ROCK MÜZİĞİNİN KAYSERİ’DEN PARLAYAN YILDIZI: NURİ SAVRUK

Kayserili iş insanı Nuri Savruk ve arkadaşları, Kayseri’de çektikleri kliple kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

KÜLTÜR-SANAT 22.09.2020 16:41:00 0
ROCK MÜZİĞİNİN KAYSERİ’DEN PARLAYAN YILDIZI: NURİ SAVRUK

Kayserili iş insanı Nuri Savruk ve arkadaşları, Kayseri’de çektikleri kliple kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Rock müzik tarzında son single çalışmasını yapan Nuri Savruk, ülkenin en büyük müzik şirketlerinden biri olan Avrupa Müzik ile de anlaşma imzalayarak, yakın gelecekte adından sıkça söz ettireceğinin mesajını verdi. Kayseri’nin tanınmış simalarından olan Mehmet Savruk’un oğlu olmasına da vurgu yapan Savruk, “Babam, ilk başlarda çevre baskısını hissediyordu. Ancak, şimdi her akşam şarkı kaç dinlendi? Ne kadar yorum yapıldı? Gibi sorular soruyor” dedi.

Kayserili iş insanları Nuri Savruk, Erşan Oral ve Talat Hüsrevoğlu’nun ‘Başardım’ adındaki single çalışması tüm dijital müzik platformlarında ve internet kanallarında beğeniye sunuldu. Gündüz kendi işlerini icra eden, akşamları da kravatlarını bile çıkarmaya fırsat bulamadan stüdyonun yolunu tutan üçlü, Türkiye’de iş insanı kimliğiyle müzik dünyasına adım atan ilk grup olma özelliğini taşıyor. 

Grubun solisti olan Nuri Savruk çalışmaları hakkında, Kayseri Gerçek Haber Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Eserlerin tamamının sözlerini kendisinin yazdığını belirten iş insanı Savruk, “3 senede 7 single çıkardık. Eserlerin tamamının sözlerini ben yazıyorum. Müziklerini de ortaokul arkadaşım Erşan Oral yapıyor. İlk 4 singlemızı Kayseri’de yaptık. İlk singleımız ‘yoksun’. Bu şehirde sözü müziği yapılan Kayseri için ilk müzik eseri. Bu bizim şehrimiz için çok önemli. Kendi denetimlerimiz tarzında TRT denetimlerini geçen ilk eser” diye konuştu.

‘AVRUPA MÜZİK İLE SÖZLEŞME İMZALAYAN İLK KAYSERİLİ GRUBUZ’

Ülkenin en büyük müzik platformlarında şarkılarının yayınlandığına da dikkat çeken Nuri Savruk, “ Kral TV ve Best FM’de şarkılarımız yer buldu. 5’inci singledan itibaren Grup Kargo’nun kurucusu Selim Öztürk ile çalışmaya başladık. Prodüktörlüğü ve aranjörlüğümüzü o yapmaya başladı. Göksel, MFÖ, Yalın çok büyük isimlerle çalışıyor. Kayseri’den de bu tarz bir isimle çalışmak ilk olarak bize kısmet oldu. Daha sonra ‘Engel’ eserimizde Selim bey ile çalıştığımız bir eserdi. Best FM de uzun bir süre yer alan Kayseri’den ilk eser oldu. Bu yıl başında ‘Dünya karşımda ‘ adlı eserimiz 28 Ağustos’ta dijital müzik platformlarının tamamında klibi ile birlikte çıkış yaptı. Bu eserin diğerlerinden farkı ülkenin en büyük müzik şirketlerinden biri ile kontrat imzaladık. Avrupa Müzik ile sözleşme imzalayan ilk Kayserili müzik grubuyuz” değerlendirmesinde bulundu.

‘ÇOK ÖNEMLİ İSİMLERLE ÇALIŞIYORLAR’

Avrupa Müzik’in çok önemli isimlerle çalıştığına da vurgu yapan şarkıcı Savruk, “Şirketin diğer isimleri arasında Fatma Turgut, Nükhet Duru, Can Bonomo ve Teoman gibi isimler var. Bu isimlerin içinde artık Kayseri’den de bir isim var. Eser çıkar çıkmaz Apple Müzik ve Spotify’da en fazla dinlenen şarkılar içinde yer aldı. PowerTürk ve Best FM’de yer aldı. Bu platformalar da yer alması çok önemli” dedi.

‘KAYSERİ’NİN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK İSTEDİM’

Klip çekimlerini Kayseri’de yaptığını da belirten Nuri Savruk, “Bu işin artık Kayseri’de yapılabildiğini anlatmak istedim. Kayseri’yi de tanıtmak istedim. 2’nci singlemızı Erciyes’te çektik. 3’üncü singlemızı Talas’ta çektik. En son çalışmamızı Kayseri Kalesi’nde gerçekleştirdik. Orada da ben bu tarihi güzelliği sunmak istedim. Böyle bir kaleden insanların bir haber olmasını üzülerek öğrendim. Kayseri de böyle bir yer var mıymış diyenler oldu. İnsanlar bu durumdan habersiz. Bu çok acı bir şey. Benim kendi adıma şehir adına sorumlu hissettiğim konular. Madem bu kadar büyük bir platformalar da yer alacağız. O zaman Kayseri’yi kliplerimizde gösterelim istedim” ifadelerini kullandı.

‘SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ OLDU’

Grupta yer alan herkesin kendi işleri olduğunu da sözelerine ekletenBu çalışmaları yaparken şehirde çıkan ilk single olması nedeniyle farklı bir şey gerçekleştirdik. Single lansmanları düzenledik. Bu lansman gecelerimizin bir tanesini Erciyes organ bağışı hayrına yaptık. Sosyal sorumluluk projesi bazında. Diğerini de TEV’e  bağışladık. Bunlarda dikkat çekmesi bakımından önemliydi. Daha sempatik oldu. Biz, elimizdeki ya da avcumuzda ne varsa hepsini harcayarak ve bir beklenti içinde olarak bu işe girmedik. Hepimizin bir işi var. Hayatımızı bir şekilde çeviriyoruz.  Kazanacaksak, 3 lira 5 lira ihtiyacı olan yerlere ulaştırabilmek bizim adına güzel olacaktı. Bunu da yaptık. Bundan da sonra da yapmak istiyoruz. Ama pandemi süreci malum” diye konuştu.

“4-5 ALBÜM ÇIKARACAK ŞARKIMIZ VAR’

Avrupa Müzik ile  çalışmaya devam edeceklerini  ve şu ana kadar söz ve müziği yazılmış 45-50 kadar hazır şarkıları olduğunu da vurgulayan Savruk, “Başına geçtiğimiz zaman 4-5 albüm çıkaracak kadar şarkımız var. Yakın çevremiz çok şaşırdı. Yaşımız 40, eşimiz çoluğumuz çocuğumuz var. Akşam işten çıkınca çalışmaları yapıyoruz. Sabah dükkan açıp, paspas atıyoruz. Bu ilginç oldu. Çevremizden bu olayı duyup, tebrik etmek için gelenler olduğu gibi bizi işimiz sebebi ile tanımayıp ta mağazamıza bizimle tanışmak için gelip giden insanlar oldu” dedi.

‘KALABALIK KONSERLERİN HAZZI BAŞKA’

Şehir dışında konserleri olduğunu da dikkat çeken şarkıcı Savruk, “Niğde’de Ramazan etkinlikleri, Kırşehir’de Ahilik Kutlamaları kapsamında konserlerimiz oldu. En büyük konserimiz Kırşehir’de oldu.  5 bin kişilik bir dinleyicimiz oldu. Hem Kırşehir, hem de Niğde’de insanların bizim şarkılarımızı tanıyor olmaları müthiş bir haz. Bazen 50 bin liralık 60 bin liralık avize satıyorsunuz bunlar mesleki hazlar. Bu yaşadıklarınızın parayla ölçülecek bir yanı yok. Hiç yaşamadığınız bir şehirde insanların sizi tanımasını 100 bin liralık bir projeye tercih edebilirsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

‘BAŞARI KAYSERİ’NİN BAŞARISI’

En iyiyi yapmak gibi bir hedefi olmadıklarını da belirten Savruk, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Biz en iyisini yapabileceğimizi gördük. Bugün, Power Türk, TRT gibi platformlarda yer alabiliyorsak, bu işi İstanbul’dan  ya da İzmir’den yapanlardan bir farkımız yok. Bizim hedefimiz artık, bu yeteneğimizin ülke çapında farkına varılması, biz bunu istiyoruz. Bu iş için de lobi istiyor.  Kolay bir iş değil. İstanbul’da bu işler çok farklı ve zor dönüyor. Kayseri’den oralara gitmeden 40 gün ya da 3 ay geçirmeden bunu sağlayabilmek çok zor. Bunu da görüyoruz. Ama, mücadelemiz devam ediyor. Şehrimizde, basın yayın kuruluşlarının verdiği destekle yapabildiğimizin en fazlasını yapacağız inşallah. Bu yapmış olursak, bunu Nuri Savruk olarak değil, Kayseri olarak hep birlikte yapmış olacağız. Konuya da böyle bakan insanlar bizim takımımızda. Gazetecisi, klipi çekeni, montajını yapanı hep birlikte aynı takımdayız. Rock müzik tarzında yaptığımız son şarkı son yıllarda ülkemizde kendi türünde çıkan şarkılar arasında ilk 3’te yer alır. Alt yapı olarak, çekim olarak, klip olarak ve dinlenme sayılarında ki rakamlara baktığımızda bunu gösteriyor.”

‘KAYSERİ’DE ÇOK GÜZEL MEKANLAR VAR’

Klip çekimlerinde Kayseri’yi tercih etmesinin nedenlerinden de bahseden Savruk, “Şehrimizde çok güzel mekanlar, hikayeler var. Tabi ki İstanbul ya da bir deniz kenarı dediğiniz zaman muhakkak ki bir boğaz etkisi farklı görseller oluşturacaktır. Ama, elimizdeki var olan kıymetleri düşündüğümüz zaman da çok büyük bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Kayseri’de kötü bir iş çıkardığımızı düşünmüyorum. Müzik şirketinin sahibi, ülkenin en büyük müzisyenleri ile çalışıyorlar. Onlar da Kayseri’de böyle mekanların olmasına şaşırdıklarını söylüyor. Prodüktörümüz çok ilginç bir şehir meydanımız olduğunu söyledi. 3 farklı tarihten eserlerin olmasına şaşırıyorlar. Pandemi sonrası gelmek istiyorlar.  Böyle dönüşler olunca da mutlu oluyorum” diye konuştu.

‘BABAM ÇOK ŞAŞIRMIŞTI’

Kayseri siyasetinin ve şehrin yakından tanıdığı bir isim olan Mehmet Savruk’un oğlu olduğu için çevre baskısını da hissettiğini anlatan Nuri Savruk, “Babam 45 senedir bu şehirde emek veren bir hukukçu. Son 20 senede de Büyükşehir Belediyemizde görevler alıyor. Başkanvekilliği yapıyor. Siyasi iktidarı da düşündüğünüz zaman yaptığımız müzik tarzını insanlar birleştiremediler. Rock müzik yapmama, ticaretle uğraşmama ve Mehmet Savruk’un oğlu olmam nedeniyle müzikle uğraşmama çok şaşırdılar.  Hem de eğitim almadan bu işi yapıyorum. Şaşırtıcı şeyler oldu. Mehmet Savruk, İstanbul’da eğitim görmüş, dünyaya bakışı hep farklı olmuş birisidir. Çevre baskısı nedeniyle babam bile ‘Ne yapıyorsun felan’ dedi. Ama, şimdi her gün akşam şarkının izlenmesi kaç oldu? Ne kadar dinlendi? Yeni yorum var mı? gibi sorular soruyor. Takip ediyor. Çok hoşuna gidiyor” şeklinde konuştu.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KONSER VERMEK İSTİYORUZ’

Pandemi döneminde büyük bir emek sarf eden sağlık çalışanlarına moral konseri vermek istediklerini de belirten Savruk, “Hep kendime ve yaptığım işe güvendim. Başarısız olsak ne olur ki diye hiç düşünmedik. Çünkü, yaptığımız işler belli. Her basamakta daha başarılı oldukça özgüvenimiz daha da arttı. Avrupa Müzik’ten randevu talep ettim. İstanbul’a giderken, ‘göreceksin İstanbul ben seninle anlaşmaya geliyorum’ diye tweet attım. Allah’a çok şükür rabbim beni hiç mahcup etmedi. İnşallah insanlar yeteneğimizin farkına varacaklar. Sağlık çalışanları için özel bir konser vermek istiyoruz. Tabipler odası başkanımız, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız hangisinden bir talep gelirse biz bu sözümüzü yerine getirmeye hazırız” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber-Röportaj: Samed Aydın SUN

 


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU