SAHAYI PAYLAŞAMADILAR!

Kayseri’nin siyaset arenasına yeni bir tartışma konusu girdi. AK Partili Karayel, “Sahada sadece biz varız” iddiasında bulundu. Siyasi çevreler, Karayel’in açıklamasını, “Bu sözlerin karşılığı Cumhur ittifakının ortağı MHP’yi yok

POLİTİKA 5.09.2021 16:54:00 0
SAHAYI PAYLAŞAMADILAR!

YENİ BİR “SİYASİ” KRİZ Mİ?

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Hafta sonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Karayel’in, “İl ve ilçe genelinde sahada sadece AK Parti var” sözleri, siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı siyasi çevreler, Karayel’in bu sözlerini, “İttifak ruhundan dem vuran AK Parti ve MHP ortaklığını sarsabilecek açıklamalardır. Bu sözlerden ittifak ortağı MHP sahada yok algısı çıkar. MHP İl Teşkilatı ve MHP’nin yeni İl Başkanı Adnan İncetoprak’ın bu sözlere bir karşılık verip vermeyeceği de ayrı bir merak konusu” şeklinde yorumladı.

MİLLET İTTİFAKI DA TOPA GİRDİ!

AK Partili İsmail Emrah Karayel’in, “Sahada sadece biz varız” sözlerine, Millet İttifakı ortaklarından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer ve İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel’den ayrı ayrı açıklamalar geldi. AK Partili Karayel’in sözlerine CHP’li Özer, “Bunların sahadan anladığı nedir doğrusu merak ediyorum. Bırakın Kayseri’yi, Türkiye’de bile sahada yoklar. Sahadan anladıkları acaba Katar mıdır? Onu da merak ediyorum” şeklinde karşılık verirken, İYİ Partili Yücel de, “Karayel’in sözlerine sadece gülsem acaba yeterli olur mu?” diye karşılık verdi.

“HANGİ YÜZLE SAHAYA ÇIKACAKLAR?”

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti’nin Nöbetçi Vekil uygulaması kapsamında Cumartesi günü parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in, “Sahada sadece AK Parti var” sözlerini eleştirdi. AK Parti’nin ne Türkiye ne de Kayseri’de sahada olmadığının altını çizen Özer, “Bunlar hangi sahada gerçekten çok merak ediyorum. Bırakın Kayseri’yi, Türkiye’de hiçbir yerde yoklar. Sahadayız iddiasında bulununca acaba Katar’ın sahasındalar mı diye de merak ediyor insan. Çünkü sahalarda olan bizleriz. Vatandaşlarımızla sürekli iç içeyiz. Özellikle taşradaki vatandaşlarımız AK Parti buralara gelemez diyorlar. Çünkü AK Parti her seçim döneminde pek çok vaatlerde bulundular ve bu vaatlerin hiçbirini yerine getirmediler. Hangi yüzle sahaya çıkacaklar ki? Zaten vatandaş da hangi yüzle bizim yanımıza gelecekler diyor. Kayseri’nin yıllardan beri söz verdikleri bir hızlı treni yok. Lojistik köy yok. Otobanı yok. Havalimanına da yeni başladılar. Mesela yatay mimariyi dillerinden düşürmüyorlar. Söylemleri yatay mimari ama uyguladıkları dikey mimari. Artık vatandaşın karnı bunların yalanlarına doydu. Yeter artık diyorlar ve artık bir değişim isteniyor. Bizler de bir an önce sandık gelsin ve vatandaş bir an evvel refaha ersin istiyoruz. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasındaki en bariz fark da onlarınki menfaat ve çıkar birlikteliğidir. Millet İttifakı ise sadece milleti düşünüyor. Bizim ortak noktamız güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmektir. Kayseri genelinde Cumhur İttifakı’nın açıklamalarında dikkatimi çeken bir konu var o da sanki tek bir partiymiş gibi söylemde bunuyorlar. Dolayısıyla zaten AK Parti ortağı olan MHP’yi yok sayıyor. Dolayısıyla Karayel’in bu açıklaması benim için çok da şaşırtıcı olmadı. Yapılan açıklamalarda zaten Milliyetçi Hareket Partisi yok sayılma aşamasında oluyor” şeklinde konuştu.

“SADECE BİR ALGI OPERASYONU”

AK Partili Karayel’in, “Sahada sadece AK Parti var” sözlerine bir eleştiri de İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel’den geldi. Karayel’in sözlerini gülünç olarak niteleyen Yücel, “Sahada görünmeyi sadece sosyal medyada olmak gibi görüyorlar galiba.  Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in bu sözlerini sadece bir algı operasyonu olarak yorumluyorum. Ben Dursun Ataş vekilimin sahada olduğunu iddia ve ispat edebilirim. İl Başkanımın sahada olduğunu gösterebilirim. Bütün İYİ Partili Meclis üyeleri olmak üzere sahada olduğumuzu sosyal medya ve yerel basında çıkan haberlerden görebilirsiniz. Vatandaş da böyle olduğunu biliyor. Ben sadece bu açıklamaya gülüp geçiyorum. Seçime sadece iki yıl gibi bir süre kalmış. Sahada olan sadece İYİ Parti’dir. Bunu bize vatandaş söylüyor ve biz bununla övünmüyoruz. Çünkü görevimizi yapıyoruz. Biz muhalefetiz. İcra kurulu değiliz ama sahada olacağız. Üstelik Sayın Karayel’in de Kayseri’de çözüm odaklı bir gayretini görmedim. İnşallah kendisi de sahaya çıkar. Gittiğimiz her yerde vatandaşımız iktidara verdikleri oyların şikâyetini ediyor. AKP ile MHP arasında kendi içlerinde ne tür bir sorunlar yaşadıklarını bilmiyorum. Ama biz Millet İttifakı olarak sahadayız. Bu da bize ciddi bir sorumluluk veriyor. Bu sorumluluk çerçevesinde ulaşımdan tarıma, tarımdan hayvancılığa, hayvancılıktan esnafa, nereye uzanırsa uzansın bunların çözümü ile ilgili Genel Merkezimize iletiyoruz” diye konuştu. Haber:Ferhat Yağmur 

 


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI