Melikgazi’de larva döneminde haşeratla mücadele başladı

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU, HAŞERAT İLE MÜCADELE ÇALIŞMASININ MART AYI BAŞINDA LARVA DÖNEMİNDE BAŞLADIĞINI VE OLUŞTURULAN 5 EKİP HALİNDE DEVAM ETTİĞİNİ SÖYLEDİ.MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU, HAŞERAT İLE MÜCADE

YAŞAM 18.04.2021 14:06:49 0
Melikgazi’de larva döneminde haşeratla mücadele başladı
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, haşerat ile mücadele çalışmasının mart ayı başında larva döneminde başladığını ve oluşturulan 5 ekip halinde devam ettiğini söyledi.
Haşeratın larva döneminde yapılan etkin çalışma ile sineksiz bir yaz geçirilmesi için düzenli bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“Bahar aylarında da sivrisinek ve haşerelere karşı halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığın kontrol altına alınması amacıyla ilaçlama yapıyoruz. Melikgazi’mizde havaların ısınmasıyla birlikte ilçenin birçok yerinde sinek ve böceklere karşı larva ilaçlaması gerçekleştiriyoruz. İlçemiz sınırları oldukça büyük bir alanı kapsıyor. Özelikle yaz aylarında bağ ve sayfiye alanları çalışma alanımızı büyütüyor. Bu açından planlı ve koordineli bir çalışma yapıyoruz. 58 mahallemizde larva döneminde ilaçlama yapılmıştır. Bu çalışma yaz aylarında fark edilecektir. ”
İlaçlamanın etkili olabilmesi için öncelikle sinek yuvası olacak olan sulu atıkların çöplere atılmaması gerektiğini ifade eden Başkan Dr. Palancıoğlu, öncelikle bataklıkların kurutulması ile başlatılan mücadelenin, çevreyi temiz tutmakla devam etmesi gerektiğini söyledi.

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU