar tarafından bilirkişilerden birinin kooperatifin kurmuş olduğu fason şirketle daire karşılığı danışmanlık sözleşmesi yaptığı ve davalardan önce ve sonrasında açılacak davalarla ilgili danışmanlıklar verildiği iddia edilmiştir. Ayrıca kooperatife ait olan bir arsanın da önce bir bankaya geçtiği sonrasında bilirkişinin eşi aracılığıyla alındığı ve bu arsaya inşaat yapılmaya başlandığı tapu kayıtlarında anlaşılmıştır. Kooperatifin açmış olduğu dava ise arsa bu kişilere geçtikten sonra kaldırılmıştır. Bu konuda suçu duyusunda bulunulmuş olup tahkikat devam etmektedir. Çelişkili raporlarla dosyanın gidişiyle oynanmıştır. Hukuk hiçbir zaman adaletsizliklerin aracı olmamalıdır. İnsanların helal rızıklarıyla ödemiş oldukları ve aldıkları evlerin ellerinden alınması hukukun rayından çıkması sonucunu doğurur. Hukuk şaibeli iş ve işlemlerin, çelişkili raporların kurbanı olmamalıdır. Biz hakkımızı sonuna kadar aramaya kararlıyız. Biliyoruz ki er yada geç adalet tecelli edecek haklar gerçek sahiplerinin olacaktır. Kimseye helal rızıklarımızı haksız yollarla vermeyeceğiz. Mücadelemiz bir hak arama ve adaletin tesisi mücadelesidir. Gerçeklerin er yada ortayla çıkma alışkanlığı vardır. Biz ülkemizde adaletin var olduğuna yürekten inanıyoruz. Hakkımızı söke söke alacağız. Her şey gizlenebilir, saklanabilir ama adalet güneşi elbette doğar, doğacaktır. Cumhurbaşkanımızdan ve ilgili bakanlarımızdan talebimiz, kesin maliyet hesabı yapılarak parası alınarak daireleri teslim edilmiş, tapuları verilmiş olan daire sahiplerinin mağdur edilmemeleridir. Mevcut kooperatif yönetimin hukuka aykırı davranması nedeniyle kooperatife KAYYUM Atanmasını talep etmekteyiz” 
Haber-Foto: Mehmet Yılmaz


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI