KIZILAY HAFTASI DOLAYISIYLA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Hayriye Dabanoğlu İlkokulu Kızılay ve Kan Bağışı  Kulübü rehber öğretmenlerinden anlamlı kampanya...

SAĞLIK 9.11.2022 16:05:00 0
KIZILAY HAFTASI DOLAYISIYLA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Hayriye Dabanoğlu İlkokulu Kızılay ve Kan Bağışı  Kulübü rehber öğretmenleri 29 Ekim 4 Kasım  Kızılay Haftası dolayısıyla okul genelinde Kan Bağışı kampanyası başlatma kararı aldılar.

Kampanya öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesinde kısa zamanda mahalle genelinde büyük yankı uyandırdı.

Kampanyaya okul idaresi başta olmak üzere bütün öğretmenlerden tam destek geldi. 1 hafta içerisinde hazırlatılan afişler, brandalar ve etkili bir sosyal medya çalışması ile kampanya çığ gibi büyüdü.

“Kan bağışı hayat kurtarır, bu işin ucunda hayat var, hayat kurtarmak senin kanında var, kalbine bir sor başka bir hayatın umudu olmak istemez mi?” Gibi sloganlarla bütün mahalle halkının dikkatini kampanyaya çekmeyi başaran kulüp rehber öğretmenleri Hayriye Dabanoğlu İlkokulu öğrencilerine Kızılay Derneği tarafından seminer verilmesini sağladı.

Öğrencilere yönelik yapılan bu çalışma hem velilerde hem de öğrencilerde kan bağışı bilincinin oluşmasını sağladı.

Bugünün çocukları yarının büyükleri düşüncesiyle okul genelinde 1500 öğrenciye kan bağışının ne kadar önemli olduğu okulda yapılan etkinlikler ve sınıflarda öğretmenler tarafından en ince ayrıntısına kadar anlatıldı.

Ve nihayet 07/11/2022 Pazartesi günü saat 09.00 itibari ile başlayan kampanya velilerin yoğun ilgisini gördü. Veliler kan bağışı otobüsü önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Dakikalarca sıra beklemeyi göze alan velilerin konu hakkında çok bilinçli oldukları görüldü. Bazı velilerin işlerinden saatlik izin alarak,bazılarının ise o gün komple izin alarak kampanyaya destek verdikleri görüldü. Bütün gün devam eden kan bağışı kampanyasında görevlilerin yoğun katılımdan oldukça memnun oldukları gözlendi.  “Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” diyerek Kızılayımıza tam destek olan Hayriye Dabanoğlu İlkokulu yöneticilerine, Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü rehber öğretmenlerine, kampanyaya destek veren öğretmenlere, velilere ve öğrencilere bu etkili kampanyayı başarılı bir şekilde yürüttükleri için teşekkür ediyoruz. MUSTAFA CENGİZ


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”