MUSTAFA ASIM KÖKSAL HOCA ANILDI       

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesinin Unutulmaz Şahsiyetler programı devam ediyor. Programda bu hafta Kayseri’nin yetiştirdiği önemli âlimlerden Mustafa Asım Köksal hoca efendi anıldı.

KÜLTÜR-SANAT 4.06.2023 11:41:00 0
MUSTAFA ASIM KÖKSAL HOCA ANILDI       

 

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesinin Unutulmaz Şahsiyetler programı devam ediyor. Programda bu hafta Kayseri’nin yetiştirdiği önemli âlimlerden Mustafa Asım Köksal hoca efendi anıldı.

Programda Mustafa Asıl Köksal hocayı torunu olan İlhan Karacalar anlattı. Karacalar, dedesinin Diyanet İşleri Başkanlığında uzun yıllar hizmet veren önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.Karacalar, dedesinin özellikle İtalyan müsteşrik “Leone Caetani”nin yazdığı İslam Tarihi kitabındaki iftira ve çarpıtmalar konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Caetani”nin yazdığı İslam Tarihi kitabında Peygamber Efendimize yönelik iftiralarına hocanın reddiye yazmasının bütün İslam dünyası açısından büyük yankıbulduğunu ve sevinçle karşılandığını ifade etti. İtalyan müsteşrik Caetani’nin yazmış olduğu İslam Tarihi kitabının birçok yalan ve yanlışlarla dolu olduğunu, Mustafa Asım Köksal hocanın tespit ettiğini ve Caetani’yereddiye yazılması gerektiğini düşündüğünü, bu konuda İslam dünyasında herhangi bir çalışma yapılmadığını gördüğü için bu çalışmayı kendisinin yapmaya karar verdiğini anlattı. Hocanın bu önemli eseri uzun yıllar yaptığı ilmi çalışmalar neticesinde sonuçlandırarak İslam dünyasındaki büyük bir eksikliği giderdiğinin altını çizdi. Ayrıca Asım Köksal hocanın uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığında görev yaptığını belirterek, Başkanlığın bugün ki teşkilat şemasının oluşturulmasında da katkısının büyük olduğunu vurguladı. İlhan Karacalar konuşmasında çok önemli bir konuya da değindi. 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı’na Leone Caetani’nin İslam Tarihi kitabının basılması ile ilgili teklifin getirildiğini bu konunun gündem olduğunu belirtti. Bu önemli ve anlamlı girişimin Mustafa Asım Köksal hocanın yazmış olduğu iki ciltlik Caetani'ye Reddiye, yani İtalyan Müsteşrik Leone Caetani’nin yazdığı İslam Tarihi’ndeki isnad ve iftiralara cevap konulu kitabının basılması ile birlikte bu fikirlerinden vazgeçtiklerini ifade etti.  Haber: Mehmet Yılmaz

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”